Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «ΥΠΑΤΙΑ» .. ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ !!

Άλλη μια φορά το σχολείο απέδειξε ότι όταν θέλει .. μπορεί . Μπορεί να προσφέρει στα παιδιά γνώση , αντίληψη , επαφή με τις ρίζες , αναγνώριση της ιστορίας . 
   Μπορεί και πρέπει να δώσει τις επιλογές στις νέες γενιές για πρότυπα αξιών , πρότυπα άλλης ηθικής και φυσικά κατανόηση των αιτιών , του γιατί και του πως , ούτως ώστε να στέκονται περήφανα όρθιοι και αντίπαλοι  απέναντι στην σημερινή κατρακύλα , στον σημερινό εξευτελισμό . Πρότυπα αγώνων , αντοχής ,
σύμπνοιας , Εθνικής περηφάνιας , ανθρωπιάς που σήμερα δυστυχώς έχουν αντικατασταθεί με αυτά της προδοσίας , της προστυχιάς , του εύκολου πλουτισμού και της εφήμερης δημοσιότητας . Μπορεί και πρέπει να μεταδώσει με την δέουσα προσοχή και σεβασμό στις νεότερες γενιές την αγάπη για τους προγόνους , την γνώση των σταδίων της ιστορίας του Έθνους και κυρίως των συμπατριωτών της ιδιαίτερης πατρίδας τους .
   Συγχαρητήρια λοιπόν στους καθηγητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων που είχαν την επιμέλεια της λέσχης που για άλλη μια φορά μας εξέπληξαν , στον διευθυντή του σχολείου που στηρίζει τέτοιες προσπάθειες , πάνω από όλα όμως  και κυρίως στα παιδιά και τις οικογένειες τους που συμμετείχαν και σε αυτή την προσπάθεια της λέσχης να μεταδώσει γνώση , σκέψη , κρίση και αντίληψη . 
    Δείτε λοιπόν το αφιέρωμα των παιδιών και ... χειροκροτήστε τα , μακάρι όλοι μας να είχαμε αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα που χάραξαν το Έθνος μας , μακάρι όλοι μας να είχαμε αντιληφθεί τα αίτια , τα γιατί και τα πως ...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.