Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

3ο Φεστιβάλ Σάμου Γαστρονομίας & Πολιτισμού / 14-16 Ιουλίου στο Μαλαγάρι


3ο Φεστιβάλ Σάμου Γαστρονομίας & Πολιτισμού / 14-16 Ιουλίου στο Μαλαγάρι
"...Πρόκειται για ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, δρώμενα, πολλές συμμετοχές αλλά και κεράσματα τοπικών προϊόντων στις 14-15 και 16 Ιουλίου στον αναμορφωμένο υπαίθριο χώρο της Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι της Σάμου. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει μια πολυπρόσωπη επιτροπή εθελοντών. Το SAMOS Festival 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Chef’s Club of Athens «ACROPOLIS» καθώς και τα Δημόσια ΙΕΚ Αιγάλεω, Πειραιά και Σάμου. Χρυσός Χορηγός είναι η Blue Star Ferries, ενώ υποστηρίζεται και από σημαντικό αριθμό σαμιακών επιχειρήσεων...."
  Η τρίτη σε σειρά προσπάθεια ευελπιστούμε και ευχόμαστε να έχει την επιτυχία όπως και τα δυο προηγούμενα "αδελφάκια" του . Επίσης η τρίτη κατά σειρά παρουσία δηλώνει ότι το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού του νησιού μας τείνει να γίνει θεσμός που εύκολα κατανοεί κανείς την βαρύτητα και την σημασία που αυτό έχει για όλο το νησί .
   Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι ότι απουσιάζει από την διοργάνωση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου !!!! .... εμείς είχαμε την εντύπωση ότι το φεστιβάλ ήταν κίνηση και είχε φυσικά την στήριξη της Περιφέρειας άρα υπό την αιγίδα αυτής διοργανώθηκε μέσω της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού . Τελικά η πρωτοβουλία της κ. Θαλασσινού ως Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού τότε  για την δημιουργία του φεστιβάλ τώρα που η ίδια "καρατομήθηκε " συνεχίζει να έχει την στήριξη της περιφέρειας ή το φεστιβάλ συνεχίζει με προσωπική πρωτοβουλία και ευθύνη της πολυπρόσωπης επιτροπής εθελοντών όπως αναφέρει το δελτίο τύπου ; ..
Είναι μια σοβαρή για το νησί και τους επαγγελματίες του τόπου μας εκδήλωση και πραγματικά θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος "ευθύνεται" γιαυτήν .... εκτός και αν η απάντηση δίνεται από την αντίστοιχη εκδήλωση παρουσίασης τοπικών προϊόντων που διοργανώνει αργότερα το καλοκαίρι  η περιφέρεια στην πρωτεύουσα αν και καμία σχέση ως αντικείμενο δεν έχουν οι δυο εκδηλώσεις μεταξύ τους . Επειδή λοιπόν έχουμε συνηθίσει τελευταία να εμφανίζονται πολλοί εκ των υστέρων σωτήρες ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό πριν την επιτυχία ή όχι της εκδήλωσης ....   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.