Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

KARLOVASI STREET ART FESTIVAL ... ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!

 Ένα όμορφο διήμερο ζήσαμε στο νησί μας , στην πόλη μας στο λιμάνι Καρλοβασίων κυρίως και γιαυτό ευθύνεται το 1o karlovasi Street Art Festival  . Ένα διήμερο που μας θύμισε παλιές καλές εποχές κυρίως του λιμανιού , εποχές που το λιμάνι έσφυζε από ζωή , φωνές , μικροί μεγάλοι , πασαρέλα κτλ κτλ .
   Επειδή στο θέμα του Art Festival έχουν
αναφερθεί ήδη πολλά , έχουν παρουσιαστεί πολλές φωτογραφίες , βίντεο (samostimes) , παρουσιάσεις κτλ εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό αλλά θέλουμε πολύ απλά , πέρα από την παρουσίαση , πέρα από τα μικροπροβληματάκια που εύλογα εμφανίστηκαν μιας και είναι η πρώτη προσπάθεια και όλοι μαθαίνουν ακόμα , πέρα από τους αιρετούς που βρήκαν άλλη μια ευκαιρία για αυτοπροβολή και φωτογράφιση ...  να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τόσο στην ομάδα Παρέμβασης της πόλης όσο όμως και κυρίως στους νέους και νέες της πόλης μας που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ έτρεξαν , συμμετείχαν , κουράστηκαν για να πετύχει αυτή η προσπάθεια . Οι προσπάθειες όλων απέδειξαν ότι όταν υπάρχει κοινή στόχευση , οργάνωση , όραμα .. όταν υπάρχει ενδιαφέρον για το διαφορετικό , όταν υπάρχουν ανοιχτά  και προοδευτικά μυαλά και όταν οι ιδιώτες ενεργοποιηθούν  ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ... ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!... 
   Την ίδια στιγμή θέλουμε να καταθέσουμε όμως και κάποιες σκέψεις , προτάσεις , παραινέσεις , παρατηρήσεις κυρίως για να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για καλύτερα πράγματα για μεγαλύτερες επιτυχίες στην πόλη μας .. στο νησί μας ....
.. επαναφέρουμε λοιπόν την πρόταση μας μέσα από το φεστιβάλ να γίνει και μια κίνηση εξωραισμού του τσιμέντου στην παραλία μας , στο Ποτάμι.  Από ότι πληροφορηθήκαμε έγινε μια κίνηση να βρεθεί ο τρόπος αλλά τελικά μάλλον κάτι δεν πήγε καλά . Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα συμπεριληφθεί και η παραλία μας στον προγραμματισμό .
.. προτείνουμε στην ομάδα παρέμβασης να προσκαλέσει αλλά και σε όλους τους αποδέκτες να αποδεχτούν την πρόσκληση, με το τέλος της σαιζόν να δημιουργηθεί κίνηση με την συμμετοχή όλων "ενεργών" και ανενεργών πολιτών , συλλόγων , επαγγελματιών , εθελοντών , ακόμα και των σχολικών μονάδων κτλ  με πρόγραμμα και όραμα να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το Art Festival , να το κάνουμε θεσμό για την πόλης μας , για το νησί μας και γιατί όχι να το αναδείξουμε πόλο έλξης για όλη την περιφέρεια αλλά και για τα γειτονικά παράλια
.. προτείνουμε επίσης στην ομάδα παρέμβασης να δει το θέμα .. ΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ του φεστιβάλ . Δηλαδή εμείς λέμε ότι ίσως το να τεθεί  στους καλλιτέχνες μια θεματική ενότητα μέσα στην οποία πρέπει να λειτουργήσουν - δημιουργήσουν, διαφορετική κάθε χρονιά , που θα δίνεται φυσικά σε εύλογο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία τους ,  πιθανώς να έχει καλύτερο αποτέλεσμα για την πόλη μας . Είναι καλύτερα να αποφασίσουμε εμείς την εικόνα που θέλουμε να έχει η πόλη και πάνω σε αυτή να πατήσουμε και να την αναβαθμίσουμε . 
.. καυτηριάζουμε τους "επαγγελματίες" του λιμανιού διότι ειδικά το Σαββατόβραδο, η κατάσταση  ήταν τουλάχιστον .. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !! . Από την στιγμή που δίπλα σας κυρίες και κύριοι υπήρχαν μουσικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ που σας "γέμισαν" ουσιαστικά  τα μαγαζιά  θα έπρεπε να το σεβαστείτε και να μην είχατε ούτε ζωντανές μουσικές ούτε δυνατά μουσική ... Η κατάσταση ήταν  απλά .. ένα μεγάλο αλαλούμ !!!! Ας αποβάλουμε από πάνω μας τον ερασιτεχνισμό , ας αποβάλουμε τις κακιές νοοτροπίες που λένε .. ότι βγάλουμε τώρα που μπορούμε και δεν μας νοιάζει το αύριο ή το μετά , και ας αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε , να σεβαστούμε και να στηρίξουμε . Το αύριο θα είναι καλύτερο για όλους μας όταν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά . 
    Αυτά για τώρα λοιπόν από εμάς , αν και έχουμε πολλά ακόμα να προτείνουμε και πούμε. Κλείνοντας θέλουμε άλλη μια φορά να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα παρέμβασης και κυρίως όπως είπαμε στους εθελοντές νέους και νέες της πόλης μας για την μεγάλη προσπάθεια τους και ταυτόχρονα να δώσουμε πάλι το σύνθημα - έναυσμα  για ενεργοποίηση όλης της πόλης ..... προς το καλό της . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.