Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ... ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!! ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

Για το θέμα του στολιδιού της πόλης μας αλλά και όλης της Δυτικής Σάμου  , της παραλίας του Ποταμιού , και τους τρόπους και προτάσεις αξιοποίησης της έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές και για πολλά χρόνια όπως άλλωστε και ορισμένοι άλλοι συμπατριώτες μας . Αντίστοιχες φυσικά είναι και οι αναφορές μας στην αδυναμία της αιρετής εξουσίας τόσο της νυν όσο και της
προηγούμενης να διαχειριστούν αυτό το διαμάντι που  έτυχε στην περιοχή μας , κάτι για το οποίο δεχθήκαμε πάμπολλες επιθέσεις , εντός και εκτός εισαγωγικών .
    Ένα από τα θέματα που έχουμε τόσα χρόνια θίξει είναι και τα κάγκελα προστασίας (;;) πεζών και όχι μόνο τα οποία είναι σε τραγικά άσχημη κατάσταση , μια απαράδεκτη εικόνα αλλά που κανείς ... μα κανείς , δεν ασχολείται μαζί τους . Η έννοια ορισμένων αιρετών για την τοπική εξουσία και προσφορά , είναι η αυτοπροβολή μέσα από μικροπολιτικάντικες διαδικασίες , ορισμένοι άλλοι με το να βολτάρουν την πόλη για να φαίνεται κάποια δραστηριότητα , κάποιοι τρίτοι με το να μην κάνουν απολύτως τίποτα καλυπτόμενοι από την αδυναμία λήψης αποφάσεων . 
    Αλλά το χειρότερο από όλα είναι η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας  ,πέραν από κάποιων λίγων δυστυχώς , που έχουν κατονομαστεί πλέον γραφικοί , πολιτικοί αντίπαλοι , αντιεξουσιαστές κτλ από το σύστημα ακριβώς για να μην λαμβάνονται υπόψιν από τους υπολοίπους . Οι περισσότεροι των συμπολιτών μας φαίνεται είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το να βλέπουν κάποιους υπαλλήλους του Δήμου , συνήθως συμβασιούχους 8μηνίτες ή 2μηνίτες , να κρατούν από μια σκούπα και να σκουπίζουν τους κεντρικούς δρόμους . Οι συμπολίτες μας μάλλον είναι ικανοποιημένοι με τον μαρασμό και την διάλυση της πόλης και του νησιού μας ή αφήνουν τα πάντα στις αποφάσεις κάποιων που υποτίθεται εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία , αποφεύγοντας να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στην πόλη , στο νησί τους . Από την άλλη κάποιοι που εμφανίζονται ως ενεργοί  ή πιο ενεργοποιημένοι τέλος πάντων θεωρούν ότι με το να ξεσκονίζουν ή σκουπίζουν μια ή το πολύ δυο φορές τον χρόνο ένα κομμάτι δρόμου εκπληρώνουν το χρέος τους στην κοινωνία . Εμείς λέμε απλά ότι .. κάπου χάσαμε τον δρόμο , τον προσανατολισμό μας και έχουμε αφήσει τον τόπο μας έρμαιο των ανέμων και των αποφάσεων ορισμένων αδύναμων και ανίκανων να την διαχειριστούν με τρόπο ωφέλιμο για τον τόπο , για το κοινό καλό . Μήπως είναι καιρός να ξανασκεφθούμε τα πράγματα ; μήπως είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα ; μήπως να ξαναμιλήσουμε και ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας και με τον τόπο μας ; ...... Μήπως πρέπει να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία ;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.