Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ .... ΕΜΕΙΣ ;;

Πριν από καιρό (εδώ) είχαμε αναφερθεί πάλι στο θέμα , ένα θέμα που θεωρούμε σοβαρό για το αύριο του νησιού μας . Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις πάλι , το θέμα το θεωρούμε σοβαρότατο αλλά όχι και πανάκια . Σήμερα με την ευκαιρία του συνεχιζόμενου αγώνα από τους
Μυτιληνιούς φίλους μας ( lesvosnews ) εμείς θέλουμε να το επαναφέρουμε στην δημοσιότητα , παρόλο που πολλοί φίλοι μας λένε ότι ..πιθανότατα να είμαστε και οι μόνοι (;;) που το κάνουμε αυτό μιας και πολύ μούγκα έχει πέσει γενικώς λες και κανείς δεν θέλει επίσημα να αναφέρετε στο θέμα και το ζητούμενο για το νησί μας !!!! .. 
   Η αναπροσαρμογή και οι αλλαγές στον Καλλικράτη είναι κάτι που θα έπρεπε όλα τα μεγάλα νησιά  συντονισμένα και ενωμένα να διεκδικούσαν και να διαπραγματεύονταν με το κράτος των Αθηνών . Δυστυχώς για λόγους μικροπολιτικούς , παραταξιακής επικράτησης αλλά και ικανοποίησης ατομικών εγωισμών αυτό το θέμα θεωρείτε εν πολλοίς ... ταμπού για αιρετούς . Αυτούς τους αιρετούς που θεωρούν ότι μέσα από την αφάνεια θα παραμείνουν στις καρέκλες τους , μέσα από το μπάχαλο της δυσλειτουργίας θα καταφέρουν να κερδίσουν ακόμα κάποια χρόνια δημοσιότητας .
   Το θέμα όμως είναι ότι τα προβλήματα συσσωρεύονται , μαζεύονται , διογκώνονται και δημιουργούν ακόμα και άλλα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και να αντιμετωπιστεί με την ίδια λάθος πολιτική , είναι υποχρέωση μας να βρούμε τους τρόπους αντίδρασης και καλύτερης διαχείρισης και αυτός δεν πιστεύουμε ότι είναι η συνέχιση της σημερινής κατάστασης . Είναι υποχρέωση σε κάθε έναν και κάθεμια από εμάς να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές και αυτό σημαίνει πως ... είναι υποχρέωση όλων μας να γίνουμε περισσότερο ενεργοί πολίτες , να συμμετέχουμε περισσότερο στα κοινά , να διεκδικούμε το δικαίωμα λόγου και παρέμβασης .
   Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε να ρωτάμε τους δικούς μας νυν και πρώην αιρετούς , ενεργούς πολίτες , κατοίκους του νησιού μας ... εμείς τελικά για το τεράστιο θέμα των επικείμενων αλλαγών του τέρατος του Καλλικράτη ποια θέση θα κρατήσουμε ; .. προς τα που θα διεκδικήσουμε ; .. τι θέλουμε για το δικό μας νησί ; .. πως διαπραγματευόμαστε εμείς τις αλλαγές αυτές ; ..... ή μήπως δεν κάνουμε τίποτα , δεν ασχολούμαστε με το θέμα και αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους ; ή μήπως δεν θέλουμε καμία αλλαγή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που αναφέραμε παραπάνω των λίγων και ανύπαρκτων ; Εμείς ως πολίτες και κάτοικοι αυτού του νησιού ..ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ή ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ για το τι είναι καλύτερο για το νησί μας ; ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.