Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ;;

Μια προσπάθεια που επιτέλους ευδοκίμησε στην πόλη μας είναι και αυτή που έχει κάνει η ομάδα παρέμβασης πολιτών σχετικά με την πύλη εισόδου στο λιμάνι Καρλοβασίων και του ανοίγματος άλλου ενός τουριστικού δίαυλου με την
γείτονα χώρα . Μια προσπάθεια που πρέπει φυσικά να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πίσω και που σήμερα δείχνει τα αποτελέσματα της με την συμβολή στο τελικό στάδιο της από τους νέους συμμετέχοντες της ομάδας παρέμβασης .
   Μια κίνηση που έχει φέρει αρκετά οφέλη για την πόλη μας , για την περιφέρεια μας αλλά και για το νησί ολόκληρο , ακριβώς όπως γίνεται και με κάθε πύλη εισόδου τουριστικού ρεύματος . Άλλωστε το θέμα και η μεγάλη νίκη είναι να έχουμε όσες περισσότερες ευκαιρίες επίσκεψης τουριστών στο νησί μας , να έχουμε όλο και περισσότερες συνδέσεις του νησιού μας είτε στο εσωτερικό , βλέπε συνδέσεις με άλλα νησιά και κυρίως με το Νότιο Αιγαίο , είτε με το εξωτερικό , βλέπε αυξήσεις πτήσεων τσάρτερ και κρουαζιερόπλοια , είτε με την γείτονα Τουρκία με όσες πύλες περισσότερες μπορούμε να έχουμε ανοιχτές αλλά και λειτουργικές . 
   Όμως αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα είναι μόνο το πρώτο σκέλος της προσπάθειας .. αυτό του ανοίγματος της πύλης και της διαφήμισης για να κερδίσουμε όλο και περισσότερους επισκέπτες για το νησί μας . Για να ολοκληρωθεί η επιτυχία της προσπάθειας που γίνεται εδώ και δεκαετίες ίσως , πρέπει να πετύχουμε και στο δεύτερο σκέλος .. αυτό της διαχείρισης του αυξημένου όγκου τουριστικού ρεύματος εντός του νησιού  .
   Έχουμε πει πολλές φορές ότι κάθε ιδιωτική επιχειρηματική κίνηση και δραστηριότητα και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με το γενικό σύνολο και ας πούμε γενικό " καλό " , είναι πολύ καλύτερα να έχει την υποστήριξη και των υπολοίπων , του κόσμου γενικώς μιας και όσο αυξάνονται οι επισκέπτες τόσο πιο κερδισμένοι θα είναι όλοι και η πόλη μας και το νησί μας μαζί τους . Αυτό όμως δυστυχώς από ορισμένους εκλαμβάνεται ως .. υποχρέωση του κόσμου και της κοινωνίας απέναντι τους .. ως υποχρέωση του κόσμου να στηρίξει τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες και ανοίγματα . Αυτό όμως κυρίες και κύριοι είναι .. λάθος αντίληψη , πέρα για πέρα λάθος αντίληψη και καλά θα κάνετε όσοι ξεκινάτε να καβαλάτε το καλάμι να το αντιληφθείτε το γρηγορότερο γιατί το πέσιμο θα είναι ... βαρύ . 
    Αναφερόμαστε δε στο θέμα  γιατί είναι πάρα πολλά τα μηνύματα και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε για .. σημεία και τέρατα που δυστυχώς συμβαίνουν πίσω πάντα από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας . Πίσω από τις κουρτίνες λοιπόν πολλά μηνύματα έχουμε λάβει που μιλάνε για όργια εκμετάλλευσης , για "απαίτηση" ορισμένων "κεφαλών" της κίνησης να ιδιωτικοποιηθούν απόλυτα των οφελών κτλ κτλ .... Πολλά μηνύματα μας μιλάνε για απόλυτη καθοδήγηση των επισκεπτών της πόλης μας ακόμα και για τα εμπορικά καταστήματα !!! ....... Αν βάλουμε τώρα και μηνύματα που μιλάνε για ..απαράδεκτες αυξήσεις τιμών που ακούστηκαν , αλλαγή οπτικής απέναντι στους επισκέπτες , που επιτέλους δεν είναι ευρώ αλλά κόσμος ..... εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει αδυναμία !!!!
     Το να θέλεις να έχεις την στήριξη μιας ολόκληρης κοινωνίας είναι σημαντικό , αλλά κάτι τέτοιο κερδίζεται και δεν απαιτείται ... κερδίζεται από την συμπεριφορά , το έργο , την παρουσία και δεν κερδίζεται έτσι λόγω ονόματος ή επειδή κάποιος στιγμιαία και τυχαία βρίσκεται στις αποφάσεις . Η στήριξη της κοινωνίας θα έρθει εκ του αποτελέσματος και γιαυτό θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην οργάνωση , στην υποστήριξη και στον ισομερή καταμερισμό των οφελών . Γιατί αν το δεύτερο αυτό σκέλος δεν έχει την ίδια επιτυχία , την ίδια οργάνωση με το πρώτο .... γρήγορα το εγχείρημα θα αυτοχτυπηθεί , θα αυτοκαταστραφεί και αυτό θα είναι τεράστιο πλήγμα για όλο το νησί μας αλλά και για τις επενδύσεις που πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν . Γιαυτό λοιπόν καλά θα κάνουν όλοι που συμμετέχουν είτε άμεσα είτε έμμεσα με το θέμα να καθίσουν και να οργανώσουν το σύστημα , να επέμβουν κυρίως στο δεύτερο σκέλος του και να αντιληφθούν ότι η επιτυχία δεν είναι εφήμερη και τέτοιες κινήσεις απαιτούν πολυετή προγραμματισμό και βλέψη .   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.