Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΚΑΙ Η ΠΑΤΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ .... ΕΜΕΙΣ ;;

Την ίδια ώρα που οι γείτονες Πάτμιοι ασχολούνται με την ανάδειξη του νησιού τους samostoday ) , ενός νησιού που έτσι κι αλλιώς είναι πρωταγωνιστής του θρησκευτικού τουρισμού , ενός παγκόσμιου μνημείου , ενός νησιού που το έχουν χαρακτηρίσει παγκόσμια  "Ιερά νήσο"
... εμείς ασχολούμαστε με διχαστικές ανακοινώσεις και αυτοπροβολή του "έργου" των αιρετών μας .
    Αλήθεια σκεφθείτε ότι οι φίλοι Πάτμιοι , παρόλο που έχουν το πλεονέκτημα της " Αποκάλυψης" και που είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη , που παρόλο που πρόβλημα τουριστικού ρεύματος δεν έχουν .. ασχολούνται , ψάχνουν , αγωνιούν για να αναπτύξουν το ρεύμα αυτό , να βρουν εναλλακτικές μορφές , να φωνάξουν στο ήδη γνωστό παγκόσμιο κοινό τους ότι έχουν και άλλα να προσφέρουν , μπορούν να στηρίξουν και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις , έχουν και άλλες δυνατότητες και πρέπει να τις γευτούν οι επισκέπτες της .
   Την ίδια ώρα εμείς δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε και να αποκτήσουμε μια ταυτότητα παγκόσμιας αναγνώρισης , άσχετα αν έχουμε το Ευπαλίνειο , άσχετα αν είμαστε γενέτειρα γη του Πυθαγόρα , του Αρίσταρχου , του Επίκουρου , της Ήρας και τόσων άλλων , άσχετα αν είμαστε το πιο κοντινό νησί στα παράλια της Τουρκίας , άσχετα αν έχουμε ένα περιβάλλον ξεχωριστό και μοναδικό στο αρχιπέλαγος . Την ίδια ώρα που θα έπρεπε να είχαμε αναδείξει το νησί μας ως τόπο παγκόσμιου προορισμού για όλα τα παραπάνω αλλά και για τις δυνατότητες , τις τεράστιες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που έχουμε σε όλες τις μορφές του , εμείς ασχολούμαστε με ατέρμονες εμφυλιακής μορφής συζητήσεις επί συζητήσεων (samostimes), με το να αποδεχόμαστε την κοροϊδία και την ανικανότητα της αιρετής εξουσίας ως άβουλα όντα , με το να βαλτώνουμε όλο και περισσότερο την ομορφιά του τόπου που μας εμπιστεύτηκαν , με το να "καταστρέφουμε " όσα κάποιοι παλαιότερα δημιούργησαν . Εμείς χωρίς όραμα και αγάπη για τον τόπο παρατηρούμε απλά τους λίγους και "εκλεκτούς" να μεγαλώνουν , να διογκώνονται όταν όλοι και όλα τριγύρω μαραζώνουν . Εμείς απλά ασχολούμαστε με το να διασκεδάζουμε το πάθημα του γείτονα .....
   Αυτές είναι οι μεγάλες διαφορές που φωνάζουμε και επιδεικνύουμε εμείς και γιαυτό μας έχουν στοχοποιήσει . Αυτά τα στραβά της "φυλής" μας θέλουμε να αλλάξουμε αλλά δυστυχώς και οι νέες γενιές που ακολουθούν πορεύονται στο ίδιο μοτίβο . Όταν όμως δεν βλέπεις , δεν κατανοείς τα στραβά σου , τις αδυναμίες σου τότε αλήθεια .. πως θα τα διορθώσεις ;;;; .... Γιαυτό λοιπόν φίλες και φίλοι είμαστε πίσω , αυτοί είναι οι λόγοι που μας κρατάνε πίσω , που δεν μας επιτρέπουν ανάπτυξη , αύξηση του τοπικού ΑΕΠ και που τελικά θα οδηγήσουν σε άλλη μια ερήμωση του νησιού μας . Αυτό είναι το όραμα μας ; .. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε ; ... Αυτός είναι ο σκοπός μας ; ..... ας αναλογιστούμε όλες και όλοι μας τα τελευταία αυτά ερωτήματα και ας αποφασίσουμε τελικά ποιον δρόμο πρέπει να πάρουμε και πως ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.