Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ... ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΙ ΛΕΜΕ ;;

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης έθεσε τα θέματα σε μια σωστή βάση αλλά και στην ουσία της πραγματικότηταςhttp://www.era-aegean.gr/?p=25167 ) στην πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ . Ο Δήμαρχος είπε ότι για να λειτουργήσουν σωστότερα και υπέρ των πολιτών οι Δήμοι πρέπει να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα , πρέπει να δοθεί σημασία στην ουσία , στην πραγματική δυνατότητας δράσης και στήριξης της αυτοδιοίκησης στην τοπική κοινωνία . Επίσης τέθηκε για πολλοστή φορά το τεράστιο
θέμα της αποκατάστασης μιας μέγιστης αδικίας που έχει συμβεί στα νησιά μας ... την απόφαση κάποιων παλαιότερων "σωτήρων" της πατρίδας να δημιουργήσουν ..ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ... το περίφημο αυτό ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ που έχει ουσιαστικά οδηγήσει τα νησιά μας στην σημερινή τους κατάντια και μαρασμό .
    Εμείς έχουμε πει και άλλες φορές ότι ίσως το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με καλύτερη οργάνωση , με ουσιαστικά οργανωμένη και χρηστή διαχείριση του έμψυχου και άψυχου υλικού και μέσων , με σωστή κατανομή και  αντιμετώπιση των αναγκών κτλ κτλ , αλλά την ίδια στιγμή και επειδή γνωρίζουμε όλοι μας ότι στην αυτοδιοίκηση δεν συμμετέχει , για λόγους που επίσης όλοι γνωρίζουμε , και το καλύτερο έμψυχο υλικό της τοπικής κοινωνίας εμείς παραμένουμε οπαδοί της αλλαγής του σημερινού οργανογράμματος του "Καλλικράτη" . Εμείς μένουμε σταθεροί στην άποψη μας ότι στο νησί μας πρέπει να δημιουργηθούν ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ , πρέπει επιτέλους η αυτοδιοίκηση να επιστρέψει κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες του τόπου , πρέπει να γνωρίσει επιτέλους η διοίκηση τι συμβαίνει προς τα κάτω , ποια τα προβλήματα , πως δημιουργήθηκαν και με ποιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν . Ποιες οι ανάγκες και  οι δυνατότητες ανάπτυξης κατά τόπο και πως θα στηρίξουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας . 
    Αλήθεια όμως ο Δήμαρχος Σάμου ποιες προτάσεις έκανε ; προς τα που κινείτε ; τι προτείνει για την επικείμενη αναθεώρηση του " Καλλικράτη " ; Ο Δήμαρχος Σάμου στηρίζει τελικά ή όχι την παλαιότερη απόφαση και της τότε κυβέρνησης που έλεγε ότι στα μεγάλα νησιά πρέπει να γίνουν οι αλλαγές και πρέπει να μην ισχύσει το νησί και δήμος ; ... Τελικά ο Δήμαρχος Σάμου και το Δημοτικό συμβούλιο στηρίζουν τους δύο Δήμους στο νησί μας ή είναι ικανοποιημένοι με την δυνατότητα διοίκησης και τις μέχρι σήμερα "επιτυχίες" τους και δεν θεωρούν αναγκαία μια τέτοια αλλαγή για το νησί μας ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.