Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Γράφει ο Μιχάλης Σβαρνιάς
Με τον φόβο, όταν το τηλέφωνο χτυπήσει και απαντήσω να με καλέσουν στο αστυνομικό τμήμα "δια υπόθεσιν μου", καταθέτω ορθά κοφτά τα εξής :
- Ο πολιτικός υπόκειται σε λογοδοσία. Στο λαό, στους δημοσιογράφους.
- "Οι πολιτικοί και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τις περιφέρειες τους" λέει σε μια ατάκα στο Υπάρχει και φιλότιμο ο Λάμπρος Κωσταντάρας.
- Το να ζητάς προστασία κ. Σεβαστάκη απο την αστυνομία γιατί "φοβήθηκες" για το γραφείο σου το καταλαβαίνω αλλά σε αυτή τη λογική και οι πολίτες φοβούνται για τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τον τόπο τους και δεν τρέχουν στις αστυνομίες για να μαζέψουν όσους θεωρούν υπόλογους (πολιτικούς κτλ) απλά ζητάνε να σε δούν και στα πούν.
- Καλύτερη διαφήμιση για μια συγκέντρωση που κανονικά δεν θα μάζευε πολύ κόσμο δεν υπάρχει. Γιατί τώρα μπορεί να γυρίσει σε διαμαρτυρία για την προστασία της ελεύθερης έκφρασης.
- Η ευκολία με την οποία βάζουμε ταμπέλες ξεπερνά κάθε φαντασία. Παλιά ήταν το "δικαίωμα μου είναι" τώρα για κάθε διαφωνία πετάς ένα "είσαι φασίστας" και καθάρισες σαν την χλωρίνη κλινέξ.
- Η πολιτική ιστορία στην Ελλάδα έχει πολλούς πρώην. Το θέμα όμως είναι τι πρώην θές να είσαι. Απο αυτούς που θυμούνται με αγάπη ή απο τους άλλους τους ακατονόμαστους.
- Τέλος όταν οι διάφορες ομάδες, σύλλογοι, πολίτες κτλ βγάζεται μια ανακοίνωση να την "χτενίζεται" πολλαπλά γιατί στον γραπτό λόγο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν γράφουμε τις λέξεις τις επιλέγουμε προσεκτικά και γνωρίζουμε την σημασία τους.
Υ.Γ. Πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης ο οποίος έχει και ΑΦΜ και ΑΣΜ, ΑΜΚΑ και δίπλωμα οδήγησης. Το παραθέτω για την οικονομία του χρόνου, να μην γίνονται χαζές ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.