Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ.. "ΚΟΠΗ ΤΗΝ ΠΙΤΑ" ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ..........

Είναι μια περίοδο που κάθε χρόνο είναι γεμάτη από εκδηλώσεις κοπής πιτών , συνεστιάσεων και μοναδικών " ευκαιριών" για τους θεατρίνους να κάνουν εμφανίσεις , να βγουν φωτογραφίες στα ΜΜΕ και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά ..selfies , πολλές μάλιστα .Είναι μια περίοδο επίσης που μπορείς να ακούσεις πολλά , που έγιναν , που θα γίνουν , για προγραμματισμούς άλλων
που πρέπει να γίνουν και μύρια όσα απλά για να καλύψουμε τον χρόνο μας .
   Σε μια τέτοια εκδήλωση είδαμε τον Δήμαρχο ( samostoday  ) να μας λέει άλλη μια φορά με όμορφα λόγια ότι ... ευτυχώς που ήρθε εκείνος και κάτι άλλαξε , κάπως ακουστήκαμε , κάπου εμφανιστήκαμε . Εμείς οι ανύπαρκτοι ιθαγενής αποκτήσαμε οντότητα επειδή Εκείνος προσπάθησε , πέτυχε , αναδείχθηκε !!! Τι όμορφα λόγια για να ακούνε οι υποτακτικοί , ανύπαρκτοι , παρατρεχάμενοι , να "αναπτερώνεται " το ηθικό τους και να ψηλώνει το μπόι τους !!!!! ...
   Εμείς δεν θα μείνουμε σε αυτά και ούτε θα αναλωθούμε στις παρουσίες ή τις απουσίες είτε "συνοδοιπόρων " είτε συμπολιτών μας . Εμείς απλά θέλουμε να πούμε σε κάποιους που έχουν πρόσβαση στην Αυτού Εξοχότης τον Δήμαρχο μας ότι ...
...  Τα 4.500.000 εκ. ευρώ έργα που  με μεγάλη υπερηφάνεια ανάφερε ότι πέτυχε να εντάξει , ότι τόσα έκανε μόνο η αναπαλαίωση της Πορφυριάδας στο Καρλόβασι , άσχετα αν έχει πολλά προβλήματα , οπότε ας μην το κάνουμε και τεράστιο θέμα !!!
... Αν έρχονταν πιο τακτικά στο Καρλόβασι θα είχε δει ότι το "περίφημο " αναπτυξιακό έργο στο ζεστό στο Κουρούντερε , κοστίζει πολλά περισσότερα και μάλιστα ακόμα δεν έχει τελειώσει και μακάρι να μας έλεγε κάποιος πότε θα γίνει αυτό !!! 
... Πράσινο νησί δεν πρόκειται να ανακηρυχθεί το νησί μας όταν ακόμα και σήμερα εμείς συνεχίζουμε να καίμε τα σκουπίδια σε έναν χώρο μάλιστα που και πρακτικά έχει αποδειχθεί πλέον ακατάλληλος και που ακόμα και η χρήση του ως ΧΥΤΑ ελέγχεται από την δικαιοσύνη .Αν θες πραγματικά να προστατεύσεις το περιβάλλον , αγωνίζεσαι να δημιουργήσεις υποδομές ανακύκλωσης , σωστής διαχείρισης αποβλήτων κτλ κτλ , που στο νησί μας είναι ανύπαρκτες . Με μεγαλοστομίες και ευχολόγια , δεν θα γραφτούμε πουθενά ως " πράσινος προορισμός " και στην τελική δεν είναι ουσίας θέμα αυτό μιας και όλοι γνωρίζουν ότι το νησί μας είναι ένας πράσινος επίγειος παράδεισος , τουλάχιστον ακόμα !!!!
... Η κατασπατάληση χρημάτων για να γίνει το Ξενία , διαδραστικό κέντρο περιβάλλοντος Αιγαίου και κέντρο επιστήμης λόγου και τέχνης , την ίδια ώρα μάλιστα που τελειώνουν τα έργα στο Επικούρειο κέντρο αλλά και με την ύπαρξη και άλλων χώρων που μπορούν να τα φιλοξενήσουν αυτά δεν πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι κάτι που σας κάνει υπερήφανους . Την ίδια στιγμή επίσης που καμία αναφορά ή προσπάθεια , εκτός και αν γίνεται και αυτή με "άκρα μυστικότητα " , δεν γίνεται για να δημιουργηθεί επιτέλους ένα μουσείο για τον Πυθαγόρα , για τον Αρίσταρχο κτλ , που θα μας έκανε παγκόσμιο κέντρο αναφοράς , έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα αλλά φωνή βοώντος . Γιατί και πως η δημιουργία ενός ακόμη κέντρου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την διεκδίκηση του παγκόσμιου κέντρου αναφοράς για τους μεγάλους φιλοσόφους της ιστορίας του νησιού μας , αυτό καλά θα ήταν να μας απαντηθεί
... Μιλάμε για πολιτισμό ενώ έχουμε αποκλείσει τους μεγάλους του Σαμιακού πολιτισμού , ένας εκ των οποίων ο Μανώλης Καλομοίρης , του οποίου το φεστιβάλ έχουμε καταστρέψει και σταματήσει . Αλλά επίσης και για τους νεότερους Σάμιους , όπως ας πούμε τον συνθέτη Πυθαγόρα , τι πραγματικά έχουμε κάνει και τι σκεπτόμαστε να κάνουμε ; .. πάλι εδώ εμείς έχουμε κάνει τις προτάσεις μας αλλά είπαμε .. φωνή βοώντος . Ειδικά αν οι προτάσεις κατατίθενται εκτός κλίκας , εκτός ελεγχόμενων καναλιών κτλ , τότε μαύρη μοίρα που τις βρήκε . 
    Θα μείνουμε μέχρις ώρας σε αυτά τα ολίγα μόνο και θα παρακαλέσουμε για άλλη μια φορά και τους πολίτες , τους συλλόγους που τάχα μου αγωνιούν και αγωνίζονται να ενεργοποιηθούν σε θέματα κεντρικά . Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί στο νησί μας πραγματικά κέντρο πολιτισμού και επιστημών , να τιμήσουμε επιτέλους τους μεγάλους προγόνους μας και τους παλιούς αλλά και τους νεώτερους . Πρέπει όλοι μαζί να δούμε το κοινό καλό και να ξεφύγουμε από τα κλειστά στερεότυπα της αυλής μας . Το να κυνηγά ο κάθε σύλλογος μόνο περισσότερη χρηματοδότηση χωρίς ουσία και παραγωγή έργου , το να μας απασχολεί μόνο πως θα φτιάξουμε τις καλύτερες φορεσιές ή πως θα χορέψουμε καλύτερα εμείς από τους άλλους , ούτε προσφέρουμε στον τόπο ούτε μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στις νεότερες γενιές . Είναι απλά τα πράγματα και επιτέλους οι ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν και διοικούν τους συλλόγους πρέπει να το αντιληφθούν και να συνδράμουν προς το κοινό καλό όλοι μαζί . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.