Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΟΥΣΙΑ ή ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ;;;

My Samos: Ένα blog για τη Σάμο: ΒΙΝΤΕΟ: Σχέδιο για μεγάλη τουριστική επένδυση στη ...: Αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης, γνωστό και ως fast track, υπέβαλε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η εταιρεία Halc...
Τέτοιες επενδύσεις θα έπρεπε να είχαμε στο νησί μας δεκαετίες τώρα και σε διψήφιους αριθμούς . Μόνο που το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν αυτές όχι για πούλημα αλλά για τουριστική εκμετάλλευση . Τέτοιες
μονάδες μπορούν να συνδράμουν στην αύξηση του επιπέδου τουριστών , μπορούν να προσφέρουν το κύρος σε έναν τόπο , να αυξήσουν το εισερχόμενο εισόδημα κτλ κτλ ... η δημιουργία τέτοιων χώρων για πώληση των κατοικιών αυτό που θα προσφέρει είναι να κάνει το νησί μας "απάγκιο " για ευκατάστατους συνταξιούχους ως επί το πλείστων ... Ας το σκεφτούμε καλά πριν προχωρήσουμε σε συμφωνίες , πριν προστρέξουμε να επιβραβεύσουμε ελαφρά την καρδία ......
Όλα ξεκινούν και σταματούν στο πως τελικά εμείς θέλουμε το νησί μας , ποιο το όραμα μας γιαυτό , πως θέλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές . Αλλά αυτοί που σήμερα έχουν στα χέρια τους την "δύναμη" των αποφάσεων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί , σκεπτόμενοι , να έχουν αγάπη για τον τόπο τους και αγωνιά για την φροντίδα του .
Εμείς από την πλευρά μας πάρα πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη αναβάθμισης και δημιουργίας υποδομών , υποδομών που θα στηρίξουν τη ανάπτυξη του νησιού μας , που θα αυξήσουν το εισόδημα αλλά και το κύρος μας και που θα μπορέσουν να στηρίξουν την επιστροφή των παιδιών μας στον τόπο τους , γιαυτό και στην συγκεκριμένη πρόταση εμείς λέμε ναι μεν αλλά .... και προσκαλούμε και προκαλούμε τους υπεύθυνους να δουν με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα , να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας ξεκάθαρα για την προοπτική της επένδυσης και τον λόγο που αυτή γίνεται. Είναι δικαίωμα του κόσμου να γνωρίζει και υποχρέωση της αιρετής διοίκησης να το πράξει .
Αν όμως η προοπτική και το όραμα είναι να γίνει η Σάμος ως επί το πλείστον ένας χλιδάτος και ακριβώς οίκος ευγηρίας τότε αλλάζουν τα πράγματα ...... αλλά αυτό και πάλι είναι κάτι που πρέπει να το αποφασίσει ο λαός του νησιού και όχι κάποιοι με συμφέροντα προς τα εκεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.