Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

SEATRAC ΣΤΗ ΧΙΟ ... ΣΤΗ ΣΑΜΟ ;;;

Η κίνηση του δήμου Χίου για απόκτηση του συστήματος Seatracpolitischios ) αποδεικνύει ότι μέσα στο γενικό χαμό , μέσα στην γενική απαξίωση και κατρακύλα , κάποιοι κάπου ασχολούνται κάπως και με τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών -φιλοξενούμενων τους .
   Είναι δεδομένο ότι οι συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες , οι ΑμεΑ , στην
χώρα μας και κυρίως στα νησιά μας δεν έχουν και την δέουσα προσοχή που αρμόζει και γιαυτό ευθύνονται κυρίως οι τοπικές αρχές και κοινωνίες . Όταν στην Σάμο ας πούμε δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης ΑμεΑ ούτε σχεδόν στα πεζοδρόμια αλλά και όπου αυτή υπάρχει κάποιο παρκαρισμένο όχημα ή παρατημένα μπάζα ή κάδος σκουπιδιών κτλ κτλ θα κλείνει τον δρόμο . Όταν σε δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολη και άμεση η πρόσβαση στους ανθρώπους αυτούς τότε τι αλήθεια ψάχνουμε από την κοινωνία μας .
   Αλλά την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά , στη γειτονική μας Χίο ο δήμος προμηθεύεται το συγκεκριμένο σύστημα που επιτρέπει την πρόσβαση στις παραλίες και στο κολύμπι των ΑμεΑ . Μια εκ των απολαύσεων του καλοκαιριού για όλους μας που δυστυχώς δεν μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να χαρούν , μέχρι τώρα δηλαδή που σιγά σιγά με την προσθήκη αυτού του συστήματος αυτό επιτυγχάνεται πλέον . 
   Εμείς λοιπόν θέτουμε το ερώτημα στον δήμο Σάμου και τις υπηρεσίες του , εμείς εδώ στο νησί μας έχουμε έστω σκεφθεί την αγορά αντίστοιχα κάποιων τέτοιων συστημάτων για να μετατρέψουμε κάποιες από τις παραλίες μας και να έχουν πρόσβαση και οι ΑμεΑ ; . .Εμείς εδώ στο νησί μας έχουμε άραγε την παιδεία να φροντίσουμε να παρέξουμε στους ανθρώπους αυτούς το αυτονόητο ; Εμείς που ασχολούμαστε με τα πανηγύρια , με τις παράτες , με τις εκδηλώσεις , με την αμέριστη στήριξη της Αυτού εξοχότης του Δημάρχου μας για την επίτευξη των ατομικών του προσδοκιών και προσπαθειών ανάδειξης , θα βρούμε λίγο χρόνο και τα χρήματα να προσφέρουμε στους "αδύναμους" συνανθρώπους μας ; ..... Εν αναμονή λοιπόν !!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.