Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Π.Δ.Ε ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Ανακοινώθηκε με περηφάνια από την Περιφερειάρχη , την κ. Καλογήρου ότι  εγκρίθηκε η ανακατανομή της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και έτσι εντάχθηκαν 10 νέες μελέτες και έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.769.000 ευρώ. 
"..Η προσπάθειά μας για το νοικοκύρεμα και την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων συνεχίζεται και αποδίδει..." μας αναφέρει η Περιφερειάρχης αλλά ξέχασε να μας πει αλλά και να σκεφθεί ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει για όλη την περιφέρεια και όχι μόνο για την πρωτεύουσα της . Όποιος ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα και της ανακατανομής του θα καταλάβει πολλάsamostoday ).
   Με μεγάλη απορία ακούγαμε δε σήμερα σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού , και για αρκετή ώρα μάλιστα , να "εκθειάζεται" η προσπάθεια και το έργο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το δυτικό κομμάτι του νησιού και κυρίως για την περιοχή του Καρλοβάσου . Αλλά όταν θεωρείς ως μεγάλο έργο την ασφαλτόστρωση 500-700 μέτρων παράκεντρου δρόμου , μιας και είναι και το μοναδικό που έχει γίνει 3 χρόνια τώρα περίπου , ή θεωρείς σημαντικό έργο τις υποσχέσεις για το μέλλον , τότε είτε είσαι απλά δοτός να συντηρείς την εικόνα κάποιων είτε είσαι πολύ "ταπεινός" στις αξίες σου , σε αυτό που θεωρείς ότι αξίζεις , σε αυτά που πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις , σε αυτά που πιστεύεις ότι είναι υποχρεωμένες οι τοπικές και κεντρικές αρχές να σου παρέχουν. Εμείς όμως θεωρούμε ότι αξίζουμε πολλά περισσότερα , αξίζουμε πολύ καλύτερες κι ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης , ότι αξίζουμε και απαιτούμε καλύτερο επίπεδο ζωής και γιαυτό η σημερινή αιρετή διοίκηση για εμάς είναι εντελώς αποτυχημένη , ανίκανη να στηρίξει τα δικά μας θέλω , ανήμπορη να ανταποκριθεί στα ελάχιστα , και γιαυτό εμείς δεν "γλείφουμε " κανέναν εξ αυτών .......
   Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν , εμείς θέλουμε να θέσουμε το ερώτημα τόσο στην Περιφερειάρχη αλλά όσο και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη , πως βλέπουν την ισορροπημένη ανάπτυξη όταν ..
.. το ποσό της ανακατανομής για Σάμο και Ικαρία είναι περίπου 700 χιλιάδες ευρώ για έργα οδοποιίας και λιμενικών έργων , την ίδια ώρα που για αποκατάσταση Ιερών ναών η εφορεία αρχαιοτήτων Μυτιλήνης λαμβάνει το ποσό των ... 830 χιλιάδων ευρώ ;;;
.. αλήθεια πόση μεγάλη και σε ποια κομμάτια μπορεί να γίνει στο Εθνικό οδικό Σάμου - Καρλοβάσου με 200 χιλιάδες ;;; ... 
.. αλήθεια που βρίσκονται τα χρήματα για το λιμάνι Καρλοβάσου τα οποία σύμφωνα με υποσχέσεις των υπεύθυνων ήταν στα ταμεία και περίμεναν το "Μυτιλήνη" να αποχωρήσει για να ολοκληρωθούν τα έργα και που ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό , την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι χρηματοδοτήσεις στο λιμάνι του Μαλαγαρίου ; .... και αυτό εμείς ειδικά το λέμε απλά για να τονίσουμε το ψέμα και την υποκρισία και όχι γιατί συμφωνούμε με την συνέχιση λειτουργίας του λιμανιού με τον σημερινό τρόπο , έχουμε καταθέσει την δική μας πρόταση καιρό τώρα . 
   Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε για το νησί μας , για την περιφέρεια μας και ας γίνουμε περισσότερο απαιτητικοί . Ας καταλάβουμε ότι η ανάπτυξη και όποιο καλύτερο μέλλον δεν περνά μέσα από τις πολιτικές υποσχέσεις και τα όμορφα λόγια αλλά απαιτούνται έργα, πράξεις , ουσία . Ας σταματήσουμε να είμαστε απλοί αποδέκτες του ξεροκόμματου και ας απαιτήσουμε το σωστό και ισομερές μοίρασμα της πίτας . Ας απαιτήσουμε όσα μας πρέπει και όχι όσα περισσεύουν ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.