Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΑΜΙΩΝ .... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!

Επιτέλους έπρεπε να φθάσουμε στο μέσον της θητείας της σημερινής αυτοδιοίκησης για να δούμε μια σοβαρή απόφασηsamostimes ) ;
   Μετά από τόσες παράτες , πανηγυράκια , ξόδεμα δημοτικού χρήματος άνευ ουσίας , φανφάρες και αγώνα για ανάδειξη της Αυτού εξοχότητος  του Δημάρχου επιτέλους είδαμε και μια σοβαρή , δημιουργική
και κυρίως προς όφελος του νησιού μας απόφαση . Ήταν αίτημα δεκαετιών αυτό , εμείς το είχαμε προτείνει πολύ καιρό τώρα αλλά ... , και απαίτηση της σύγχρονης οπτικής , εποχής και των νέων αναγκών . Επιτέλους κάποιοι είδαν ότι με την βοήθεια και στήριξη του Πανεπιστημίου μπορούν να γίνουν πολλά , μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα , μπορούμε να συμβαδίσουμε με την νέα εποχή .
   Η σύνδεση των απανταχού Σαμίων πρέπει να γίνει το συντομότερο , πρέπει οι συμπατριώτες μας που ζουν μακρυά από το νησί μας να έχουν καθημερινή επαφή μαζί του , να γνωρίζουν τα προβλήματα του , να μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες των εντός των τειχών . Πρέπει να συμβάλλουν στην ανάδειξη του νησιού , να προστατεύσουν τα συμφέροντα του , να συνδράμουν στην ανάπτυξη του . Δεν γίνεται να έχουν επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα τους μόνο για λίγες μέρες του καλοκαιριού , για τα μπάνια και την ξεκούραση τους , όπως επίσης δεν γίνεται αυτά να σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου μας , όπως δυστυχώς ορισμένοι εξ αυτών "απαιτούν", γιαυτό πρέπει η επαφή να είναι όλο το χρόνο και να νιώθουν τα προβλήματα . Πρέπει επιτέλους οι εκτός νησιού κοινότητες να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες τους απέναντι στο νησί μας και να συμβάλλουν τα μέγιστα κυρίως με μεταφορά εμπειρίας , αντίληψης , γνώσης , οικονομίας , διαφήμισης κτλ κτλ ..
   Ελπίζοντας τελικώς το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία και να μην είναι άλλη μια κορόνα της διοίκησης , θέλουμε να προτείνουμε εκεί στα θέματα που έχουν τεθεί να μπει και η τοπική ιστορία του νησιού μας μιας και πάρα πολλοί δεν την γνωρίζουν . Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε τους συμπολίτες μας την ιστορία του νησιού μας μήπως και νιώσουν πιο υπερήφανοι και πιο σπουδαίοι . Επίσης θέλουμε να προτείνουμε να συνδυαστεί η προσπάθεια αυτή με μια άλλη πρόταση που έχουμε κάνει , αυτή της δημιουργίας στο νησί μας του παγκόσμιου κέντρου αναφοράς των "Πυθαγόρειων" και των "Αρίσταρχων" . Ας το δουν εκεί στον δήμο και ας αποφασίσουν . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.