Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ .. κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ;;;

Διαβάζοντας το θέμα μέσω Χίου , τα δικά μας ΜΜΕ πλην ενός μάλλον δεν θεώρησαν σοβαρή την είδηση για να την δημοσιεύσουν !!! , διαπιστώνουμε ότι όποιες εξαγγελίες , όποιες υποτιθέμενες ενέργειες , όσα υποτιθέμενα μέτρα ληφθούν από την κυβέρνηση των Αθηνών , θα βρεθούν μπροστά στον τοίχο που η ίδια η
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χτίζει .
    Ρωτάμε ευθέως λοιπόν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου ..
..  ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ; 
.. ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ; 
.. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ  ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ; 
.. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ; 
.. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Ή ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ;;;;; .......  
«Από 1/1/2017 οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Δημοσιονοειαςμικού Ελέγχου (ΥΔΕ) μεταφέρονται στις Οικονομικές Υπηρεσίες των δημόσιων φορέων. Στο πλαίσιο της μεταφοράς των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες, βρισκόμαστε μπροστά στην οργανωτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών αυτών.
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η πρόταση που έχει κατατεθεί προς συζήτηση στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο (15/12/2016) ουσιαστικά καταργεί τα Τμήματα Λογιστικής Διαχείρισης στις Περιφερειακές Ενότητες υποβιβάζοντάς τα σε γραφεία. Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά στο εξής παράδοξο: ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες της Π.Β.Α. επιφορτίζονται με επιπλέον αρμοδιότητες, την ίδια στιγμή η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής συρρικώνει τις υφιστάμενες δομές των Περιφερειακών Ενοτήτων, συγκεντρώνοντας επιπλέον αρμοδιότητες στην έδρα.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Για τις υπηρεσίες: επιπλέον γραφειοκρατία και περισσότερο χρονοβόρες διαδικασίες για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε δράσης και ενέργειας. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική υπηρεσία είναι νευραλγική και συνεργάζεται και υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες.
Για τον πολίτη: μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ελέγχων και την καταβολή πληρωμών, αλλά και δυσκολία στην άμεση (φυσική) πρόσβαση στην υπηρεσία.
Για την προοπτική της Περιφέρειας: Κατάργηση στην πράξη της λεγόμενης περιφερειακής συνείδησης. Αντί να αποκεντρώνονται οι υπηρεσίες, προκρίνεται το μοντέλο μίας υδροκέφαλης έδρας.
Για τους εργαζόμενους: Η συρρίκνωση των υπηρεσιών των ΠΕ ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού από τις ΠΕ προς την έδρα. Το ενδεχόμενο αυτό καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πράξη, αν δημιουργεί συνθήκες όπου ο εργαζόμενος θα αναγκαστεί να ξεσπιτωθεί προκειμένου να κρατήσει τη δουλειά του.
Καλείται η Περιφερειακή Αρχή να απαντήσει: γιατί προκρίνει μία οργάνωση Οικονομικών Υπηρεσιών που καταργεί νευραλγικές δομές στις ΠΕ, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει υπόψη ούτε τις θέσεις των υπηρεσιών (που από νωρίς εξέφρασαν την άποψη να διατηρηθούν οι υπάρχουσες δομές και κατέθεσαν αναλυτική πρόταση ως προς τη βέλτιστη οργάνωσή τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν και στις νέες αρμοδιότητες), ούτε τη θέση των συλλόγων εργαζομένων (που προέκριναν την άποψη να αναβαθμιστούν οι ΠΕ με διακριτές Διευθύνσεις Οικονομικού και Διοικητικού); Σημειώνουμε ότι καμία άλλη νησιωτική περιφέρεια δεν έχει προβεί σε καταργήσεις υπηρεσιών, το δε Νότιο Αιγαίο διατηρεί δύο διευθύνσεις Οικονομικού μία στις Κυκλάδες και μία στα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.