Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ..... ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Είναι  και από τους πιο δύσπιστους ολοφάνερο πλέον ότι το μόνο για το οποίο ασχολείται και η σημερινή  κυβέρνηση των Αθηνών είναι η προσπάθεια απαξίωσης , καταστροφής , ερήμωσης των νησιών μας από τους μόνιμους ιθαγενής κατοίκους του . Είναι πλέον προφανές ότι η μόνη αντίληψη που έχουν οι
παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι είναι ότι τα νησιά είναι απλά " ταμειακές μηχανές" που αποφέρουν φόρους , χωρίς δικαιώματα είτε στην περιουσία είτε ακόμα και στην επιβίωση και άρα δεν χρειάζονται ντε και καλά Έλληνες για να πατάνε την ταμειακή , μπορούν πολύ πιο εύκολα και φθηνά να το κάνουν είτε οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα , είτε οι μετανάστες που θα φέρουν , είτε οι σκυμμένοι που με μισθούς Ουγκάντας θα δεχτούν να κάνουν την δουλειά .   

    Εμείς λοιπόν απέναντι σε όλα αυτά , όπως και απέναντι στις απαιτήσεις των αιρετών μας λέμε ότι υπάρχει λύση να ενισχύσουμε την παρουσία μας στα νησιά μας , να εδραιώσουμε την Ελληνικότητα μας , να απαντήσουμε στις επιθέσεις του κράτους των Αθηνών , να δώσουμε ελπίδα μέσα από την ανάπτυξη , να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας . Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η νησιωτικότητα θα εδραιωθεί αν αυξηθούν οι υπάλληλοι στους Δήμους ας πούμε ή αν αυξήσει το κράτος των Αθηνών την χρηματοδότηση , που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αυτό άλλωστε , δεν πιστεύουμε ότι το να δένουμε το άρμα του Αρχιπελάγους με την Αθήνα και την διάθεση της μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω από την κατρακύλα . 
   Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο μέσω μιας ενωμένης αντίδρασης , αντίστασης θα μπορέσουμε να πετύχουμε . Πρέπει ενωμένοι όλοι , με κοινές αποφάσεις και ενέργειες τόνωσης της εσωτερικής οικονομίας θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να εδραιωθούμε . Εμείς πιστεύουμε λοιπόν στην δημιουργία μιας ξεχωριστής εσωτερικής οικονομίας , μεταξύ των νησιών του Αρχιπελάγους κόντρα στα θέλω και τις αποφάσεις της προδοτικής κεντρικής εξουσίας . Μόνο αν συνδέσουμε παραγωγικά , πολιτιστικά και τουριστικά τα νησιά μας έχουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο για ένα πιο αισιόδοξο αύριο .
   Γιαυτό λοιπόν προτείνουμε πολύ απλά ...
... σύνδεση του πρωτογενή τομέα των νησιών , από Κρήτη μέχρι Λήμνο και Αλεξανδρούπολη . Μπορεί να γίνει αυτό π.χ όταν δρομολογήσουμε δρομολόγια που με βάση την Κρήτη θα μεταφέρουν τα Κρητικά προϊόντα σε όλα τα κεντρικά μεγάλα νησιά του Αιγαίου μέχρι την Αλεξανδρούπολη απευθείας χωρίς καμία μεσολάβηση του κέντρου . Όλα τα νησιά , Κυκλάδες , Δωδεκάνησα , κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο , Σποράδες κτλ θα έχουν την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα Κρητικά προϊόντα καθώς και όλη η Θράκη και ο Έβρος μέσω της Αλεξανδρούπολης . Την ίδια στιγμή και με τα ίδια δρομολόγια θα γίνεται και η μεταφορά των προϊόντων που παράγουν τα άλλα νησιά προς την Κρήτη , Θράκη και Έβρο αλλά και μεταξύ των ίδιων των νησιών . Έτσι λοιπόν δημιουργούμε μια εσωτερική οικονομία , αυξάνουμε το ΑΕΠ του Αρχιπελάγους , δημιουργούμε θέσεις εργασίας , φέρνουμε πίσω στην γη και την παραγωγή τις οικογένειες , δημιουργούμε πυλώνες οικονομικής δραστηριότητας στα πάτρια εδάφη. Αντί λοιπόν να στέλνουμε όλοι μας τα προϊόντα μας στο κέντρο και να τροφοδοτούμε αυτούς που δεν μας θέλουν , μπορούμε να τα διοχετεύσουμε μεταξύ μας και να στηρίξουμε τα σπίτια μας , τα νησιά μας , το Αρχιπέλαγος μας .
... σύνδεση των νησιών μας μέσα από τον πολιτισμό . Είναι γεγονός ότι τα νησιά μας κατέχουν τα σκήπτρα στην πολιτιστική κληρονομία και στα παγκόσμια επιτεύγματα αλλά εμείς ακόμα δεν το έχουμε αξιοποιήσει , συνενώσει , εκμεταλλευτεί . Είναι καιρός λοιπόν να συνδέσουμε την αρχαία ιστορία , τις ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες των νησιών μας , την διατροφή μας , τις συνήθειες μας και να τις παρουσιάσουμε ενιαία στους επισκέπτες μας . Είναι καιρός να απλώσουμε τα χέρια και να φροντίσουμε όλοι μαζί , όλα τα προτερήματα μας τα οποία πραγματικά είναι πολλά και ποικίλα . 
... σύνδεση του τουριστικού προϊόντος μας μέσα από κοινή προσπάθεια και αγώνα , Είναι τραγικό να μην έχουμε καταφέρει ακόμα να συνδέσουμε όλα τα νησιά του αρχιπελάγους μεταξύ τους , τουλάχιστον τα μεγάλα ούτως ώστε η εσωτερική μετακίνηση να γίνεται εύκολα , να είναι προσιτή οικονομικά στους επισκέπτες και έτσι να δημιουργήσουμε μια εσωτερική μεταφερόμενη οικονομία προς όφελος όλων , είτε μιλάμε για μεγάλα νησιά είτε μιλάμε για πιο μικρά . Όλα έχουν τα δώσουν και όλα πρέπει να κερδίσουν . Ας βρούμε επίσης τον τρόπο να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μερίδιο από τις οικονομικές απολαβές του τουριστικού ρεύματος στο Αρχιπέλαγος και προς όφελος του αντί να τον παραδίδουμε στους "εχθρούς" της κεντρικής εξουσίας για να το παραδίδουν με την σειρά τους στους ξένους αφεντάδες . 
    Εμείς λοιπόν προκαλούμε και προσκαλούμε τις δυο περιφέρειες του Αρχιπελάγους , τους Δημάρχους τουλάχιστον τον μεγαλύτερων νησιών , μαζί με ειδικούς , επαγγελματικούς φορείς και νομικούς και να μην σηκωθούν από τις θέσεις τους αν δεν βρεθεί η φόρμουλα , ο τρόπος , ο δρόμος που θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε το Αιγαίο , τα νησιά μας , τις ιδιαίτερες πατρίδες μας . Καμία λύση δεν πρόκειται να μας δοθεί , καμία βοήθεια , καμία προσοχή ... ότι καλό είναι να γίνει θα γίνει μόνο εκ των έσω , μόνο από εμάς τους νησιώτες , μόνο εμείς εσωτερικά μπορούμε και πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και ενέργειες και να πετύχουμε . Είμαστε έτσι κι αλλιώς μαθημένοι να αγωνιζόμαστε μόνοι μας , ξεχασμένοι από το κέντρο , ξεχασμένοι από τους κυβερνώντες δεκαετίες τώρα ... απλά τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε από τον "ατομικό" για κάθε νησί αγώνα και να περάσουμε στο γενικό , ομαδικό παναιγιακό αγώνα . Ας το πάρουμε απόφαση και ας το κυνηγήσουμε ... η ευθύνη είναι στους αιρετούς που έτυχε ο χρόνος να έχουν τώρα τα ηνία στα χέρια τους .. ιδού η Ρόδος λοιπόν ....   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.