Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΤΑΜΙΟΥ .... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ

Καλοκαίρι 
Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στα περί οράματος και προγραμματισμού της αιρετής αυτοδιοίκησης του νησιού μας ενώ ταυτόχρονα έχουμε κάνει και τις προτάσεις μας αλλά τελικά καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας και ανυπαρξίας της διοίκησης , των υπηρεσιών της αλλά και των απλών πολιτών .
   Για το θέμα της παραλίας του
Ποταμιού , που για εμάς είναι αν όχι η καλύτερη από τις 2-3 καλύτερες του νησιού μας , έχουμε κάνει πολλές αναφορές γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι το μεγάλο ατού της πόλης μας , της δυτικής πλευράς του νησιού μας . Έχουμε τονίσει ότι μπορεί και πρέπει η παραλία να γίνει σημείο αναφοράς και βάση ανάπτυξης όλης της περιοχής . Επίσης έχουμε προτείνει πολύ καιρό πίσω τρόπους για την μετατροπή της παραλίας σε αμμουδιά , μέσα και έξω , καθώς και προτάσεις εκμετάλλευσης από τον Δήμο . 
Αρχές Δεκέμβρη 
   Τώρα θέλουμε με δυο φωτογραφίες απλές να παρουσιάσουμε το φαινόμενο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να προσέξουμε για να σώσουμε και την παραλία μας αλλά κυρίως την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής γύρω από την συμπρωτεύουσα . Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι το καλοκαίρι η θάλασσα τρώει την παραλία σε βαθμό που σχεδόν τη μηδενίζει ενώ τον χειμώνα η παραλία απλώνεται σε έκταση που ξεπερνά τα 10-12 μέτρα . Αυτό είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ έντονο , σε ανησυχητικό βαθμό και θα έπρεπε ήδη να είχε κινητοποιήσει τις αρχές και να είχαν γίνει ήδη οι αναγκαίες επεμβάσεις , αλλά όμως δεν έχει απολύτως τίποτα .
   Εμείς επιμένουμε στο θέμα και προσκαλούμε τους διοικούντες να κατανοήσουν επιτέλους την σημασία της παραλίας για όλο το νησί , την αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις , την ανάγκη επιτέλους για έργα υποδομής στο νησί μας . Ταυτόχρονα προσκαλούμε και τους συμπολίτες μας , τις κινήσεις πολιτών , τους εθελοντές να συνδράμουν με κάθε μέσο και τρόπο ούτως ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι αλλαγές που απαιτούνται για να μπορέσει το νησί μας να γίνει ανταγωνιστικό και να έχει ελπίδες επιβίωσης  σε ένα "εχθρικό" περιβάλλον που δυστυχώς μας έκαναν να ζούμε . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.