Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ....

Από samostoday
  Ξεκίνησε η τουριστική έκθεση στην Σμύρνη και η συμμετοχή εκ μέρους του νησιού μας είναι δυναμική και με τυμπανοκρουσίεςaegaio.blogspot ,  samostoday ) , με έντονη διαφήμιση στην τοπική κοινωνία κτλ ...  Εμείς όμως θέλουμε να θέσουμε ,θέλουμε να βάλουμε κάποιους προβληματισμούς προς όλους .
     Σε οποιαδήποτε άλλη φάση και
στιγμή  θα ήμασταν κι εμείς απόλυτα υποστηρικτές της κίνησης και θα λέγαμε , όπως και κατά το παρελθόν το έχουμε κάνει , να γίνουν ακόμα και άλλες αντίστοιχες ενέργειες και προσπάθειες για την περισσότερη σύνδεση του νησιού μας με τα παράλια της Ιωνίας . Είναι προς όφελος μας να συνδεθούμε με τα παράλια , βέβαια με ισότητα , με προσοχή και με σεβασμό στα μέρη μας και την Ελληνικότητα μας . Σήμερα όμως τα πράγματα θέλουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή , σκέψη , διαφορετική προσέγγιση και αντίδραση .
   Σήμερα που η κυβέρνηση της Τουρκίας  αμφισβητεί ευθέως και θρασύτατα  την Ελληνικότητα των νησιών μας ,που η ειρήνη στο αρχιπέλαγος διακυβεύεται έντονα με καθαρή ευθύνη της γείτονος και που απειλείτε εμμέσως  η ζωή μας , ο τουρισμός μας , η επιβίωση μας , το να συμμετέχουμε εμείς σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στη γείτονα πρέπει να περνάει μέσα από άλλο πρίσμα , με πολλές σκέψεις και έντονους προβληματισμούς  . 
   Χωρίς να θέτουμε το θέμα από ακραίας πλευράς ,και χωρίς καμία μομφή στους συμμετέχοντες φυσικά ,  θέλουμε απλά να θέσουμε το θέμα γιατί θεωρούμε ότι και η επιχειρηματικότητα πρέπει να περνάει μέσα από την Ελληνικότητα μας , την Εθνική περηφάνια και τον πατριωτισμό μας . Καλή είναι η τουριστική άνοδος του νησιού μας , καλή είναι η οικονομική ανάκαμψη του , καλά είναι τα ανοίγματα στις νέες αγορές κτλ αλλά όταν αυτά γίνονται εις βάρος της χώρας και των Εθνικών συμφερόντων τότε γυρνάνε μπούμερανγκ . Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί και πιο υποψιασμένοι και να μην βλέπουμε μόνο το στενό ατομικό συμφέρον μας . Δεν μπορεί ας πούμε να κατηγορούμε τους επιχειρηματίες του νησιού που στηρίζουν την παραμονή των λαθρομεταναστών στο νησί μας μέσα από την συνεργασία με την Ύπατη αρμοστεία και τις ΜΚΟ και από την άλλη να επιβραβεύουμε και εμμέσως αναγνωρίζουμε , με την συμμετοχή μας  , αυτούς που θέλουν να επιτεθούν στην πατρίδα μας , αυτούς που εποφθαλμιούν Ελληνικά εδάφη , αυτούς που θεωρούν ότι τα νησιά μας δεν είναι .. δικά μας αλλά δικά τους , αυτούς που μας απειλούν ακόμα και με πόλεμο !!!  
   Επιτέλους ας φερθούμε περισσότερο ως Έλληνες και λιγότερο ως μονάδες , ας κατανοήσουμε ότι το κέντρο του κόσμου ίσως να μην είμαστε εμείς , ας φροντίσουμε να είμαστε λίγο περισσότερο διαβασμένοι . Οι εποχές είναι περίεργες και πονηρές και απαιτείται εγρήγορση , αντίληψη και σεβασμός . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.