Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

         VAKAKIS ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ 1240/27-4-2016 που δικαίωνε το μακροχρόνιο αγώνα μας κατά της Αναγκαστικότητας θα μπορούσα να απολάμβανα τη δικαίωση μου παραμένοντας σιωπηλός και χαμογελαστός με τη κακόγουστη θεατρική παράσταση που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στα Μ.Μ.Ε του νησιού μας με θιασάρχες τους κάθε λογής άρχοντες του τόπου και με την ευγενική σύμπραξη των βοτανικών κήπων που ο καθένας από αυτούς διαθέτει.
  Σαν Σαμιώτης όμως που γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω λόγω της μακροχρόνιας εμπλοκής μου στην υπόθεση και που ψήφους δεν μαζεύω, δεν μου επιτρέπεται να σιωπήσω, ασχέτως αν αυτό μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από αυτούς που η άλλη άποψη τους ενοχλεί αφού τους ανατρέπει την προπαγάνδα βάσει της οποίας επί χρόνια γίνεται η πλύση εγκεφάλου των Σαμιωτών αμπελουργών και όχι μόνο.

Αλήθεια πρώτη. Κανένα κόμμα δεν μας βοήθησε στο μακροχρόνιο αγώνα μας. Σε προσωπικό επίπεδο όλοι συμφωνούσαν με το σκεπτικό και τις πράξεις μας αλλά μέχρι εκεί. Δημόσια η συντριπτική πλειοψηφία έβαζαν τη μάσκα του ηθοποιού, συγνώμη πολιτικού ήθελα να πω και έπαιζαν το ρόλο τους. Όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν τη κακή οικονομική κατάσταση της ΕΟΣΣ και τις συνέπειες αυτού, τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της όσο και στη σχέση της με τους αμπελουργούς της Σάμου, παρόλα αυτά άσχετα αν πείθουν κανέναν πέραν αυτών που έχουν προ πολλού πειστεί για τους δικούς τους λόγους, συνεχίζουν μαζί με το Δ.Σ της ΕΟΣΣ να ωραιοποιούν τη κατάσταση με βάσει όχι τη πραγματικότητα αλλά τις καλές τους προθέσεις. Οι αμπελουργοί όμως πολύ καλά γνωρίζουν ότι πλέον είναι οι πιο κακοπληρωμένοι παραγωγοί σταφυλιών ποιότητας στην Ελλάδα, όλα τα άλλα είναι ωραία παραμύθια (στους λαϊκιστές τοπικούς άρχοντες οι πάνδημες κινητοποιήσεις των 40-50 ατόμων που κατά καιρούς οργανώθηκαν υπέρ της Αναγκαστικότητας δεν τους είπε τίποτε?).
Αλήθεια δεύτερη. Η απόφαση ήταν απόρροια της ασφυκτικής πίεσης που ασκούσαν στη κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα τόσο ο ΟΟΣΑ , όσο η Ε.Ε (τρεις προειδοποιητικές και μία αιτιολογημένη γνώμη), όπως επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (τελεσιδίκισε στις 3/5/2016), χωρίς να παραγνωρίζουμε σειρά τελεσίδικων αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων για μια σειρά από θέματα που αφορούσαν την υπόθεση. Οδός διαφυγής δεν υπήρχε. Κραυγές περί μη συμμόρφωσης μόνο γέλιο και πικρία προκαλούν τόσο για το IQ αυτών που τις υιοθετούν όσο για τους λαϊκιστές παλαιάς κοπής που όπως αποδείχθηκε διαθέτουμε στο νησί μας εν αφθονία(αλήθεια αυτοί δεν άκουσαν τους πολιτικούς των κομμάτων τους στη Βουλή όταν αγόρευαν να βεβαιώνουν το σώμα ότι θα πρέπει να υπάρχει συμμόρφωση όταν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση και όταν παραβιάζεται το Εθνικό δίκαιο?. Και τα δύο υπάρχουν)
Αλήθεια τρίτη. Επειδή οι εξελίξεις στη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής της κατάστασης τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τον έλεγχο των εξελίξεων τον ορίζουν δυστυχώς άλλοι, ελλοχεύει ο κίνδυνος ενώ όλοι ασχολούνται με τη κατάργηση της αναγκαστικότητας αφού όπως είπαμε πλειοδοσία σε ένα τέτοιο θέμα νομίζουν ότι φέρνει ψήφους την ίδια στιγμή η τύχη της ΕΟΣΣ είναι αβέβαιη αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς της με αποτέλεσμα να έχουμε μια τελείως διαφορετική κατάσταση από αυτή που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. Αλλαγές που απαραίτητα μπορεί να μην είναι κακές για τους αμπελουργούς και τη Σάμο, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ κακές για το μέχρι τώρα σύστημα.
Αλήθεια τέταρτη. Όσοι κακοήθεις, εκμεταλλευόμενοι τις εξελίξεις προέβησαν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον προσώπων που ασχέτως του τι πολιτικά πρεσβεύουν τιμούν με το ήθος τους το τόπο μας, πρέπει να ντρέπονται. Επειδή δε λόγω των ημερών έπαιξε πολύ το όνομα και οι πράξεις του Ιούδα ευελπιστώ ότι όταν διαπιστώσουν πόσο κακό κάνουν στο τόπο με το λαϊκισμό τους να έχουν τουλάχιστο το φιλότιμο του Ιούδα και να πράξουν ομοίως.


Με

Τιμή

Νικόλαος Βακάκης
Εκπρόσωπος της Vakakis Οινοποιητικής ΣάμουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.