Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ......

Αν μιλάμε για επαγγελματισμό και αγάπη για τον τόπο , αν θέλουμε να μάθουμε κι εμείς κάτι , αν θέλουμε να ανοίξουμε μάτια και αυτιά ... τότε καλό θα μας κάνει να διαβάσουμε με προσοχή την παρακάτω ανοιχτή επιστολή , ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ και όχι κάτω από το τραπέζι, ανώνυμα ή με "απεσταλμένους" , ενός  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ προς τις τοπικές αιρετές αρχές. 
   Μετά αφήνουμε στην δική σας κρίση να απαντήσετε ... ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΔΩ ... ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΔΙΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ ... ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΔΙΚΟ ή ΕΜΕΙΣ ..
Αλλά κυρίως ας διαβάσουν την επιστολή οι " επαγγελματίες" του νησιού μας που το μόνο που γνωρίζουν είναι να συμμετέχουν σε ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ... ας το αντιληφθούν οι "υπεύθυνοι" του Δήμου και του Επιμελητηρίου Σάμου και ας αποφασίσουν αν στο νησί μας θέλουμε επαγγελματίες ή όχι και πως να φροντίσουν να γίνουν ...... 
Ο επιχειρηματίας Γ. Τσερεμής απέστειλε ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο Κέρκυρας, με αφορμή την κυκλοφορία των ανοικτού τύπου λεωφορείων στο νησί.
Η Ανοιχτή Επιστολή
Κύριε Δήμαρχε,
Η Πόλη μας , η οποία βγήκε από ένα δύσκολο οικονομικά χειμώνα , βλέπει το καλοκαίρι σαν το μόνο ελπιδοφόρο όπλο της . Με το ξεκίνημα όπως αυτής της περιόδου βρεθήκαμε απέναντι σε ανυπέρβλητα προβλήματα που θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε κλείσιμο τα περισσότερα από τα καταστήματα της Παλαιάς Πόλης και όχι μόνο .
Ελπίζω ότι αυτό δεν είναι στις προθέσεις σας !
Ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι , η άνευ της δικής σας συγκατάθεσης , κυκλοφορία των ανοιχτού τύπου Λεωφορείων στην Πόλη μας.
Τουρίστες υψηλού οικονομικού επίπεδου της κρουαζιέρας , μόνη ελπίδα του Ιστορικού Κέντρου , επιβιβάζονται στο Λιμάνι κατά την άφιξη τους , σε Λεωφορεία ανοιχτού τύπου που τους κάνουν περιήγηση στα αξιοθέατα αυτού του νησιού και τους επιστρέφουν μετά από περίπου μια ώρα στο κρουαζιερόπλοιο . Οι Τουρίστες αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είδαν τις ομορφιές αυτού του τόπου και έτσι φεύγουν με τις όποιες εντυπώσεις ο κάθε ένας έβγαλε .
Τα καταστήματα μας δεν θα τους δουν , οι Ξεναγοί δεν θα δουλέψουν , τα Ταξί δεν θα εξυπηρετήσουν , οι Τουριστικοί και Ναυτικοί Πράκτορες δεν θα κερδίσουν και τέλος τα Εστιατόρια και τα Καφέ δεν θα δουλέψουν. Ποιος κερδίζει μόνο ????
Κύριε Δήμαρχε , κάνουμε μια ΠΡΟΤΑΣΗ Όποιος επιχειρηματίας επιθυμεί να κερδίσει χρησιμοποιώντας τα σπουδαία αξιοθέατα μας ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει και πρέπει να πληρώσει πολλά Ευρω, σαν ενοίκιο χρήσης (πχ 50.000 ανά Επιχείρηση ) . Όπως εμείς βγάζουμε άδεια και πληρώνουμε για αυτή τον Δήμο για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων , έτσι και αυτές οι επιχειρήσεις που κερδίζουν μόνο δείχνοντας τα αξιοθέατα μας να πληρώσουν ένα σοβαρό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την τουριστική προβολή του Τόπου μας .
Έτσι μπορεί εμείς να χάνουμε , ΔΕΝ θα χάσει όμως και ο Τόπος , διότι με τα χρήματα αυτά ο
Δήμος θα μπορέσει να προγραμματίσει μια σωστή Τουριστική Προβολή για το Νησί μας .
Με Εκτίμηση
Γιώργος Τσερεμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.