Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ... ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ !!!

Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Μυτιλήνης πραγματοποιεί συναντήσεις ουσίας και συζητήσεις που  τοποθετώντας την Λέσβο σε δίκτυαmedcities.org ) που θα αποφέρουν πολλαπλά κέρδη και οφέλη mytilene.gr  ).... που έμπρακτα αγωνίζεται και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα θέματα της κακής συγκυρίαςmytilene.gr ) , προωθώντας προτάσεις άμεσης
ανακούφισης της τοπικής αγοράς ... εμείς εδώ αναλωνόμαστε στις εσωτερικές διαμάχες και ίντριγκες , στην μάχη ενδοπαραταξιακής επικράτησης , στα πανηγύρια και στους λόγους , στο να στηρίζουμε κάθε απαίτηση της κυβέρνησης των Αθηνών για τον μαρασμό του νησιού μας , στο να μπαλώνουμε τα προβλήματα μας με δανεικά μπαλώματα από το στράτευμα και να προσπαθούμε με όλα αυτά να πείσουμε ότι παράγεται έργο .      
    Εμείς έχουμε ας πούμε έναν Αντιπεριφερειάρχη που θεωρεί ότι στηρίζει τον τουρισμό με το να παρουσιάζεται σε κάποιες εκθέσεις , ότι προωθεί τα τοπικά προβλήματα με το να μην λύνει τίποτα αλλά να γίνονται μπαλώματα άνευ ουσίας , χωρίς προγραμματισμό έργων και χωρίς πλάνο.
Έχουμε έναν Δήμαρχο που πολύ δύσκολα ασχολείται με κάτι άλλο εκτός της δημιουργίας του ατομικού του προφίλ , της μελλοντικής αποκατάστασης του , χωρίς να έχει ακόμα και σήμερα άποψη και πλάνο για τα θέματα του νησιού μας , χωρίς να έχει το δυναμικό επιτελείο που θα μπορούσε να πετύχει κάτι επιπλέον από την υποτιθέμενη καθημερινότητα που ούτε αυτή καταφέρνουν τελικά. Έχουμε ένα Επιμελητήριο που θεωρεί ότι παράγει έργο με το να προσφέρει ..κρασί και άλλα τοπικά προϊόντα στους πρώτους επισκέπτες με τα charter ή με τα κρουαζιερόπλοια, που απλά ακολουθεί τον εσωτερικό διαχωρισμό που ορισμένοι θέλουν ντε και καλά να επιβάλλουν , που συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και που είναι απών από κάθε αναπτυξιακή ανάγκη, από κάθε στήριξη και βοήθεια προς τους επαγγελματίες του νησιού μας, που απέχει από κάθε προσπάθεια που δεν έχει να κάνει με κομματική ή παραταξιακή στήριξη και απόφαση. Έχουμε υπηρεσίες που λόγω των ανωτέρω απλά διεκπεραιώνουν χωρίς να προλαμβάνουν, προστατεύουν, ενημερώνουν, βοηθούν και στηρίζουν και τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών του.
   Αλήθεια , μπορεί είτε ο Αντιπεριφερειάρχης είτε ο Δήμαρχος να μας πουν ας πούμε για παράδειγμα που βρίσκεται το θέμα της .. Ένωσης του Αρχαίου λιμανιού του Πυθαγορείου με τα υπόλοιπα της Μεσογείου ; ... Ένα θέμα που ξεκίνησε από πρωτοβουλίες και προσπάθειες ιδιωτών Σαμίων και που τελικά πέτυχαν να συμπεριληφθεί το αρχαίο λιμάνι Πυθαγορείου στον οργανισμό Αρχαίων λιμανιών της Μεσογείου , το οποίο θα έπρεπε και θα μπορούσε να είχε προσφέρει τα μέγιστα στο Πυθαγόρειο και στο νησί μας , που θα έπρεπε να το είχαμε αναδείξει , εκμεταλλευτεί και που θα έπρεπε να μας είχε διαφημίσει έντονα και σοβαρά .
   Την ίδια ώρα δηλαδή που ο Δήμαρχος Λέσβου πιέζει τις αεροπορικές εταιρείες για μείωση των ναύλων ούτως ώστε να μπορέσουν τα σχολεία του νησιού να πραγματοποιήσουν τις εκπαιδευτικές εκδρομές τους , σε εμάς εδώ υπάρχουν αρκετά παιδιά που αδυνατούν να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές αυτές εκδρομές των σχολείων τους, αλλά ο Δήμαρχος μας ασχολείται με το ταξιδάκι παρωδία της Αμερικής .... την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος της Ρόδου αγωνίζεται για τον τουρισμό του νησιού του ο δικός μας αναμασά τα χιλιογραμμένα και στο Ευρωκοινοβούλιο για να καλύψει τον διαφημιστικό χρόνο ... την ίδια ώρα που στελέχη άλλων δήμων παράγουν έργο , οι δικοί μας προσπαθούν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και να παίρνουν τα εύσημα και την εύνοια του Βασιλιά ..... την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Κω βγαίνει στους δρόμους για την προστασία του νησιού του και του τοπικού Α.Ε.Π , ο δικός μας με σκυμμένη μεσούλα είπε " yes man" σε ότι το κράτος των Αθηνών "διέταξε " .....
   Την ίδια ώρα εμείς οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες απλά παρατηρούμε και αρνούμαστε να συμμετάσχουμε, να διαφωνήσουμε , να ξεσηκωθούμε , να ξεφύγουμε από τους κομματικούς κλοιούς και τα πολιτικάντικα χτυπήματα της πλάτης ... εμείς εδώ συνεχίζουμε να θεωρούμε τους πολιτευτές μεγάλους, ήρωες, ανώτερους ... εμείς εδώ ακόμα δεν έχουμε αποβάλλει το κακό χωριό από πάνω μας και της κακής νοοτροπίας που αυτό συνεπάγεται ... Ας το καταλάβουμε και ας αλλάξουμε γιατί για όλα όσα μας συμβαίνουν , οι μόνοι που φταίνε ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ !!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.