Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΤΑ .... ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ !!

Καλημέρα καλημέρα... το καρναβάλι στην Σάμο , δεκαετίες πίσω, γίνονταν πατροπαράδοτα στην πόλη του Καρλοβάσου .... Αυτό ήταν το Καρλοβασίτικο Καρναβάλι και είχε γίνει πλέον θεσμός. Μάλιστα την τελευταία Κυριακή σχεδόν πουθενά στην Σάμο δεν γίνονταν παράλληλες
εκδηλώσεις ακριβώς για να μην υπάρξει κόλλημα για τους πολίτες να απολαύσουν το καρναβάλι. Ξαφνικά και φυσικά μετά την "ενοποίηση" κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το θεσμό και να χτυπήσουν μέσα από αυτό την πόλη του Καρλοβάσου . Κάποιοι που εποφθαλμιούσαν ανέκαθεν ότι επιτυχημένο γίνονταν στα Δυτικά προάστια βρήκαν την ευκαιρία να αποδοθούν στο έργο της καταστροφής , του μηδενισμού και της αναζωπύρωσης των τοπικιστικών "εχθρών " . Δυστυχώς είναι και αυτό άλλο ένα παράδειγμα για το γιατί είμαστε τελευταίοι, στο γιατί υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει μέλλον στον τόπο μας. Αλλά ακόμα πιο δυστυχία φέρνει το ότι και σήμερα συνεχίζουν οι ίδιοι να βρίσκονται στα πράγματα του τόπου, συνεχίζονται τα μικροκομματικά και μικροτοπικιστικά κολλήματα και κόμπλεξ να στέκονται δυναμικά εμπόδια σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε δρστηριότητα.
Τελευταίο παράδειγμα είναι η προσπάθεια οργάνωσης του Καρναβαλιού για το 2016 . Μια προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε πάρα πολύ αργά, ανοργάνωτα, χωρίς πάθος , με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας ..δηλαδή σαφέστατα είναι κίνηση μικροπολιτικής που αρμόζει σε ηλίθιους ιθαγενής . Τους ήρθε να κάνουν κάτι για να βγάλουν πάλι λόγους, για να βγουν πάλι φωτογραφίες, για να πέσουν πάλι τα "φιλικά" χειροκροτήματα αλλά το ότι θα γίνουμε ρεζίλι για άλλη μια φορά δεν απασχολεί κανέναν . Αυτό που μπορεί να γίνει , υπό τις παραπάνω συνθήκες, θα είναι ... για τα Καρναβάλια και όχι Καρναβάλι . Αλλά παρόλα ταύτα , ακόμα και έτσι , παρουσιάστηκαν οι γνωστοί άγνωστοι προστάτες των συμφερόντων όλου του νησιού, αυτοί που ότι γίνεται Ανατολικά το θεωρούν δεδομένο αλλά ότι γίνεται στα Δυτικά το θεωρούν κακή κίνηση , αυτοί που "ξεπληρώνοντας " χρέη ή υποχρεώσεις ανά τακτά διαστήματα ψάχνουν και βρίσκουν λόγους για να υπάρχει αναμμένη η φλόγα της εσωτερικής διαμάχης. Αυτοί που πάντα ως φερέφωνα εμφανίζονται κριτές επί παντός επιστητού και διακαώς προσπαθούν να αναδείξουν επιλεκτικά θέματα που δεδομένα θα δημιουργήσουν συζητήσεις εκατέρωθεν.
Το κακό, το τραγικό είναι ότι στην λούμπα πέφτουν είτε ηθελημένα είτε λόγω μειωμένης αντίληψης και αιρετοί που στην προσπάθεια επίδειξης , αυτοπροβολής και διαφήμισης της ανυπαρξίας τους συμμετέχουν στα παιχνιδάκια αυτά και έτσι η φλόγα ανάβει και με .. επίσημο τρόπο. Αλλά και αυτό είναι δείγμα της ανικανότητας των αιρετών μας να διαχειριστούν θέματα και να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα , πόσο μάλλον να παρουσιάσουν πρόγραμμα και προτάσεις ανάπτυξης και πλάνα μελλοντικών σχεδίων.
Το Καρναβάλι στην Σάμο λοιπόν .. είναι το Καρλοβασίτικο Καρναβάλι , είτε σας αρέσει είτε όχι κύριοι/ες και αυτό ας ανοίξετε τα αρχεία σας όσοι υποτίθεται ότι έχετε και θα το διαπιστώσετε . Από την άλλη , αυτοί που για λόγους ατομικής προβολής θέλουν να στεφθούν αναβιωτές ότι .... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ , ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΘΕΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ.. ΕΥΚΟΛΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.