Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ... ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΑΣ !!!

Ρίχνοντας μια ματιά στις "προτάσεις" του Δήμου Σάμου radiocafe.gr ) στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων με την Κουντουρά και τον Γ.Γ του Ε.Ο.Τ , αντιλαμβανόμαστε για άλλη μια φορά ότι το παιχνίδι είναι και στημένο και χαμένο. Η αντίληψη που έχει ο Δήμαρχος για τα προβλήματα αλλά και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζει δείχνει ότι υπάρχει απόσταση από την πραγματικότητα και από τις πραγματικές ανάγκες και
δυνατότητες και ότι όλα κινούνται σε μια σφαίρα ξενομανίας και τυπικότητας . Η χρησιμοποίηση άλλωστε στόμφου , επίδειξη μεγαλόπνοων σχεδίων επί χάρτου , επίδειξη κατοχής ξένης γλώσσας και εννοιών στις ομιλίες του Δημάρχου μας είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο , όπως σύνηθες μας είναι πλέον και το φαινόμενο της απόλυτης πρακτικής αποτυχίας και πρακτικής αντιμετώπισης των θεμάτων. Όλα γίνονται για να γραφούν , για να ακουστούν και για λόγους επίδειξης και αυτοπροβολής .
   Εμείς θέλουμε λοιπόν απλά να θέσουμε κάποια ερωτήματα - παρατηρήσεις προς τους "υπεύθυνους" πάνω ακριβώς στις δικές τους προτάσεις , που για εμάς δείχνουν ακριβώς ότι ούτε σκέψη υπάρχει, ούτε οργάνωση και πλάνο υπάρχει, ούτε σχέση με την πραγματικότητα αλλά κυρίως .. καμία απολύτως σχέση με την πρακτική αντίδραση υπάρχει .   
   Ξεκινώντας λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε λίγο τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία του Δήμου που αποκάλυψε η "Ανατροπή" , και μετά αναγκαστικά επιβεβαίωση ο Δήμος , για να δώσουμε μια λύση στους υπεύθυνους . Ο Δήμος αναφέρει στις προτάσεις του για τους μη επισκέψιμους και κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και καθιστά υπεύθυνους για αυτό το Υπουργείο και τον Ε.Ο.Τ . Εμείς όμως λέμε ότι είναι ολοκληρωτική ευθύνη ΔΙΚΗ ΜΑΣ  και κανενός άλλου. Το ότι παραμένουν στην κατάσταση αυτή λοιπόν είναι αποτέλεσμα της δικής μας ανυπαρξίας , της παντελής έλλειψης οργάνωσης και πλάνου. Εμείς λοιπόν προτείνουμε στον Δήμαρχο να δώσει εντολή να γίνει το αυτονόητο ... να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να δεσμεύσουν .. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΝΤΕ ( 5 ) ΗΜΕΡΩΝ που έχουν στην διάθεση τους και να προβούν σε προσλήψεις τουλάχιστον 30 ατόμων για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες προσωπικού των ανωτέρω χώρων για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών !!!! . Τα χρήματα των 5 ημερών ανέρχονται, βάση των ανακοινώσεων , σε 200,000 ευρώ .Το κόστος για τους 6 μήνες των 30 ατόμων δεν υπερβαίνει τις 180,000 .... Εμείς σκεπτόμαστε απλά, πρακτικά και για τους λόγιους αιρετούς μας μπακαλίστικα ... αλλά βρίσκουμε λύσεις . Εκείνοι με τα όμορφα λόγια και τις μεγαλοστομίες τους τι κάνουν πέραν από του να γλείφουν την κεντρική κυβέρνηση μεταφέροντας το βάρος των αποφάσεων εκεί ;.... 
   Σε συνέχεια θέλουμε απλά να επισημάνουμε ότι το θέμα του μεταναστευτικού διογκώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και άρα υπήρχε χρόνος να καταγραφούν οι επιπτώσεις , να αναλυθούν τα δεδομένα και να προχωρήσουμε άμεσα στις ενέργειες που θα μείωναν τις κακές επιπτώσεις αυτές τόσο στον τουρισμό μας όσο και στην τοπική οικονομία. Αλλά εμείς τι κάναμε ; εμείς με τι ασχολούμασταν όλο αυτό το διάστημα ; Τώρα τρέχουμε , πάλι με μεγαλοστομίες και ξενόγλωσσες ερμηνείες να φωνάζουμε για fast track Marketing , βλέπετε ο όρος έχει γίνει μόδα πια , και να μεταφέρουμε τις ευθύνες μας και την αποτυχία μας στο ήδη ανύπαρκτο και πουλημένο κράτος των Αθηνών. Φθάσαμε λοιπόν στο σήμερα να ζητάμε διαδικασίες φfast track που απλά σημαίνει ..ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ εργολαβιών ... άραγε για αυτό δούλευαν τόσους μήνες στον Δήμο ;;; ... συνεχίζεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.