Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ : ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ;;;;;

... Το συμπέρασμα που προέκυψε από την ανωτέρω συγκέντρωση είναι ότι υπάρχει προσπάθεια σπέκουλας επί του ζητήματος του hotspot,μέσω της πρότασης συγκεκριμένου τύπου δράσεων, δίνοντας την εντύπωση ότι το προσφυγικό θα το λύσουν οι Σαμιώτες και δη οι πιο δραστήριοι, δημοκρατικοί, αλληλέγγυοι και ανθρωπιστές. Όμως, το πρόβλημα του προσφυγικού δε βρίσκεται στη Σάμο, αλλά ούτε είναι το νησί μας ο τόπος στον οποίο θα επιλυθεί. Η άποψη δε, του να διεκδικήσουμε το «δικαίωμα» των μεταναστών -προσφύγων να κινούνται ελεύθερα εντός αστικού ιστού ή να τους χειριστούμε με «ταξική» ατζέντα, για να ρίξουμε τον καπιταλισμό, να διώξουμε το ΝΑΤΟ και να επιβάλλουμε στους Σαμιώτες την ανεξέλεγκτη παρουσία ανθρώπων, άλλης κουλτούρας, θρησκείας, εμφορούμενων από εντελώς διαφορετική θεώρηση της ζωής, επικαλούμενοι την καταπολέμηση του ρατσισμού και το γκρέμισμα των ταξικών τειχών που μας χωρίζουν από τα αδέλφια μας τους μετανάστες, είναι φασισμός άκρως επικίνδυνος. Διότι σε έναν άνθρωπο ο οποίος προέρχεται από μιά κουλτούρα όπως αυτή της Μέσης Ανατολής, της οποίας η μόνη αξιακή αναφορά είναι το Ισλάμ (και μάλιστα, σε μια από τις πιο σκληρές μορφές του) δεν μπορείς στο μεταβατικό διάστημα κατά το οποίο θα μείνει στη Σάμο να του εμφορίσεις όλα τα φιλελεύθερα- ελευθεριακά και κατά βάση Ευρωπαϊκά ιδεολογήματα.
Είναι απορίας άξιον, άν οι διοργανωτές της συνάντηση έχουν κάποια ιδέα περί του Ισλάμ. Τι πρεσβεύει, τι σχέσεις έχουν οι δυο βασικές ομολογίες του Ισλάμ (Σουνίτες- Σιΐτες) μεταξύ τους, αν υπάρχουν φανατικοί Ισλαμιστές διατελέσαντες μέλη ακραίων οργανώσεων (ο γράφων έχει συνομιλήσει με τέτοιους στην Σάμο) ποιες είναι οι κοινωνικές σταθερές των κοινωνιών από τις οποίες προέρχονται, αλλά και τον φανατισμό που διακατέχει ακόμα και τους μετριοπαθείς....( neasamos.gr )
Πολύ σωστές παρατηρήσεις , πολύ σωστή άποψη .. άραγε αυτά τα έχουν αντιληφθεί οι αιρετοί μας που αγόγγυστα υποστήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την δημιουργία και λειτουργία του Hotspot στο νησί μας ;.....  Άραγε ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί την θέση και άποψη του Σαμιακού λαού ;..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.