Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ... ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΟ .. " ΣΠΑΤΟΣΗΜΟ " ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ .." ΑΡΙΣΤΕΡΗ " ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

“Σπατόσημο” στους επιβάτες με προορισμό τις άγονες γραμμές επιβάλλει η Aegean | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 κ.Βουλευτά, αφού λύσετε το θέμα με τον ειδικό φόρο κρασιού, που απλά και . αριστερά , οδηγεί προς αφανισμό και την ΕΟΣΣ και τα ιδιωτικά οινοποιεία του νησιού μας,δηλαδή την πιο παραγωγική δύναμη στο νησί ,  δείτε μήπως μπορείτε να λύσετε και το θέμα των ακριβών αεροπορικών συγκοινωνιών .. αλλά όχι τόσο αριστερά μπας και κερδίσουμε κάτι. Γιατί η ..αριστερή πολιτική επιτρέπει και δέχεται  ... η Ε.Ε να δίνει εντολή στον ΔΑΑ, ο οποίος δεν πληρώνει ούτε φόρους ούτε ΦΠΑ στο κράτος από την έναρξη λειτουργίας του, την ίδια ώρα που ο άνεργος Έλληνας απειλείτε με κατασχέσεις για μη πληρωμή , να αυξήσει τους φόρους και τα τέλη ούτως ώστε να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η μετακίνηση των κατοίκων αλλά και απαγορευτική για τους επισκέπτες

   Ποιο αριστερά .. πόσο θα κοστολογηθεί το δικαίωμα των νησιωτών να μείνουν στα νησιά τους ; .... Πόσες επιθέσεις .. αριστερού κροσέ θα μας δώσετε ακόμα για να πετύχετε όσα έχετε διαταχθεί να πετύχετε ;;;; ..... Αλήθεια πως συνεχίζεται να θεωρείτε τους εαυτούς σας ..ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ;;;;

 ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΑΣ .. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ .... 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΑ .. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΞΩ ... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ;;;

 Διαβάζοντας το δελτίο τύπου απάντηση της αυτού εξοχότης του Δημάρχου Σάμου προς την ερώτηση του κ. Σίμου της ΑΚΙΣ σχετικά με τις συνεχείς απουσίες του από το νησί , μάθαμε ότι η Δημαρχάρα μας είναι ..μέσα σε όλα και αυτό μας δημιούργησε απορίες . Έχει θέσεις που του δίνουν το δικαίωμα πρόσβασης στα

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ;;; ...

Επειδή καλό θα ήταν να ακούγονται οι αλήθειες , παραθέτουμε την ομιλία της κ. Κατερίνας Σταύρου στην συνάντηση στο περιθώριο της έκθεσης της Σμύρνης . Όποιος λοιπόν θέλει μπορεί να ακούσει και να διαμορφώσει άποψη για το αν η κίνηση αυτή των ιδιωτών Καρλοβασιτών και η συνεργασία τους με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου δημιουργεί ..αποσχιστικές τάχα μου τάσεις ή όχι.

   Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση , φοβερή εντύπωση μάλιστα, είναι πως ορισμένοι που έτρεξαν να "εκμεταλλευτούν" προς "περίεργο όφελος" ένα έντυπο που βρέθηκε στην έκθεση και που άμεσα το βρήκαν ... αλλά τους ήταν ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ..... που θα τους επέτρεπε να κατανοήσουν ότι η κίνηση γίνεται ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ και όχι μόνο για το Καρλόβασι και να μην προκαλούσαν με άσχετες, και τουλάχιστον περίεργες αναφορές και μεγαλοστομίες.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ..ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ .....   

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ .. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!

Επιτέλους ο εμπορικός σύλλογος Καρλοβάσου απάντησε στις κακοήθειες που ακούστηκαν τελευταία  ( radiocafe.gr ) , καιρός ήταν κύριοι να δώσετε κι εσείς κάποιες απαντήσεις για να σταματήσει αυτή η σπέκουλα.
   Παραμένουμε στις θέσεις μας , ότι το νησί μας έχει όλους ανάγκη , ότι δεν περισσεύει κανείς από τον ύψιστο αγώνα της επιβίωσης και της ανάπτυξης, ότι πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δύσκολες καταστάσεις . Παραμένουμε να προτείνουμε να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι  να τελειώνουμε με όλα αυτά τα μικροπολιτικά που μόνο στόχο έχουν το διαίρει και βασίλευε για δικούς τους λόγους και οφέλη και να βρούμε από κοινού τον τρόπο να πάμε πιο μπροστά , να ξεκινήσουμε την άνοδο να σταματήσουμε την κάθοδο.
   Μακρυά οι σύλλογοι από τα παιχνιδάκια ορισμένων στενών κύκλων , μακρυά οι επαγγελματίες από τα παιχνίδια όσων ευθύνονται για την σημερινή κατάντια . Έχουμε το υλικό, την τεχνογνωσία και τους άσους στο μανίκι μας .. αυτό που μας λείπει είναι ο ομόνοια, η οργάνωση, η ομαδικότητα, οι καλές σχέσεις .. ας μείνουμε όλοι ενωμένοι προς τον κοινό σκοπό και στο τέλος όλοι κερδισμένοι θα είμαστε .. ας δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε όσους απαιτούν διαίρεση και μίση ότι εμείς δεν θα συνεχίσουμε πλέον να είμαστε πιόνια στα χέρια τους και πλέον θα ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο .

ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ... ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ;;;

Γ. Ματσίγκος: Πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση για τον ΠΡΟΤΟΥΡ | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Διαβάστε γιατί απαιτείται να υπάρξει επαγγελματισμός και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Πολύ απλά όταν ασχολείσαι πραγματικά με το θέμα, όταν σε καίει να πηγαίνει καλά ο τουρισμός, όταν έχεις επενδύσει και πρέπει να έχεις έσοδα, όταν βλέπεις πιο πέρα από την μύτη σου... τότε γνωρίζεις τι πρέπει να γίνει και ψάχνεις το πως μπορείς να το κάνεις καλύτερα.
   Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στην ανάρτηση για να δείτε πως πρέπει να δούμε όλοι μας το θέμα, πως πρέπει να αντιληφθούμε το προϊόν τουρισμός και ποιοι πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και γενικά λόγο. Δείτε γιατί εμείς δεν έχουμε ελπίδες στον τομέα τουρισμού, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ούτε επαγγελματισμό, ούτε άποψη ουσίας, ούτε μπορούμε να αντιληφθούμε όλα αυτά που απαιτούνται να γίνουν. Εμείς θεωρούμε ακόμα αδιανόητο να συνεννοηθούμε , να ενεργήσουμε από κοινού, να δώσουμε πριν απαιτήσουμε να πάρουμε. 
   Εμείς δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να κάνουμε αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε βρει ούτε το προς τα που πρέπει να πάμε, δεν έχουμε το κίνητρο, δεν υπάρχει ο υπεύθυνος - ηγέτης που θα βγει μπροστά να αναλάβει το τιμόνι. Ας ελπίσουμε ότι το νέο Δ.Σ του συλλόγου ξενοδόχων να μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα, να έχει το σθένος και το όραμα ..γιατί είναι ντροπή μας να μην αξιοποιούμε τα οφέλη μας που είναι πολλαπλάσια όλων των υπολοίπων .

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ .... (4)

Σήμερα θέλουμε να θέσουμε άλλο ένα ΚΟΥΙΖ που θεωρούμε όμως ότι είναι πολύ σοβαρό και απευθύνεται σε ένα κόσμημα της πόλης μας που όμως δυστυχώς παραμένει όπως και όλα τα υπόλοιπα , παρατημένο , ανεκμετάλλευτο , αφημένο να μαραζώνει ενώ άντεξε μέσα από τους

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ .. ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΥΣ

Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ ( aegaio.blogspot.grκαι ( radiocafe.gr ) μεταξύ και άλλων που αναπαραγάγουν, έχουν αναφερθεί έντονα και κατακρίνουν ορισμένες κινήσεις που έγιναν, η άποψη μας είναι πως όντως κακώς υπήρχε ο μισός χάρτης .. κάκιστα θα λέγαμε. Αλλά από αυτό μέχρι τα όσα ακούγονται και γράφονται υπάρχει τεράστια διαφορά.
   Ορισμένοι πραγματικά έδειξαν ..." χαρακτήρα" και απελευθέρωσαν το μένος

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ..... (3)

Συνεχίζουμε λοιπόν  να παρουσιάζουμε θέματα από την πόλη μας. Θέματα που θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και που οι πολίτες πρέπει να το απαιτήσουν αυτό.
   Θα συνεχίσουμε λοιπόν με άλλο ένα κουίζ ... Ποιος μπορεί λοιπόν να μας πει που βρίσκεται αυτή η κολόνα και τι.. συμβολίζει εκτός από το να στηρίζει τα καλώδια της ΔΕΗ ;
Για να βοηθήσουμε λίγο,είναι στην πόλη μας και απλά αποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ... συντονισμού, ελέγχου, προγραμματισμού και εν τέλει καθαριότητας στην πόλη . Απλό δείγμα της αδιαφορίας (;), της ανικανότητας (;), της έλλειψης πλάνου ;....
 Επειδή εμείς δεν θέλουμε να πουμε παραπάνω αυτή την στιγμή, θα περιμένουμε τις δικές σας απαντήσεις στο ΚΟΥΙΖ μας και θα επανέλθουμε ......

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΑΠΟ .. " ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΥΠΟΥΡΓΟ .....

...«κάθε μάχη για τη διάσωση μίας ζωής στο Αιγαίο, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στην περιοχή». «Τα νησιά» , είπε, «παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναγεννησιακή προσπάθεια της χώρας μας. Έχουμε εντοπίσει τα ανοιχτά ζητήματα και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα επιλύσουμε»....politischios.gr
 Άλλη μια φορά μόνο λόγια από τους ανεύθυνους του κράτους των Αθηνών. Άλλη μια φορά παλαιοκομματικές

ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ .... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;

Επεξεργασία ψαριών από κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Άλλη μια απόδειξη ότι όταν θες μπορείς ... αλλά για άλλη μια φορά αυτό έγινε μακρυά από το νησί μας. Οι γυναίκες εκεί στην Κάλυμνο αποφάσισαν ότι πρέπει να κάνουν κάτι, πρέπει να δράσουν , πρέπει να προσπαθήσουν , πρέπει να ενωθούν.....   Αλήθεια εμείς εδώ πότε θα αποφασίσουμε ότι και εμείς .. κάτι πρέπει να κάνουμε ;;;;; ...
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ .... και ας θέλουν ορισμένοι να μας κατηγορούν για διασπαστές ή ότι άλλο φαντάζονται ... εμείς θα επιμένουμε ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!! 

   Μπράβο στις γυναίκες της Καλύμνου .. και σε όλους όσους προσπαθούν. 

Μπράβο τους και καλή επιτυχία ..... 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ .. ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ;;


Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου, το κύριο θέμα ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του δήμου Σάμου για το οικονομικό έτος 2016.
Η "Ανατροπή" δεν μπορεί να συναινέσει σε έναν προϋπολογισμό, όταν έχει ξεχαστεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. 16 μήνες είναι η νέα δημοτική αρχή στο τιμόνι του δήμου, και βιώνουμε καθημερινές καταστάσεις απαράδεκτες. 16 μήνες δεν είδαμε να προωθείται το κοινό καλό, και φοβόμαστε ότι δεν προωθείται το πραγματικό και ουσιαστικό μέλλον του τόπου.
Η "Ανατροπή" δεν θέλει έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας. Έργα ουσίας, που να καλυτερεύουν την ζωή των νέων, του αγρότη και του εργαζόμενου, του ηλικιωμένου, αλλά και του κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
Η "Ανατροπή" θέλει έναν προϋπολογισμό από όλους και για όλους. Η γνώμη των προέδρων και των εκπροσώπων δεν ζητήθηκε, και το τεχνικό πρόγραμμα της κάθε κοινότητας δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτόν.
Είναι αδιανόητο και άνισο, να φέρνει η δημοτική αρχή έναν προϋπολογισμό με συνολική τιμή εξόδων 34,6 εκατομμύρια ευρώ, και να μην συμπεριλαμβάνει για κάθε κοινότητα ένα έργο.
Έναν τέτοιο προϋπολογισμό, η "Ανατροπή" τον καταψήφισε, γιατί ο σκοπός είναι επικίνδυνος, και είναι εντελώς διαφορετικός με τα απλά και δημοκρατικά πιστεύω του κάθε ανθρώπου, αλλά και της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή".

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ....

Σε καταγγελία χιλίων Ρίχτερ προέβη Γιάννης Βαρουφάκης στην επίμαχη δήλωσή του στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF), αποκαλύπτοντας πως η Τρόικα ελέγχει το οικονομικό Λογισμικό του Ελληνικού Κράτους!
Αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση

ΝΑΥΑΓΙΑ ΚΑΙ ... ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ;;;;

Σε παλαιότερη ανάρτηση μας ( εδώ) είχαμε αναφερθεί στο τεράστιο θησαυρό που έχουν τα νησιά μας των Φούρνων και τις ανακαλύψεις που πρόσφατα έγιναν περί ναυαγίων , 22 ναυάγια στους Φούρνους είναι πολύ σημαντικό θέμα και χρίζει άμεσης , σοβαρής