Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ... ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ;;;;Φίλε Μάνο
επειδή συνεχίζεις την αφιλοκερδή  διαφήμιση  της  εταιρείας μας είμαι υποχρεωμένος να σε βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου στη προεκλογική σου καμπάνια, έτσι κάνουν οι φίλοι
Στην εισαγωγή της επιστολής σου από τη μια ζητάς απαντήσεις από την άλλη δεν επιθυμείς το διάλογο.  Μας κατηγορείς για αερολογίες ενώ σου κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις. Έχεις το θράσος   να ζητάς να δημοσιεύσουμε  τα εμπορικά δεδομένα της επιχείρησης και επειδή σου εξηγούμε το αυτονόητο εξανίστασαι. Επειδή όμως έχουμε δει και χειρότερα θα σου κάνουμε τη χάρη και θα σου απαντήσουμε σε ότι ρωτάς
Α. Ρωτάς εμένα να σου απαντήσω αν είναι νόμιμο να παίρνει  μια εταιρεία  σταφύλια από Σαμιώτες αμπελουργούς ενώ είναι σε ισχύ ο ΑΝ 6085/34? Η απάντησή μου θα είναι τόσο απλή που ελπίζω ακόμη και εσύ να το καταλάβεις    
                                                                      ΝΑΙ.

Κανένας νόμος ή δικαστική απόφαση δεν απαγορεύει  σε οποιαδήποτε οινοποιητική         εταιρεία να παίρνει Σαμιώτικα σταφύλια.
 Ο  Α.Ν   και οι αποφάσεις του ΣΤΕ  δεν μας αφορούν. Αυτοί καθορίζουν  τη σχέση  της ΕΟΣΣ με τους Σαμιώτες  αμπελουργούς .Εμείς ούτε ΕΟΣΣ είμαστε ούτε αμπελουργικό μητρώο έχουμε.  Εξάλλου  χρειάζεται να έχεις πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι η γνωστή προπαγάνδα της οποίας και εσύ θύμα είσαι δεν στέκει? Από τη στιγμή που τηρώντας  όλα τα προβλεπόμενα, παραλαμβάνουμε και οινοποιούμε Σαμιώτικα σταφύλια , εμπορευόμαστε  Σαμιώτικο κρασί  σε εσωτερικό και εξωτερικό , αναγνωριζόμαστε από όλους τους αρμόδιους φορείς κρατικούς και ιδιωτικούς  κλπ  λες αυτές οι δράσεις  να είναι παράνομες?  Οι  Αρμόδιες Αρχές και το ΔΣ της ΕΟΣΣ που σε κάθε ευκαιρία ζητά το κλείσιμο  των εταιρειών μας  θα το άφηναν έτσι ? Θα περίμεναν  εσένα  αετέ να τους το υποδείξεις?
Β. Ρωτάς αν η πολιτική  διανομής των κερδών συμβαδίζει με αυτή της ΕΟΣΣ. Για να σε βοηθήσω ,  μιας και έχεις γενικά πρόβλημα κατανόησης , θα σου τα εξηγήσω  πάλι  όσο πιο απλά μπορώ
                                                               ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ
    Η εταιρεία μας όπως και κάθε εταιρεία  από τη μια μοιράζει  τα  κέρδη της   στους μετόχους της και από την άλλη  τους επιβαρύνει και με τις τυχόν  ζημιές που μπορεί να υποστεί . Η μόνη διαφορά είναι ποιοι  είναι οι μέτοχοι στη κάθε  εταιρεία.
Μέτοχοι της ΕΟΣΣ είναι οι αμπελουργοί  του νησιού  με τα χρήματα των οποίων στήθηκε η οργάνωση.
Μέτοχοι των εταιρειών μας είναι αυτοί που πίστεψαν  το όραμα μας και επένδυσαν  σε  αυτές.
Δηλαδή, στις εταιρείες μας οι  αμπελουργοί  είναι συνεργάτες  και όχι μέτοχοι. Κατανοητό?
  Παρεμπιπτόντως  για να μη ξεχνιόμαστε, οι συνεργαζόμενοι Σαμιώτες αμπελουργοί με μόνη φροντίδα από τη πλευρά τους τη παραγωγή εκλεκτής παραγωγής, αμείβονται από εμάς  με ποσά τα οποία κυμαίνονται  από 100-200% εν σχέση με τις τιμές που αμείβει η ΕΟΣΣ τους μετόχους της.
Γ. Όσον αφορά την ανακοίνωση στήριξης της ΕΟΣΣ από τον κ. Αντιπερειφεριάρχη  και εμείς συμφωνούμε απόλυτα με αυτή. Την προσφορά της ΕΟΣΣ μέσα στο χρόνο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο μάλλον εμείς που κατ΄ επανάληψη έχουμε εξάρει το ρόλο της στη τοπική κοινωνία . Απλά οι καιροί άλλαξαν και 
                η ΕΟΣΣ δεν είναι πια η μοναδική Οινοποιητική εταιρεία της Σάμου
Σήμερα ήμαστε τρείς(3) αύριο μακάρι να ήμαστε είκοσι τρείς(23). Μόνο τότε  κατά την άποψή μας και σε αντίθεση με αυτά που εσύ πιστεύεις οι αμπελουργοί  έχοντας  τη δυνατότητα επιλογής  δεν θα ζουν καταστάσεις  μιζέριας όπως  σήμερα.  
Δ. Κρίμα που δεν ήλθες στο KING GEORGE να μας δεις  όλους μαζί  να  διαφημίζουμε τη Σάμο και τα κρασιά της
Αν τυχόν και πάλι έχεις απορίες και για την αποφυγή  περαιτέρω  άσκοπης αλληλογραφίας σου ζητώ να μην απευθυνθείς  για τις απορίες σου πάλι σε εμένα γιατί  όπως κατάλαβες σε εκτιμώ  αλλά έχουμε και άλλες δουλειές.
     Ο
Φίλος σου
Νίκος Βακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.