Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ .. " ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ " ΣΑΜΟΥ !!! ...

  
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι διοργανώνεται σύντομα στο νησί μας το Φεστιβάλ " Κερνάμε Ελλάδα " με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη  Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου της κ. Θαλασσινού . Ένα Φεστιβάλ που θεωρούμε ότι σκοπό και λόγο ύπαρξης έχει να παρουσιάζει τα τοπικά προϊόντα, επιχειρήσεις, συλλόγους και φυσικά τις τοπικές πρωτοβουλίες τόσο στον παραγωγικό κλάδο όσο και κυρίως στον πολιτισμό, ιστορία κτλ . Μια προσπάθεια που θα μπορούσε να δημιουργήσει σημεία αναφοράς, που θα μπορεί με σωστό προγραμματισμό και διαχείριση να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της τοπικής " περιουσίας " και κινήσεων.
   Το Φεστιβάλ , έρχεται στην χρονική στιγμή που παραδίδεται ένα μεγάλο έργο της πόλης του Καρλοβάσου, της ανάδειξης και αναπαλαίωσης ενός εκ ων μνημείων της πόλης , του κτιρίου της Πορφυριάδος Σχολής στο κέντρο της πόλης. Ο συνδυασμός λοιπόν της παράδοσης στην πόλη ενός μνημείου της με την έναρξη ενός σημαντικού γεγονότος πολιτισμού και παρουσίασης της τοπικής παράδοσης και πρωτοβουλίας δίνει μεγαλύτερη αίγλη , κυρίως στο Φεστιβάλ, και δημιουργεί ευνοικές προϋποθέσεις και γιαυτό θεωρούμε ότι πρέπει να αγκαλιαστεί το Φεστιβάλ από την κοινωνία, τους επιχειρηματίες, τους ιδιώτες δημιουργούς αλλά και τους συλλόγους . Και αναφερόμενοι στους ανωτέρω, μιλάμε και προσκαλούμε όλους ,από ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!! 
   Είναι " υποχρέωση " ουσιαστικά όλων μας προς το μνημείο της πόλης μας , το μνημείο του νησιού μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας για να έχει επιτυχία το εγχείρημα , πρέπει να αγκαλιάσουμε τέτοιες προσπάθειες , πρέπει να σταθούμε όμως και προστάτες απέναντι και στο μνημείο μας αλλά και στην πραγματική ουσία τέτοιων Φεστιβάλ και τέτοιων ενεργειών από "πονηρές" σκέψεις και βλέψεις ορισμένων κύκλων. Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή και απαίτηση διαφάνειας . 
  Επίσης οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα στηρίξουν το εγχείρημα πρέπει να είναι συνυφασμένες με τον πολιτισμό, την ιστορία, το παρόν αλλά και το μέλλον του μνημείου , του τόπου και του νησιού μας. Η ανάδειξη των προτερημάτων μας, των brand names , των βαριών χαρτιών μας είναι υποχρέωση και επιβάλλεται να συμβεί. Έχουμε να δώσουμε και πρέπει να τα δώσουμε. 
  Ελπίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος θα πράξουν τα δέοντα και δεν θα μείνουν σε άλλο ένα εμπορικό πανηγυράκι, ότι θα παρουσιάσουν ένα έργο αντάξιο του μνημείου , της πόλης και του νησιού μας, δηλώνουμε αρωγοί στην προσπάθεια και προσκαλούμε όλους, ιδιώτες δημιουργούς, επαγγελματίες, συλλόγους να συμμετάσχουν μιας και το τίμημα είναι μικρό και λογικό. Τέλος θέλουμε να προτείνουμε στους διοργανωτές .. το Φεστιβάλ να έχει ως έδρα και βάση το μνημείο της Πορφυριάδος Σχολής, να γίνεται με βάση τους χώρους του κτιρίου, με εκδηλώσεις καθόλο το έτος και κατόπιν να γίνονται και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλο το νησί. Είναι τιμή η ύπαρξη τέτοιων μνημείων, τέτοιων χώρων και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε σωστά και προσεκτικά , με τον σεβασμό που τους αρμόζει πάντα. Ας γίνει λοιπόν το Φεστιβάλ " Κερνάμε Ελλάδα " , σε " Πορφυριάδος Σχολής " και ας αγκαλιάσει όλο το νησί. Ας γίνει αυτό το φεστιβάλ , συνεχιστείς του πάλαι ποτέ φεστιβάλ " Μανώλης Καλομοίρης " .....  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.