Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΛΟΗΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΑΜΟ !!!

   Για άλλη μια φορά είμαστε ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ και ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ  ( http://www.dimokratiki.gr/?p=138299 ), ακόμα και εκεί που πρωτοπορούμε , ακόμα και εκεί που θάπρεπε να είμαστε πρωτοπόροι .
   Στην παρουσίαση του βιβλίου " Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την Ιστορία " , που έγινε πρόσφατα στο δημοτικό θέατρο Πειραιά ήμασταν οι μεγάλοι απόντες . Όταν υπάρχει ομάδα εδώ στο νησί μας που
ασχολείται με την συνένωση όλων των αρχαίων λιμανιών της Μεσογείου, γιατί το νησί μας είναι εκτός της έκδοσης ; .. Εκτός και αν αναφερόμαστε στο βιβλίο και απλά κανείς Σαμιώτης συγγραφέας, ιστορικός ή φιλόλογος δεν ασχολήθηκε . Η αρχική αναφορά πάντως μιλάει και αναφέρει τους συμμετέχοντες από όλο το Αιγαίο σχεδόν και εμείς πουθενά, κανείς δεν έγραψε για το νησί μας και τα λιμάνια μας.
   Είναι σημαντικό να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ , είναι σημαντικό να ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ στην ιστορία μας, είναι σημαντικό ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και κάποια στιγμή θα πρέπει οι αιρετοί " υπεύθυνοι " να λάβουν μέτρα και να ενεργοποιηθούν. 
   Καλές οι φανφάρες και τα μεγάλα λόγια, καλές οι υποσχέσεις που είναι και δωρεάν, καλές οι πολυτέλειες και τα αρχηγιλίκια αλλά απαιτείται δουλειά , απαιτείται να σηκώσουμε τα μανίκια και να ιδρώσουμε πρώτα και μετά τα άλλα . Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι ανευθυνουπεύθυνοι αιρετοί για τα παραπάνω και ποιες ενέργειες έχουν πάρει ή θα πάρουν, προς τα που κινούνται και με ποιο πλάνο, τι έχουν στο μυαλό τους για το νησί μας τελικά .... Εν αναμονή λοιπόν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.