Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΜΕ ΤOΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ... ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ .....


  Παραθέτουμε την καταγγελία της ΑΚΙΣ και του δημοτικού συμβούλου κ. Σίμου και όποιος κατάλαβε .. κατάλαβε . Την ώρα που δεν μπορεί ο Δήμαρχος να βάλει μια τάξη και να συντονίσει ούτε τα απλά, θέλει να διεκδικήσει και μεγαλεία ...... 
   Τα μεταξωτά βρακιά .. θέλουνε και επιδέξια ... λέει μια παροιμία και δυστυχώς εδώ μας ταιριάζει γάντι . Ας κοιτάξουμε λοιπόν να φτιάξουμε τα αυτονόητα κι μετά προχωράμε και στα πιο περίπλοκα ...ΑΙΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΘΕΜΑ:  Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Σάμου
ΣΧΕΤ: α.  Ν. 3852/2010
             β. Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου/2011

Λαμβάνοντας υπόψη το (β) σχετικό, καταγγέλλουμε δημόσια τη συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 12 Μαΐου 2015 διέκοψε με ανάρμοστο τρόπο την ομιλία του επικεφαλής της παράταξής μας, δημοτικού συμβούλου Αντώνη Σίμου. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Σίμος κατέθετε ερωτήσεις για την καθυστέρηση των έργων της παραλιακής οδού της πόλεως Σάμου, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ασχολούμενος επιμόνως με μία ηλεκτρονική συσκευή (tablet) που έφερε μαζί του και την οποία είχε σε ανοικτή ακρόαση, εμπόδιζε τη διαδικασία της συζήτησης, όχι μόνο με τους ενοχλητικούς ήχους της συσκευής αλλά και με τα δυνατά γέλια του. Η προσβλητική συμπεριφορά του συμβούλου, και η ανοχή του προέδρου του ΔΣ, ανάγκασαν τον κο Σίμο να διακόψει την ερώτηση και να αποχωρήσει από την αίθουσα του ΔΣ.  
           
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι η εικόνα των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Σάμου, ξεφεύγει από τα όρια της τάξης και του ευπρεπισμού. Καυτηριάζουμε περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς ορισμένων συμβούλων, όπως κατανάλωση εδεσμάτων εν ώρα συνεδριάσεων (από ξηρούς καρπούς μέχρι και σουβλάκια), ενασχόληση με κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, παίξιμο κομπολογιών, διακοπή ομιλητών με τη μέθοδο του τραμπουκισμού ενίοτε και των ύβρεων, παρενοχλήσεις ομιλητών με γέλωτες και ειρωνείες, υπέρβαση καθορισμένου χρόνου ομιλίας, άρνηση δικαιώματος δευτερολογίας και άλλες παραβιάσεις των άρθρων του κανονισμού λειτουργίας. 

Η ΑΚΙΣ ως εκλεγμένη δημοτική παράταξη απαιτεί:
α.   Να εφαρμόζεται κατά γράμμα ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε οι συνεδριάσεις του ΔΣ να γίνονται κόσμια και να τελειώνουν στην καθορισμένη ώρα τους.     
β.  Να ληφθούν από τον πρόεδρο του ΔΣ όλα εκείνα τα προσήκοντα μέτρα, που του εκχωρούν οι υφιστάμενοι νόμοι και οι κανονισμοί, προκειμένου να εξαλειφθούν μιας δια παντός τα παραπάνω απαράδεκτα φαινόμενα.

                                                                                                                      -ο-
        Αιτών

Σίμος Αντώνιος
         Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.