Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ;;;;

   Διαβάζοντας την θέση της κ. Χουσνή για το θέμα διεκδίκησης και από την Σάμο του "τίτλου" της πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ( http://www.thinkfree.gr ) θα θέλαμε απλά να διατυπώσουμε για άλλη μια φορά , την θέση μας και κάποιες σημειώσεις μας.
   Εννοείται ότι με τα γραφόμενα της κ. Χουσνή δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε
τονίζοντας όμως ότι όλα αυτά που αναφέρει .. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ . Το ότι .. Οι πολίτες της Σάμου κάνουν μια αξιακή δήλωση, διατυπώνουν την πεποίθησή τους ότι η Σάμος διαθέτει το ιστορικό υπόβαθρο, την γεωπολιτική θέση, το περιβαλλοντικό, καλλιτεχνικό και ανθρωπιστικό απόθεμα... είναι ζητούμενο από όλους μας να συμβεί επιτέλους . Απλά έτσι θα έπρεπε να νιώθαμε , να μιλάγαμε, να διατυμπανίζαμε  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και συνεχώς. Το νησί μας έχει να προσφέρει πάρα πολλά, έχει να διδάξει άλλα τόσα, αλλά για τους πολίτες και τους επισκέπτες της όχι για τον τίτλο και μάλιστα τον συγκεκριμένο.

   Αλήθεια , εμείς ακόμα περιμένουμε απάντηση, γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε με την ανάδειξη όλων αυτών των προτερημάτων , της ιστορίας του νησιού μας τόσες δεκαετίες ; Γιατί αυτά όλα πρέπει να γίνουν για το κυνήγι του τίτλου ; Που είναι ο σεβασμός σε όλα αυτά λοιπόν ; Που είναι ας πούμε ο Πυθαγόρας ; που ο Αρίσταρχος ; Που ο Διόνυσος ; Που η Κλεοπάτρα και ο Αντώνιος ; Που το Ευπαλίνιο ; Που η ΗΡΑ ; .... Γιατί κανείς λοιπόν δεν φρόντισε τόσες δεκαετίες να ... ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ , ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ , ΝΑ " ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ " όλα αυτά ;;;;;;;; 
   Γιατί για να νιώσουμε υπερήφανοι για την καταγωγή μας πρέπει να υπάρξει ένας αμφιβόλου ηθικής και ουσίας Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.