Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ;;;;;

 Αρκετά ακούγονται καθημερινά , και όλο και περισσότερο τελευταία, για την αδυναμία οργάνωσης και διαχείρισης των υπηρεσιών του δήμου μας. Καθημερινά τα μηνύματα είναι άκρως απογοητευτικά και μιλάνε για προσπάθεια δημιουργίας ενός δήμου στην υπηρεσία λίγων και για καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς.
     Ανυπαρξία οργανωτικής ικανότητας παρουσιάζεται στις υπηρεσίες που έχουν την
υποχρέωση να διατηρούν την καθημερινότητα του πολίτη σε υψηλά επίπεδα. Χωρίς πλάνο, χωρίς προγραμματισμό εργασιών, και με πολλές " απειλές " προσπαθούν οι υπάλληλοι του δήμου να λειτουργήσουν, αλλά μέχρι πότε και γιατί ;
   Η παραπάνω κατάσταση επιτείνεται και από τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο που ξεκινά, ας πούμε ότι ξεκινά, η τουριστική σεζόν και , καθυστερημένα μεν, οι κοινότητες προσπαθούν να ετοιμαστούν. Να ετοιμαστούν στους τομείς καθαριότητας και ευταξίας, οδικού δικτύου, πυροπροστασίας κτλ. Ποιος θα φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες των κοινοτήτων λοιπόν , με ποια οργάνωση, με ποιον προγραμματισμό και με ποια μηχανήματα και με ποιον κόσμο ; Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι Πρόεδροι των κοινοτήτων έχουν φθάσει στα όρια τους και επίκεινται έγγραφες αναφορές ; ...
   Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και στα μεταφορικά οχήματα του δήμου σε όλο το εύρος τους. Πολλά μηχανικά προβλήματα, ελλείψει κεφαλαίων πολλά βρίσκονται σε απόθεση και πιθανολογείτε ότι επίκειται ... απευθείας ανάθεση για τις εργασίες επισκευών ; Αλήθεια γιατί φθάσαμε να έχουμε τα περισσότερα οχήματα ακατάλληλα προς χρήση ; Ποιος αναλαμβάνει άραγε την ευθύνη κίνησης των οχημάτων αυτών ; Ποιος υπογράφει τα δελτία κίνησης, αν έχουν κιόλας δελτία ; ... Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οποιαδήποτε κίνηση υπηρεσιακού οχήματος χωρίς δελτίο κίνησης εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους τόσο για τον πολίτη όσο για τον δήμο αλλά και για τον δημοτικό υπάλληλο που ουσιαστικά αναλαμβάνει την ευθύνη των αιρετών πάνω του.
  Εμείς θα θέλαμε , επειδή για εμάς ο τόπος είναι πάνω και πρώτα από όλα τα πρόσωπα τέως ,νυν και επόμενα , να προτείνουμε στους αιρετούς μας να φροντίσουν άμεσα τα παραπάνω θέματα, αν και εφόσον ισχύουν έτσι ή σε όποιο βαθμό ισχύουν. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν οι υπηρεσίες του δήμου να προσφέρουν  σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομμάτων ή πεποιθήσεων ή ακόμα και ψηφοθηρικής δυναμικής, τις υπηρεσίες τους που άλλωστε γιαυτό υπάρχουν. Αν το θέμα είναι πραγματικά η ανικανότητα οργάνωσης ας ζητηθεί έξωθεν των αιρετών βοήθεια, υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο μας που μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα, πιστέψτε μας. Αν το θέμα είναι η έλλειψη θέλησης για να οργανωθεί αυτό το μπάχαλο τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν για να μην υποστεί ο τόπος άλλη μια τεράστια ήττα γιατί οι καιροί δεν επιτρέπουν την εύκολη ανάκαμψη και όσο χρόνο χάνουμε δεν μπορούμε να τον αναπληρώσουμε εύκολα. Αν το θέμα είναι καθαρά ψηφοθηρικό καλά θα ήταν να το ξανασκεφθούν ορισμένοι γιατί ο κόσμος ούτε ηλίθιος είναι ούτε χαζός ούτε καθοδηγούμενος. Οι τελευταίες εκλογές δεν έδωσαν σε κανέναν το δικαίωμα να πιστεύει κάτι διαφορετικό μιας και αυτοί που σήμερα "κυβερνούν" δεν είχαν και την απόλυτη αναγνώριση από τους ψηφοφόρους και αυτό καλά θα κάνουν ορισμένοι να μην το ξεχνάνε ποτέ .
   Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα πάντως γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες , σε όλο το νησί και για κάθε συμβάν. Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να είναι " φουσκωμένες" και όχι στον βαθμό αυτό αληθινές αλλά επίσης ελπίζουμε ότι οι αιρετοί μας θα πάρουν στα σοβαρά την αποστολή τους και θα αλλάξουν πλεύση. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε στο έργο τους και για να συνεισφέρουμε κι εμείς στο δύσκολο αυτό έργο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.