Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ .... ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ !!!

  Η συνέχεια ενός λαού και ενός τόπου επιτυγχάνεται μέσα από την γνώση και τον σεβασμό της ιστορίας του και αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους. Ένας εκ των οποίων είναι η προτροπή των νέων να μελετήσουν το παρελθόν ( cretalive.gr ).
 
   Η δημιουργία γεφυριών μεταξύ του χθες και του σήμερα θα μας εξασφαλίσει το μέλλον. Πέραν λοιπόν από
δραστηριότητες οικονομίας, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ανάπτυξης και υποδομών υπάρχουν και άλλα θέματα, τουλάχιστον το ίδιο σοβαρά, για τα οποία οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας. Ένα απτό παράδειγμα αυτό που οι Κρήτες, πρωτοπόροι πάντα, όπως φαίνεται στον παραπάνω σύνδεσμο πέτυχαν. Ένα συνέδριο με την ενεργή συμμετοχή των σχολικών μονάδων για την ιστορία της εκπαίδευσης στο νησί είναι μια ευκαιρία να φέρει τους σημερινούς νέους κοντά στην ιστορία της εκπαίδευσης, τους τρόπους, τις δυνατότητες, τις προοπτικές, τα λάθη. Είναι ευκαιρία να μελετηθούν οι ρίζες, τα οράματα των προγόνων μας, να δούμε αν μπορούσαμε, τι καταφέραμε, γιατί αποτύχαμε και να διορθώσουμε , κατανοήσουμε, αποφύγουμε τους λάθος δρόμους .
   Προτείνουμε λοιπόν στους υπεύθυνους της εκπαίδευσης του νησιού μας να προσπαθήσουν με την ενεργοποίηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών , των μαθητών και των ιδρυμάτων να καταγράψουν και παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο για την δική μας εκπαιδευτική ιστορία. Μια ιστορία που έτσι κι αλλιώς ακολουθεί την πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας αλλά που θα δείξει το άλλο πρόσωπο των ηγετών του νησιού, θα δείξει την σχέση όλων των παραπάνω και πως το ένα συνέβαλε ή όχι στο άλλο και με πιο αποτέλεσμα. 
   Άλλωστε η μοναδικότητα , τα επιτεύγματα , η ιστορία αλλά και η τεράστια συμμετοχή του τόπου μας στην παγκόσμια ιστορία και επιστήμη , έχει να προσφέρει ατελείωτο υλικό . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.