Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ " ΜΥΤΙΛΗΝΗ " .....

samiakoslogos.gr
   Αλήθεια πόσο καιρό τώρα ασχολούμαστε και ακούμε για το θέμα, τεράστιο και με σημαντικής ανθρωπιστικής και τοπικιστικής σημασίας , του πλοίου " Μυτιλήνη" της ΝΕΛ στο λιμάνι Καρλοβάσου ; Αλήθεια υπάρχει κανείς στο νησί που να μην έχει άποψη για το θέμα ; Όλο και κάποιος "ειδικός" και "γνώστης" τσαμπουνάει την άποψη του , το πλοίο ΠΡΕΠΕΙ να φύγει ... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φύγει , η ΝΕΛ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ για το πλήρωμα .. η ΝΕΛ  ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ για το πλήρωμα, το Υπουργείο ΔΙΝΕΙ τα λεφτά ... το
Υπουργείο  ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ τα λεφτά , το πλοίο ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ τις εργασίες αποκατάστασης .. το πλοίο ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ τις εργασίες , το πλοίο ΕΧΕΙ πετρέλαιο και καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του προσωπικού αλλά και μπορεί να αντιμετωπίσει και θέματα ασφάλειας του λόγω καιρού .. ΔΕΝ ΕΧΕΙ πετρέλαιο και άρα και το προσωπικό ζει σε συνθήκες τριτοκοσμικές αλλά και το πλοίο είναι επισφαλές και μπορεί ακόμα και να .."βυθιστεί" εντός του λιμανιού κτλ κτλ κτλ .....Την ίδια ώρα δε η εταιρεία συνεχίζει να υφίσταται, διεξάγει και συνεδρίαση μετόχων , πληρώνεται κανονικά ή κάπως κανονικά από το κράτος και όλα μια χαρά .
   Όλα τα παραπάνω καλά κάνουν και ακούγονται και πρέπει , αλλά τόσο καιρό και δεν έχουμε ακούσει κάποια ..ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ, δεν έχουμε ακούσει κάποια πρόταση να λυθεί το πρόβλημα τόσο των ναυτικών όσο και  του λιμανιού της πόλης . Όλοι οι ειδήμονες μένουν στα λόγια, στις διαπιστώσεις και ουσιαστικά στην ευθύνη της εταιρείας αλλά και του κράτους και κανείς δεν μας λέει πως θα αντιμετωπίσουμε την ανυπαρξία του κράτους αλλά και την ασυδοσία της εταιρείας . Κανείς δεν έχει να μας προτείνει κάτι ; Κανείς από όλους αυτούς τους ειδικούς δεν έχει κάποιο σχέδιο ; Κανείς ;;;;;... Μόνο κριτική, μόνο εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν θεωρία με τελικό πόρισμα ότι .. το κράτος πρέπει να επέμβει. Σε μια κοινωνία της ιδιωτικοποίησης , της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε μια κοινωνία που επιζητεί όλο και λιγότερο "κράτος" εμείς παραμένουμε σταθερά .... εκτός κλίματος. Την ίδια ώρα που ορισμένοι εξ αυτών των κριτικών κατηγορούν το κράτος γιατί υπάρχει, γιατί απαιτεί φόρους, γιατί βάζει νόμους κτλ κτλ , απαιτούν να "πληρώσει" τα σπασμένα της ιδιωτικής αποτυχίας. Όταν αποτυγχάνουν κάποιοι πρέπει να πληρώσει το κράτος, .... όταν από την άλλη  τα πράγματα πάνε καλά πρέπει να μηδενιστεί η παρουσία του κράτους.
   Εμείς έχουμε κάνει μια αρχική πρόταση προς συζήτηση ( εδώ ) για να μπορέσουμε να " εκμεταλλευτούμε " προς όφελος τόσο του τόπου όσο και των ναυτικών την παρουσία του πλοίου στο λιμάνι μας. Πρόταση που μπορεί να μην είναι με .. μελέτες κατοχυρωμένη ή που μπορεί να θέλει περισσότερη νομική κάλυψη, αλλά είναι μια πρόταση πέραν του ότι .. η εταιρεία πρέπει να πληρώσει ή το κράτος πρέπει να φροντίσει κτλ κτλ που απλά.. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ή τουλάχιστον ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. Και φυσικά είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε κάθε άλλη πρόταση, κάθε άλλη σκέψη που θα κατατεθεί και αν αυτή έρχεται από κάποιους ' ειδικούς " τότε ευχής έργον.
   Ας σταματήσουμε λοιπόν να παρουσιάζουμε όλους όσους θέλουν λίγη δημοσιότητα και επί τούτου λένε ότι νάναι .. και ας επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις που για εμάς και εφικτές είναι και ευεργετικές για το νησί μας και επί τούτου κάνουμε μια σκέψη .... να αποκατασταθεί το μηχανικό πρόβλημα του πλοίου και να χρησιμοποιηθεί το πλοίο από τα νησιά μας Σάμο, Ικαρία και Φούρνοι για την μεταφορά των φορτηγών, των νταλικών με τα εμπορεύματα καθώς και αυτοκινήτων κυρίως τους δύσκολους μήνες. Να το μετατρέψουμε λοιπόν σε Ρο/Ρο για την κάλυψη των αναγκών μας και ας το συνδέσουμε και με τα γειτονικά παράλια για κάποια δρομολόγια. Ας μην μεταφέρουμε κόσμο για να μην μπλέξουμε με άλλες διεργασίες και προβλήματα, αν το κρατήσουμε μόνο για μεταφορά οχημάτων και εμπορευμάτων για να τελειώνουμε...... Μπορούμε ; Θέλουμε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.