Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ : .. ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ;;;

Το καλοκαίρι έφτασε. Είμαστε άραγε έτοιμοι;
Ένας χρόνος ακριβώς έχει περάσει από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, και ο κάθε δημότης θα περίμενε ότι η δημοτική αρχή που έχει αναλάβει να έχει βρει τον δρόμο της. Να έχει πρόγραμμα και να πάει η Σάμος μπροστά. Να έχει οργανωθεί και να μην παρακαλάει ο δημότης για τα απλά πράγματα, για τα αυτονόητα, που μάλλον για

κάποιους είναι ακόμα επιστήμη.
Ενώ διανύουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο της Άνοιξης, και είμαστε λίγες μέρες προ του Ιουνίου, ήδη έχουν εμφανιστεί πολλοί τουρίστες και ήδη πολλοί Σαμιώτες ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και πολλοί αγρότες ασχολούνται εντατικά με διάφορες εκμεταλλεύσεις, αλλά και με την αμπελουργία. Από την άλλη, η φύση είναι στο απόγειό της και ήδη έχουν ξεσπάσει και οι πρώτες φωτιές, άλλες μικρές, άλλες όχι, αλλά πάντα καταστροφικές.
Και το ερώτημα είναι αν είμαστε προετοιμασμένοι για όλα αυτά. Είναι καθαρισμένες όλες οι παραλίες, είναι ευπρεπισμένα όλα τα χωριά, το νησί μας λάμπει ή όχι; Είναι όλοι οι αγροτικοί δρόμοι προσπελάσιμοι και καθαροί; Αν δεν είναι, για άλλη μια φορά κάποιοι παίζουν με αυτούς που θέλουν το νησί μας να είναι τουριστικός προορισμός και να υπάρχει απασχόληση, και κάποιοι παίζουν με τον ιδρώτα των γεωργών, των αμπελουργών, που πρέπει να μπορούν να εργαστούν στα χωράφια τους. Επίσης, αν οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, χτυπάει και ο κώδωνας του κινδύνου, και σε περίπτωση φωτιάς δύσκολα θα επιτύχει το έργο μιας άμεσης πυρόσβεσης.
Αν όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχουν διευθετηθεί, φαίνεται ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός, και έτσι η Σάμος δεν μπορεί να πάει μπροστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.