Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΣ ... ΠΑΛΙ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ;;;

  Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι στον τουρισμό δεν κάνουμε ότι αρέσει σε μας ή ότι είναι αρεστό σε μας, κάνουμε ότι πρέπει και όσο πιο κοντά στα παγκόσμια ζητούμενα διατηρώντας πάντα την αξιοπρέπεια και την τοπική μας ταυτότητα. Είναι λοιπόν αξιοπερίεργο πως έχουμε και συνεχίζουμε να έχουμε αφήσει τις τύχες του τουρισμού του νησιού μας σε μυαλά και χέρια που αγνοούν ακόμα και τους βασικούς κανόνες. Έχουμε ,
όπως επανειλημμένα αναφερόμαστε, την τιμή να ζούμε σε ένα παράδεισο και τον διαχειριζόμαστε εντελώς ερασιτεχνικά και άσχετα.

   Ας μείνουμε στο θέμα για τώρα και να ρωτήσουμε απλά .. γιατί με δεκάδες παραλίες καταφέραμε να πάρουμε μόνο ..ΜΟΝΟ 2 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ;;;; και μάλιστα η μια είναι σχεδόν ιδιωτική ;;;;(εδώ και εδώ ). Για εμάς που ζούμε εδώ ή για τους γνώστες του νησιού μας οι γαλάζιες σημαίες δεν λένε κάτι και ούτε μετράνε σε τίποτα αλλά για τους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό και που δεν γνωρίζουν, μετράνε και παραμετράνε. Όταν γίνεται ο προγραμματισμός διακοπών μετριούνται τα πάντα, όπως και οι γαλάζιες σημαίες που για να την έχεις εννοείται ότι πληρής  συγκεκριμένες προδιαγραφές και προϋποθέσεις και άρα ασφάλεια και καθαριότητα για τον πελάτη, για τον επισκέπτη. Να λοιπόν γιατί πρέπει να κοιτάζουμε με άλλα μάτια τον παράδεισο μας και όχι με τα δικά μας, τις παραλίες μας δεν τις χαιρόμαστε μόνο εμείς αλλά θέλουμε να τις χαίρονται χιλιάδες επισκεπτών και πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τι θέλουν αυτοί που θα μας επισκεφθούν. Είναι υποχρέωση των υπευθύνων του τουρισμού να γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις και τις ανάγκες αυτών που θέλουν να μας επισκεφθούν και να ξεχάσουν τις τοπικίστικες, μικροπολιτικάντικες πολιτικές. Πρέπει να γνωρίζουν ότι για να μπεις και καταξιωθείς στον παγκόσμια χάρτη τουρισμού πρέπει να έχεις να προσφέρεις, πρέπει να σέβεσαι των καλεσμένο σου, πρέπει να φροντίζεις τις ανάγκες και τις επιφυλάξεις του.
   Επειδή το θέμα των γαλάζιων σημαιών είναι κάτι πουλάει στο τουριστικό χρηματιστήριο θα έπρεπε, επιβάλλεται αυτοί που έχουν τις τύχες του νησιού μας στα χέρια τους να είχαν φροντίσει να πάρουμε όσες περισσότερες μπορούσαμε. Υπάρχουν προϋποθέσεις και προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται φυσικά αλλά ο παράδεισος μας μας τις παρέχει δωρεάν και σε μέγιστο βαθμό αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι . Πρέπει να επανδρώσουμε τις παραλίες μας με ναυαγοσώστες, με τουαλέτες, με απλές παροχές που κάνουν ασφαλή και πιο υγιεινή την παραμονή των λουόμενων στις ακτές. Εκτός της παροχής υπηρεσιών σκεφτείτε ότι θα έχουμε και δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ντόπιους ανέργους, για την τοπική κοινωνία . Δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα στην τύχη τους, δεν πρέπει να το παίζουμε ανωτέρω και υπέρ άνω , ας ξεκαβαλικέψουμε και ας ασχοληθούμε με το συμφέρον του τόπου μας.
   Κλείνοντας θα αναφέρουμε απλά κάτι που ακούστηκε σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή ,που κάποιος από αυτούς που αγωνιούν , υποτιθέμενος "τουριστικός" παράγοντας του τόπου ανάφερε ο άνθρωπος ευθαρσώς ότι ... στις εκθέσεις τουρισμού και ως εκπρόσωπος του νησιού , δεν γίνεται να είναι κάποιοι με μονάδες των 20 ή 30 δωματίων. Πως να πείσεις μετά ότι έχεις υποδομές να καλύψεις τις ανάγκες ; Πως θες να γίνεις ελκυστικός όταν δεν έχεις τις υποδομές ; .... Αυτοί είμαστε και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε επιτέλους μπας και καταφέρουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και την οπτική μας. Αν δεν δούμε τις αλήθειες μπροστά μας τότε θα συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στο όνειρο μας ..... Ας αποφασίσουμε τελικά και μετά ξανασυζητάμε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.