Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

TPP : ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ...

Μια απόδειξη για το πως λειτουργούσε δεκαετίες το δημόσιο φαίνεται μέσα από την αποκάλυψη του Κώστα Εφήμερου ( www.thepressproject.gr ) . Μια απόδειξη πως .. όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν .
 Όταν ένας ολόκληρος οργανισμός στηρίζεται σε τέτοιες αντιλήψεις πως θέλει ο πολίτης σωστή αντιμετώπιση ; .. Όταν ολόκληρος ο δημόσιος φορέας υποκύπτει στις ορέξεις των κομματικών στρατών για ποια δημοκρατία και ποια αξιοκρατία μιλάμε ; Όταν στο βρώμικο παιχνίδι της τακτοποίησης ημετέρων εμπλέκονται και οι αριστεροί
"άφθαρτοι" αυτόκλητοι προστάτες των αδυνάτων τότε από που να περιμένει κανείς σωτηρία ;
 Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι μέσα σε αυτό το παιχνίδι τακτοποίησης των "δικών" μας παιδιών είτε με θέσεις καλοπληρωμένες είτε με απευθείας αναθέσεις έργων είτε με "κλειστά" μάτια της διοίκησης σε σωρηδόν παρανομίες, έχει μπει και η αυτοδιοίκηση. Είτε Α' είτε Β' βαθμού έχει διαβρωθεί με τέτοιες πρακτικές και πολιτικές , γιαυτό άλλωστε και η αυτοδιοίκηση θεωρείτε θύλακας παρανομίας και κομματικών παιχνιδιών . 
 Αν τώρα ασχοληθεί λίγο παραπάνω ο καθένας από εμάς εύκολα θα αντιληφθεί το πόσο βαθιά ριζωμένο είναι αυτό το σάπιο σύστημα και στον δικό μας δήμο, και στα δικά μας χωράφια. Πως μετά περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα ; πως περιμένουμε να ακουστεί η φωνή του απλού πολίτη όταν όλα κρίνονται βάση "ποσόστωσης " ; πως αναμένουμε ανάπτυξη όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες και συνήθως από άσχετους, ανίκανους και άβουλους τοποθετημένους υπαλληλίσκους ; ...
 Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η συνολική συμμετοχή, είναι η ανάληψη των ευθυνών του καθενός από εμάς, είναι η συστράτευση των πολιτών γύρω από το καλό του τόπου και μόνο και ο έλεγχος, η κριτική, η παράθεση θέσεων και απόψεων, η απαίτηση και τέλος η διεκδίκηση . Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ξεριζώσουμε τους κομματικούς στρατούς αυτούς, να απαιτήσουμε αξιοκρατία και ισότητα, να απαιτήσουμε αγώνα και συνολική επιβράβευση των θετικών αποτελεσμάτων. Η μόνη λύση είναι η αφύπνιση του απλού κόσμου και η πολιτική ενασχόληση με τα κοινά, γιατί αλλιώς ποσοστώσεις θα υπάρχουν πάντα και θα συνεχίζετε το καταστροφικό έργο μέχρι τελικής πτώσεως .
Ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο, στο παρόν και στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.