Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙ .. ΟΡΑΜΑΤΟΣ !!!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε μεταξύ όλων των υπολοίπων και περί .. οράματος . Ενός οράματος για την περιοχή της δυτικής Σάμου με βάση αναφοράς το Καρλόβασι .
 Πρώτα από όλα θέλουμε να δηλώσουμε , ως ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ όπως έχουμε αυτοχαρακτηριστεί αλλά και μας έχουν κατατάξει τόσα χρόνια τώρα μιας και το ..ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ , ότι συμφωνούμε
ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΡΑΜΑΤΩΝ στην συνέχεια , κάτι που μέχρι πρότινος έλειπε. Σχεδόν ΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν είχαμε ακούσει για τέτοιες έννοιες, για μεγαλεπίβολα σχέδια, για αναπτυξιακά μακρόπνοα πλάνα. Επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ακούστηκε σε Δημοτικό συμβούλιο , ακούστηκε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι .. υπάρχει και αυτό. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕ στον δημοτικό σύμβουλο και χρόνια ενασχολούμενο με τα κοινά κ. ΕΛΕΝΗ . Αλήθεια είναι ότι μας ακούστηκαν όμορφα και πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέροντα τα όσα ανάφερε στην παρουσίαση του πριν τη έναρξη της διαδικασίας, παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για τον τόπο μας και αυτό γιατί πολύ απλά ... και εμείς στο ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ και για του λόγου του αληθές , προτρέπουμε τους φίλους να κοιτάξουν τις προτάσεις ανάπτυξης που έχουμε καταθέσει δημόσια όπως προείπαμε και μάλιστα χρόνια τώρα.
 Εμείς ασχοληθήκαμε με περισσότερο ρομαντισμό , με πιο αυτόνομη διάθεση και με πιο "ανατρεπτικό" όραμα αλλά.. δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε, υπάρχουν ακόμα περισσότερα που θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει, υπάρχουν και άλλα που πρέπει να τα οραματιστούμε ... αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά ερωτήματα . Υπάρχουν και πάρα πολλές αμφιβολίες . Γιαυτό θέλουμε να θέσουμε κάποια αρχικά , εύκολα σχετικά, ερωτήματα προς τον εμπνευστή και παρουσιαστή κ. Ελένη ....
 Γιατί περιμένατε τόσα χρόνια για να δημοσιοποιήσετε τις ενέργειες και το όραμα σας ; ... Γιατί αυτό το όραμα ΔΕΝ το παλέψατε τις εποχές των παχιών αγελάδων ,που και τότε ήσασταν ενεργός στα κοινά ; Γιατί μετά από τόσες δεκαετίες , φθάσαμε στην σημερινή κατάντια όταν υπήρχε αυτό το όραμα και παλεύατε , όσοι ασχολούσασταν με τα κοινά ενεργά ; Γιατί ΔΕΝ ενεργήσατε και πρωτοστατήσατε στην δημιουργία μιας ομάδας, ανεξάρτητης από την αιρετή αυτοδιοίκηση, με κοινό το όραμα και τα όνειρα για τον τόπο μας, ούτως ώστε να τα κυνηγήσουμε , να πιέσουμε, να τα τρέξουμε μήπως και καταφέρναμε να πετύχαμε κάποια ; Είναι πολλά τα ΓΙΑΤΙ που και σε εσάς καταλογίζουμε εμείς που , καλόπιστα, κρίνουμε σήμερα μιας και κανείς δεν το έκανε τόσα χρόνια και τα θέτουμε προς απάντησης από τους ερωτώντες . Είναι πολλές οι χαμένες ευκαιρίες , είναι μεγάλα τα λάθη ή αλλιώς είναι μεγάλη η έλλειψη αντίληψης, οράματος , ικανότητα αξιολόγησης . 
 Αλλά παρόλα τα παραπάνω, επειδή το όραμα μας παραμένει πάντα ενεργό και δυνατό, και επειδή όσα λέμε είναι ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ, αλλά και επειδή ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΧΡΕΗ , στεκόμαστε ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟΙ σε τέτοιες και ανάλογες προσπάθειες . Είμαστε πάντα δίπλα σε όσους πραγματικά θέλουν και μπορούν, οραματίζονται και αγωνιούν. είμαστε δίπλα σε όλους, από όπου και αν προέρχονται και όπου και αν ανήκουν, αρκεί να ..αφήσουν την πολιτική και κομματική τους ταυτότητα έξω από τις συζητήσεις μας . Είμαστε πολέμιοι ταυτόχρονα και σε όλους όσους .. ΞΥΝΙΖΟΝΤΑΙ από τις νέες αντιλήψεις και τις ερχόμενες αλλαγές . 
 Αλλά ταυτόχρονα είμαστε και παραμένουμε , πάλι καλόπιστα όπως πάντα, αυστηροί κριτές, ΕΝΤΟΝΑ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΡΙΤΕΣ , όσων ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, όσων ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ , ΤΟ ΣΑΠΙΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Τέλος στην ατιμωρησία, τέλος στο κουκούλωμα , τέρμα στο φαγοπότι . Τέρμα στην "κίτρινη" χρησιμοποίηση των τοπικών ΜΜΕ . Και αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ μέχρι να επιτευχθεί το αποτέλεσμα, ο στόχος που δεν είναι άλλος από το ... ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.