Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ....

Ένα έργο μαριονέτα, ένα έργο απόδειξη ανοργανωσιάς και "πετάματος" Εθνικού πλούτου προς χάριν τίνος και προς όφελος ποιανού ; Διότι προς όφελος του τόπου και της πόλης μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
 Πρώτα από όλα θέλουμε να εξυμνήσουμε την προσπάθεια του Πρόεδρου του ΔΟΠΠΟΝΑ , του συμβούλου κ. Διακοσταμάτη , ο οποίος με αγνά αισθήματα , θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει, παλεύει, αγωνιά και εναντιώνεται στα πολιτικά κολπάκια ούτως ώστε να ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ άλλο ένα έργο στο νησί μας. Για να καταφέρει και το νησί μας να αποκτήσει έστω ένα κολυμβητήριο, για να μπορέσουν οι νέοι , τα παιδιά μας να βρουν άλλη μια δημιουργική διέξοδο . Αυτή η
προσπάθεια όμως, αυτό το άγχος, αυτή η αγωνία μάλλον δεν είναι ίδια και στους υπολοίπους αιρετούς , από όλες τις πλευρές και συνδυασμούς . Αυτή την προσπάθεια ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ οι σύμβουλοι , οι "κεφαλές" του τόπου.
 Εμείς θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών που τελικά αποφάσισε να λάβει ο Δήμος και θα επανέλθουμε , μέχρι τότε όμως θέλουμε να καταθέσουμε την άποψη μας και τα ερωτήματα μας. Στο συμβούλιο λοιπόν, το οποίο έφερε στην επιφάνεια πολλά τελικά , γίναμε αποδέκτες πολλών "κρυφών" πληροφοριών που έχουν να κάνουν τόσο με το ίδιο το έργο, όσο φυσικά και με το κόστος του. 
 Υπήρχε κονδύλι της τάξεως του 1 δις ( ΔΙΣ ) δραχμών που μπορούσε να διεκδικήσει το νησί μας από την Αθήνα 2004 και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ;;;; ... Αν αυτό υπήρξε αλήθεια τότε , είμαστε άξιοι της τύχης μας. Πέραν αυτού ήρθαν τελικά 450 εκατομμύρια μόνο στο Καρλόβασι για αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήριο.. Που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ένα μικρότερων διαστάσεων κολυμβητήριο, εντός του γενικού χώρου του σταδίου, όπως άλλωστε ο τότε υπεύθυνος αθλητικών εγκαταστάσεων κ. Μανδάλου , και να χρησιμοποιούσαμε τα υπόλοιπα για .... εξοπλισμό, για ανάπλαση , για μεγάλωμα ακόμα και του παλιού μικρού κλειστού σταδίου, που σημαίνει με δυο λόγια ότι θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει ένα κεντρικό, μεγάλο αθλητικό κέντρο, άρτια εξοπλισμένο και δυνατότητες να φιλοξενήσει ακόμα και .. προετοιμασία μεγάλων συλλόγων και Εθνικών συγκροτημάτων. Ενός κέντρου που θα εξυπηρετούσε όχι μόνο την δυτική Σάμο αλλά και όλο το νησί και που θα έστεκε σαν κόσμημα στο Αιγαίο. Αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ γιατί κάποιοι πήραν άλλη απόφαση . Κάποιοι αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να γίνει σε ΑΣΧΕΤΟ ΧΩΡΟ, μακρυά από τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών , ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ αλλά το κυριότερο σε χώρο που ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, μας το είπε δημόσια και επίσημα ο πρώην Δήμαρχος κ. Θάνος στο συμβούλιο. ξεκάθαρα είπε λοιπόν ότι , το εν λόγω κολυμβητήριο έχει σοβαρότατο πρόβλημα αδειοδότησης του , λόγω ελλείψεων πολεοδομικού και οδικού χαρακτήρα .... Τελικά πως αδειοδοτήθηκε η κατασκευή του, ποιος μηχανικός-εργολάβος υπέγραψε τις μελέτες, ποιος υπεύθυνος τεχνικής υπηρεσίας Δήμου ή Νομαρχίας  έγκρινε τις μελέτες αυτές ; ... Ποιος θα μας απαντήσει και ποιος θα πληρώσει ;
 Πέραν όλων των παραπάνω, που γενικά αναφέραμε για να μην μακρηγορήσουμε, αλλά θα επανέλθουμε αργότερα, το άλλο μεγάλο αγκάθι είναι το κόστος λειτουργίας. Ένα κόστος που από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό, το γνωρίζαμε, το ξέραμε ότι θα ήταν τεράστιο και δυσβάσταχτο για τα δεδομένα της πόλης μας ... αλλά τότε γιατί προχώρησε το έργο ; Γιατί κανείς δεν είπε ένα ΟΧΙ ; Πως ξεκινάμε να φτιάξουμε κάτι τόσο ακριβό και σημαντικό ενώ γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ;... Και τελικά αφού πάρθηκε η απόφαση, κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η έλλειψη χώρων κολύμβησης και άθλησης είναι κυρίως τους χειμερινούς μήνες και να προτείνει το ..ΚΛΕΙΣΙΜΟ της πισίνας ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συλλόγους και την νεολαία μας τον χειμώνα ;;; Ποιος αποφάσισε ότι παρόλα ταύτα πρέπει να πετάξουμε τόσα εκατομμύρια του Ελληνικού λαού, του Έλληνα φορολογούμενου ; .... 
 Αλήθεια , αν συγκεντρώσουμε όλα τα αντίστοιχα έργα, μόνο πάνω στο νησί μας θα φθάσουμε σε νούμερα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε τώρα. Αλλά συνεχίζουμε να υποκύπτουμε στις ορέξεις και στα θέλω των λίγων και "εκλεκτών" , συνεχίζουμε να ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στις σπατάλες για λόγους πολιτικούς, μικροψηφοθηρικούς και κομματικούς, συνεχίζουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πρόβατα και αυτούς ... έξυπνους.  
 Κλείνοντας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων η δική μας θέση είναι να λειτουργήσει φυσικά, έστω και τους καλοκαιρινούς μόνο μήνες, το κολυμβητήριο , με όποιο κόστος . Πρέπει όμως ο Δήμος και η πόλη να βρούμε τον τρόπο που θα ελαχιστοποιήσουμε το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του ούτως ώστε να είναι όντος προσιτό και να κάνει την δουλειά του, πρέπει ο Δήμος να ακούσει και αυτούς που ασχολούνται περισσότερο, πρέπει να ακούσει τι πραγματικά πρέπει να γίνει , έστω και τώρα που είναι πλέον αργά ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.