Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ......

Όταν υπάρχουν πολίτες που αγωνιούν, που προσπαθούν ,που έχουν να πουν για την χώρα τους, τον τόπο τους, την πόλη τους ,το χωριό τους ονομάζονται Ενεργοί πολίτες . Σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό υπάρχουν αυτοί οι ενεργοί πολίτες και αγωνίζονται αφιλοκερδώς . Ενεργοί πολίτες είναι μια παρέα που πήρε τις ταβανόβουρτες και άσπρισαν την είσοδο του χωριού τους, που πήρε τις τσουγκράνες και καθάρισε το μονοπάτι προς το δάσος ας πούμε κτλ κτλ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  να είναι μόνο αυτό.
 Στις υποχρεώσεις των ενεργών πολιτών είναι και η
κριτική προς την αυτοδιοίκηση κυρίως. Είναι η συμμετοχή στα κοινά με παρεμβάσεις, με προτάσεις, με αυστηρή αλλά πάντα καλοπροαίρετη κριτική. Οι ενεργοί πολίτες είναι το εξωθεσμικό όργανο αν θέλετε της αυτοδιοίκησης, ειδικά Α' βαθμού , που μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελος του τόπου, της πόλης του χωριού. Αλλά αυτό θα συμβεί όταν οι αιρετοί αποφασίσουν να ξεκαβαλικέψουν από το καλάμι της εξουσίας και σκύψουν το κεφάλι , τα μάτια και τα αυτιά και ακούσουν και δουν.
 Όταν η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει τις οργανώσει αυτές των ενεργών πολιτών ως .."αντίπαλο" στην εξουσία, όταν η δημιουργία τέτοιων οργανώσεων θεωρείτε κόκκινο πανί από τους αιρετούς, όταν αδυνατεί η "εξουσία" να αντιληφθεί την πραγματικότητα .. τότε υπάρχει θέμα. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα που δυστυχώς φαίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών στην πόλη, φαίνεται στην κατρακύλα και στον μαρασμό. Η αλαζονεία της εξουσίας δυστυχώς προηγείται της αγάπης για τον τόπο.
 Καλά θα κάνουν λοιπόν οι απανταχού αιρετοί να συμπορευτούν με τις οργανώσεις ενεργών πολιτών, να αγκαλιάσουν τις εθελοντικές αυτές προσπάθειες ,για το καλό του τόπου και της πόλης τους. Καλά θα κάνουν ορισμένοι να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που είπαμε και να κατέβουν στα επίγεια . Καλά θα κάνουν να ακούσουν πρώτα και μετά να νιώσουν απειλή. Καλά θα κάνουν φυσικά και τα τοπικά ΜΜΕ να αναδεικνύουν αυτές τις προσπάθειες, να παρουσιάζουν τις θέσεις των ενεργών πολιτών και να συμπράττουν στις πιέσεις προς την εξουσία βοηθώντας έτσι ώστε να πετύχουμε το κάτι καλύτερο για το νησί μας, να αλλάξουμε την κατηφορική πορεία , να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για ανάκαμψη και ανάπτυξη και να μην αγωνιούν και κιτρινίζουν προσπάθειες και κινήσεις καλύπτοντας ημετέρων συμφέροντα .
 Το νησί  έχει ανάγκη την ενεργή συμμετοχή όλων μας, ο καθένας από το μετερίζι του, έχει ανάγκη τον λόγο και την άποψη του καθενός από εμάς. Το νησί μας έχει ανάγκη να ξαναβρεί την αίγλη του και την θέση που του αρμόζει . Δυστυχώς όμως σήμερα οι αιρετοί συνεχίζουν το καταστροφικό έργο παλαιοτέρων και οδηγούν τον τόπο μας σε μεγαλύτερη μιζέρια και σε περισσότερη αφάνεια, και αυτό ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.