Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ....... ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΔΗΜΑΡΧΕΕΕΕ ;;;;

SITE
Παρακολουθώντας το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε έκπληκτοι την ξαφνική πρόταση του Δημάρχου να διεκδικήσει η Σάμος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος .. 2021 , αναλυτικά η πρόταση εδώ ( samostimes.gr ). Πρόταση που παραμένει πιστή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το νησί μας υπό την σημερινή του ηγεσία ... φρου φρου και αρώματα σε μια ανάλαφρη οπερέτα .
 Το να διεκδικήσεις τον τίτλο αυτόν φυσικά και ΔΕΝ είναι κακό, φυσικά και θα
σε κάνει όντος περισσότερο γνωστό, θα σε κάνει θέμα συζήτησης στους κύκλους που ασχολούνται με αυτά , θα σε "αναβαθμίσει" σε ορισμένους κύκλους . Ας μην ξεχνάμε ότι στα χρόνια που ζούμε και την ώρα που γύρω μας καταστρέφονται τα πάντα , όλα τα ανωτέρω ακούγονται ... ΑΠΛΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ . Με τον ίδιο χαρακτηρισμό θα ονομαστούν και λόγω της πλήρους αδυναμίας της αιρετής διοίκησης να αντιμετωπίσει ακόμα ακόμα και την καθημερινότητα, βλέπε πρωτεύουσα αλλά και πρόσφατα το θέμα με τα Βοτσαλάκια .
 Αλλά παρόλα ταύτα εμείς θέλουμε απλά να τονίσουμε ότι για να διεκδικήσεις τέτοιον τίτλο απαιτούνται ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Απαιτούνται να έχεις κάνει έργα στα οποία θα πατήσεις να διεκδικήσεις τον τίτλο. Εμείς επειδή έχουμε κάνει συγκεκριμένες  προτάσεις για τα ανωτέρω, και επειδή έχουμε να πούμε και έχουμε πει, και επειδή θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ρωτάμε και να κριτικάρουμε ... θέτουμε τα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και τους "τυφλούς" υποστηρικτές του να μας απαντήσουν και βλέπουμε μετά αν και κατά πόσο μπορούμε να διεκδικήσουμε τον συγκεκριμένο τίτλο ή απλά μιλάμε για να μας χειροκροτούν , γιατί αν το θέμα είναι να γίνουμε για άλλη μια φορά ρεζίλι, ενημερώνουμε τον Δήμαρχο ότι δεν έχουμε ανάγκη να πάμε μέχρις εκεί ... γινόμαστε καθημερινά και όπως είμαστε .
  Τι θα βάλουμε λοιπόν στον φάκελο διεκδίκησης Δήμαρχε ; Ποιες υποδομές ; Αλήθεια ..που είναι οι ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και ο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ σε ποιο σημείο του νησιού μας θα τους δει κανείς και θα μπορέσει να τους μελετήσει ; Σε ποιο σημείο βρίσκεται ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ και τόσεςδεκαετίες και δεν μπορέσαμε ακόμα να το κάνουμε προσβάσιμο , Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ με την οποία το νησί μας έχει παγκόσμια αναγνώρισηΠοιο το πλάνο για την ανάδειξη ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ  , ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ, ποιος ασχολείται με τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ που όσοι γνωρίζουν ψάχνουν να βρουν , ποιος ασχολείται με την  ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,  που βρίσκονται σήμερα τα ΒΥΡΣΟΔΕΨΙΑ, που τα ΚΑΠΝΑ όταν τα Σαμιώτικα τσιγάρα ήταν γνωστά και εξάγονταν μέχρι την Κίνα , ποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί για το φαινόμενο του ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΟΧΙΟΔΡΟΜΟΥ που υπήρξε στην πόλη μας  , που ειναι οι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ μας για τις οποίες μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι τιμέτρα έχουμε λάβει για την ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΥΣΗ του νησιού μας , ποια μέτρα έχουμε λάβει για τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ θα καλέσουμε τους επισκέπτες μας να απολαύσουν όλες τις ανωτέρω ομορφιές αλλά και εκατομμύρια άλλες που μόνο εξ όψεως μπορείς να τις απολαύσεις ;;;...
 Για να διεκδικήσεις λοιπόν τον Ευρωπαϊκό τίτλο πρέπει να έχεις τα κότσια , τα κάκαλα που λένε λαϊκά .  
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΟΥΧΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ  ... ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ;;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.