Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ : ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ... ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!

 Την ώρα που όλα γύρω γίνονται χωρίς την δική μας παρουσία, ορισμένοι επιμένουν στην συνέχιση μιας λάθος συνταγής. Ρίχνοντας μια ματιά στα νέα καλοκαιρινά δρομολόγια της Hellenic θα διαπιστώσει γρήγορα και απλά ότι το λιμάνι του Καρλοβάσου είναι ουσιαστικά ... εκτός πλάνου ( http://www.hellenicseaways.gr/index.php/info/dromologia-navlologia/ne-aegean ). Η μια ουσιαστικά εταιρεία που δρομολογεί πλοία στην γραμμή των νησιών μας , έχει  βγάλει το λιμάνι από το
πλάνο της και το έχει κατατάξει στην ίδια κατηγορία με αυτό των ..Φούρνων και γιαυτό το βάζει ως προσέγγιση ... μόνο δυο ( 2 ) φορές την εβδομάδα . Φυσικά την ίδια ώρα προσεγγίζει το νησί της Σάμου και με τα άλλα δυο πλοία της το "Αριάδνη" και το " Νήσος Ρόδος " στο λιμάνι Βαθέος ΜΟΝΟ. Αν κάποιος ρωτήσει το γιατί τα δυο τελευταία δεν προσεγγίζουν το Καρλόβασι, η απάντηση είναι γνωστή εκ των προτέρων και είναι το παλιό ψέμα του ότι .. δεν χωράνε .......
  Αυτή είναι λοιπόν η προσοχή και το βάρος που έχει ως επιβατηγό το λιμάνι της πόλης μας όσο και αν ορισμένοι κολλημένοι στα παλιά θέλουν να πιστεύουν κάτι διαφορετικό. Η αξία για τους πλοιοκτήτες, οι οποίοι θα το προτιμούσαν, σύμφωνα με κάποιους,  μιας και είναι το κοντινότερο και θα έχουν λιγότερα έξοδα και άλλες τέτοιες φθηνές δικαιολογίες , είναι τόση που να ΜΗΝ το λογαριάζουν καν. Η υποβάθμιση ήταν αναμενόμενη όσο και επιδιωκόμενη από γνωστούς κύκλους και για γνωστά συμφέροντα και ας κάνουν ορισμένοι είτε ότι δεν το περίμεναν είτε ότι δεν θα πετύχει. Άρα για άλλη μια φορά φάνηκε το πόσο ΑΔΥΝΑΜΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι οι "προύχοντες " της Δυτικής πλευράς του νησιού να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ και ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ .
  Γιαυτό άλλωστε εμείς επιμένουμε στην πρόταση μας που δεν είναι άλλη από την ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με την τροποποίηση του σε μια ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΝΑ . Ή θα αποφασίσουμε να κερδίζουμε επιτέλους  από τις εγκαταστάσεις αυτές , τις οποίες τις έχουμε χρυσοπληρώσει κοντά έναν αιώνα τώρα ή θα παραμένουμε ανήμποροι θιασώτες της σταδιακής παρακμής τόσο του ίδιου του έργου όσο και της πόλης μας ολόκληρης .
  Όσο και να μην αρέσει αυτό έτσι είναι τα πράγματα και επιτέλους ας δούμε την πραγματικότητα και όχι την θεωρία της εσωτερική επικράτησης. Ας τελειώνουμε επιτέλους με τους ηλίθιους, αντιαναπτυξιακούς, καταστροφικούς εμφύλιους διαπληκτισμούς και ας δούμε με αισιοδοξία το μέλλον . Ας το πάρουμε απόφαση ότι το λιμάνι ως έχει είναι βάρος για το νησί και την πόλη μας και όπως όταν δημιουργήθηκε έφερε την επανάσταση έτσι τώρα πρέπει την επανάσταση να την φέρει η μετάλλαξη του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.