Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ "ΠΟΥΛΑΕΙ" .. Η ΕΟΣΣ ΚΩΦΕΥΕΙ ....

Άλλη μια φορά δείξαμε πως αν θελήσουμε ,  μπορούμε να τα καταφέρνουμε ( http://www.flyingwinemaker.asia/#!greek-wine/cpl6 ) και απλά βάλτε στο ψαχτήρι το όνομα vakakis .
 Είναι σημαντικό σε τέτοιες αγορές να ακούγεται το νησί μας , τα προϊόντα του και οι άνθρωποι του. Είναι σημαντικό για την τοπική  οικονομία και κοινωνία . Παράδειγμα ότι όποιος πραγματικά θέλει μπορεί , όποιος αγωνίζεται για τα συμφέροντα του κάποια στιγμή θα πληρωθεί . Όταν είσαι σίγουρος για το προϊόν σου και τις δυνατότητες σου κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις  και αυτό είναι το μάθημα .
 Αλήθεια , γιατί να μην είναι ενσωματωμένες οι προσπάθειες αυτές σε ένα κεντρικό πρόγραμμα και πλάνο διαφήμισης και εξωστρέφειας ; Πόσο
περισσότερα θα μπορούσε να αποφέρει μια κοινή προσπάθεια ; Πόσο πιο κερδισμένη θα ήταν η τοπική οικονομία όταν αυτές οι επιτυχίες ήταν κοινές και συνολικές ;
 Πότε επιτέλους θα κατανοήσουν εκεί στην ΕΟΣΣ ότι η εξωστρέφεια ΔΕΝ είναι ο κακός δράκος ; Πότε θα αναλογισθούν τις ευθύνες που έχουν τόσο απέναντι στο μοναδικό αυτό προϊόν όσο και κυρίως απέναντι στους παραγωγούς και στην επιβίωση τους ; Πότε επιτέλους θα αναγνωρίσουν ότι ... έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ μπας και παραδώσουν τα σκήπτρα σε νέους, με ανοιχτούς μυαλούς που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας, για την παραγωγική του δυναμική και για τον πρωτογενή τομέα.
 Αφού θεωρήσουμε ότι πρέπει να πούμε ένα ΜΠΡΑΒΟ στον κ. Βακάκη για τις προσπάθειες του και για τα κολακευτικά σχόλια που εισέπραξε , πρέπει να επισημάνουμε στους "υπεύθυνους" της ΕΟΣΣ ότι οι τιμές που πέτυχε μόνος του , φανταστείτε πόσο πιο καλές θα ήταν αν υπήρχε σφραγίδα της ΕΟΣΣ στα κρασιά και κυρίως το ΠΟΠ όνομα του μοσχάτου της Σάμου. Αυτό φυσικά εκτός της ΕΟΣΣ πρέπει να το αντιληφθούν και οι ίδιοι οι παραγωγοί, όχι για να αφήσουν την ΕΟΣΣ αλλά για να απαιτήσουν από αυτή τα αναγολούντα , καλύτερη αντιμετώπιση του ιδρώτα τους και κυρίως προσοδοφόρα για τις οικογένειες τους διαχείριση . Αρκετά έφαγαν όσοι έφαγαν, αρκετά διαχειρίστηκαν με κομματικά κριτήρια την δύναμη του προϊόντος όσοι το έκαναν ... φθάνει πια, είναι καιρός να ανθίσουν οι προσπάθειες των παραγωγών , είναι καιρός να ξεκινήσει να πληρώνεται ο ιδρώτας τους .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.