Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ .. ΜΕΡΟΣ 2

Συνεχίζουμε λοιπόν να αναφερόμαστε στα ειπωμένα στο συμβούλιο γιατί πολλά σημαντικά θέματα τέθηκαν . Ευχολόγια για άλλη μια φορά για το θέμα του πλοίου Μυτιλήνη , ότι πρέπει να πάρουμε για άλλη μια φορά απόφαση συμπαράστασης, ότι πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει την υποστήριξη στους εργαζόμενους γιατί πρέπει εμείς εδώ στην Σάμο  να πιέσουμε να λυθούν τα εργατικά προβλήματα των ναυτικών της Ελληνικής
ακτοπλοΐας. Σοβαρή εδώ η παρέμβαση του συμβούλου κ. Ελένη για την μικρή μετακίνηση του πλοίου ούτως ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης μιας και ο εργολάβος θέτει κόλλημα, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα άλλωστε κι εμείς, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να συμφωνηθεί μιας και ορισμένοι θεωρούν το συνδικαλιστικό δικαίωμα ανώτερο από αυτό μιας ολόκληρης πόλης, ενός ολόκληρου νησιού. Κρίμα και άδικο μιας και έτσι χάνεται το δίκιο από τους εργαζόμενους και φέρνει την τοπική κοινωνία απέναντι , και ειδικά μια κοινωνία που συμπαραστέκεται και που συνδράμει , μια κοινωνία που θεωρεί ιερό το δικαίωμα στην εργασία και στην διεκδίκηση . Εκεί όμως ακούσαμε και τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου να μας λέει ότι ... η Περιφέρεια εγγυάται ότι το έργο προχωρά χωρίς προβλήματα και ότι ο ελλιμενισμός του πλοίου εκεί ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και άρα .. γιατί ζητάτε να μετακινηθεί ;.... Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο δελτίο τύπου αυτό της Περιφέρειας και είχαμε αναφέρει ότι .. τόσο το τοπικό συμβούλιο όσο και η κοινωνία αγωνιά και βλέπει ότι οι εργασίες ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ. Τελικά κ. πρόεδρε του Λιμενικού ταμείου η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ;  Εσείς τι έχετε να μας πείτε και τι γνωρίζεται ; αν γνωρίζεται φυσικά γιατί από την απάντηση που δώσατε για το αν το πλοίο πληρώνει ναύλα για την πλαγιοδέτηση .... άλλα ακούν τα αυτιά μου . Άλλα ντι άλλων και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε . Το μόνο θετικό σημάδι από το Λιμενικό ταμείο η αναφορά του κ. Καραγιάννη ότι τουλάχιστον η παιδική χαρά στο λιμάνι Καρλοβάσου σύντομα θα είναι έτοιμη να δεχθεί πάλι παιδιά με ασφάλεια , ίδωμεν.
 Για τις παιδικές χαρές, μιας και αναφέραμε παραπάνω αυτή του λιμανιού, πάλι ευχολόγια και θεωρίες. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε ενιαίο πρόγραμμα για όλες, θα κοιτάξουμε τι πρέπει να γίνει και πως, θα κυνηγήσουμε αλλά ... αν δεν τα καταφέρουμε εγγυόμαστε ότι θα κοιτάξουμε με ίδιες δυνατότητες να τακτοποιήσουμε 4-5 σε όλο το νησί για να έχουν τα παιδιά να παίζουν. Ένα ολόκληρο νησί θα έχει 4-5 παιδικές χαρές για όλα τα παιδιά, αυτό θα πει κοινωνικό βλέμμα, αυτό θα πει προστασία της οικογένειας, αυτό θα πει προσοχή του Δήμου στις οικογένειες και τα παιδιά του νησιού . Αλλά και πάλι, γιατί κ. Δήμαρχε δεν δίνεις εντολή να φτιαχτούν αυτές οι 4-5 από τώρα μέχρι να περιμένουμε τις εξελίξεις ; Γιατί ενώ μπορούμε να τακτοποιήσουμε κάποιες ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ αλλά περιμένουμε μπας και μας λυπηθούν και φτιάξουμε 19 μαζί ; ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.