Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ..... ΛΕΤΕ ;;


 Σε παλαιότερη ανάρτηση μας ( Το Νότιο Αιγαίο φροντίζει τους πολίτες του .. ) είχαμε θέσει τα δεδομένα και τις ενέργειες που γίνονται σε άλλες περιφέρειες, συγκεκριμένα σε αυτή του Νότιου Αιγαίου με παρόμοια προβλήματα, νησιώτες κιαυτοί κτλ κτλ . Επίσης είχαμε θέσει και ερωτήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , ΠΩΣ σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα , την ίδια
ακριβώς αναλγησία και ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού . Και είναι γεγονός ότι ... μέχρι τώρα ΔΕΝ είχαμε δείγματα προς απάντηση ή κινήσεις που να απαντούν στο ερώτημα μας ή έστω απευθείας απάντηση .
 Όλα αυτά μέχρι χθες φυσικά όπου η Περιφερειάρχης μας συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας ( ikariaki.gr ) και .. έλυσε τα προβλήματα επάνδρωσης και λειτουργίας των χώρων υγείας στην Περιφέρεια.  Υπενθύμισε και τόνισε τις ελλείψεις , επεσήμανε τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού να λυθούν το συντομότερο αυτά. Επίσης είπε και ότι .. προτίθεται να συμβάλει η περιφέρεια οικονομικά . Για το τελευταίο βέβαια , θα πρέπει να δούμε τις αποφάσεις του συμβουλίου και από ποια κονδύλια θα βγουν αυτά, γιατί πρώτη φορά ακούμε τέτοιες ενέργειες από την Περιφέρεια μας και ΔΕΝ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους αποφάσεις .
 Μακάρι να υπάρχει και η απόφαση και η πρόθεση να αναλάβει αυτόνομα ουσιαστικά η Περιφέρεια να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον σε παροχές Α' βαθμού υγείας σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. Αλλά όταν έχει πραγματικά την πρόθεση και είσαι έτοιμος αν το ΄διαχειριστής τότε μιλάς αλλιώς .. ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ και μέσα στα "αναφιλητά " λες και ότι θα αναλάβεις κι εσύ κάτι , ΑΠΑΙΤΕΙΣ ονόματα και αναλαμβάνεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΣΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Στην ανωτέρω αναφερόμενη παλαιότερη ανάρτηση - ερώτημα μας φαίνεται ακριβώς αυτή η διαφορά .. φαίνεται ποιος έχει πάρει απόφαση να τελειώσει το πρόβλημα και ποιος ακόμα ταλαντεύεται . 
 Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος και ότι σύντομα και οι πιο απομακρυσμένοι συμπολίτες μας να μπορούν , εν έτη 2015, να απολαύσουν .. έστω υπηρεσίες Α Βοηθών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.