Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ .... ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;;;;

«Βόμβες» Παυλόπουλου στη Βουλή κατά Χαρδούβελη
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε ο Πρόκοπης Παυλόπουλος στη Βουλή.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για απόλυτη προσήλωση στην τρόικα και παράκαμψη των εσωτερικών πολιτικών και συνταγματικών διαδικασιών.
Σημείωσε δε προς τον παριστάμενο
υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να «επαναφέρει» στην τάξη τον κ. Χαρδούβελη, αναφορικά «με ζητήματα σεβασμού της Δικαιοσύνης και της οριοθέτησης των σχέσεων μεταξύ των τριών εξουσιών».
Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος κατήγγειλε ότι η ρύθμιση που καταργεί την προφυλάκιση για χρέη προς το Δημόσιο δεν έρχεται στη Βουλή, γιατί εστάλη στην τρόικα για να την εγκρίνει.
«Μαθαίνω - και ελπίζω να μην είναι αλήθεια - ότι ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί αυτή η κατάργηση είναι γιατί και το ζήτημα αυτό ετέθη υπό την έγκριση της τρόικας», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία δουλειά η τρόικα, ελπίζω να μην είναι ακριβές ότι ρωτήθηκε για αυτό το θέμα. Γιατί δεν είναι νοητό να ερωτάται για κάτι τέτοιο. Επαναλαμβάνω δεν έχει καμία δουλειά!».
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της διάταξης για προφυλάκιση όσων έχουν χρέη προς το Δημόσιο, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η διάταξη που καθιερώνει αντικειμενική ποινική ευθύνη δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου. Ψηφίστηκε την εποχή εκείνη, όπως ψηφίστηκε, με την αντίδραση όλης της Βουλής. Ήταν έργο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου».
«Τι συμβαίνει και δεν έρχεται; Δεν είναι τώρα ευκαιρία;», αναρωτήθηκε ζητώντας την κατάργηση της «μεσαιωνικής διάταξης, η οποία έχει πραγματικά καταρρακώσει το κύρος της ελληνικής πολιτείας και δίνει την εικόνα στους ανθρώπους ότι δεν σκεφτόμαστε ούτε καν με τη λογική που σκεφτόταν ο ποινικός νομοθέτης, μιλώντας την εποχή εκείνη για την κλοπή χρήσεως και την υπεξαίρεση χρήσεως, δηλαδή το δίδαγμα του Γιάννη Αγιάννη».
Υπενθύμισε ακόμη ότι «η τρόικα είναι κατά τα 2/3 ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο αν δεν ξέρει να σέβεται το ελληνικό Σύνταγμα, οφείλει να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο».
Τέλος, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε τη φράση του υπουργού Οικονομικών ότι «τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική», σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστικών.
«Τι να πω για μια τέτοια φράση, όταν ο υπουργός Οικονομικών τη λέει στη Δικαιοσύνη; Η νοοτροπία αυτή περίπου μας λέει ότι ο σεβασμός του Συντάγματος τελεί υπό την αίρεση του δημοσιονομικού κόστους».
Από www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.