Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ .....

Εθνική συνείδηση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης , μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια ανίκανων , μικρών πολιτικών. Αλλά όλα έχουν μια αρχή και εκεί πρέπει να πάμε πριν απαντήσουμε ή προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αλήθεια τι σημαίνει Εθνική συνείδηση ; Γιατί πράγμα συζητάμε και ποια η έννοια ; Πόσοι κατανοούν και αντιλαμβάνονται το νόημα του Έθνους και της Εθνικής συνείδησης ; Για την έννοια του Έθνους , είχαμε αναφερθεί και
παλαιότερα ( http://samiakianaptiksi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_2.html ) οπότε δεν θεωρούμε ότι πρέπει να το ξανακάνουμε, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να δούμε, να μελετήσουμε και να αποφανθούμε .
 Η παγκοσμιοποίηση είναι ένας σχετικά πρόσφατος όρος που μας ήρθε, όπως και τόσα άλλα, ως μόδα και ως " επίτευγμα" των απανταχού καπιταλιστών και της πολιτικής τους. Φυσικά δεν μας είπαν ότι αυτό ήταν το μεγάλο σκαλοπάτι για την παγκόσμια υποταγή , για την κατάργηση συνόρων, ανεξαρτησίας λαών και άλλα τόσα κακά, καλυπτόμενα από τον μανδύα της ελευθερίας εμπορικών συναλλαγών, πολλαπλασιασμό κερδών και λοιπές φανφάρες . Μέσα όμως από την παγκοσμιοποίηση κάποιοι είτε λαοί ,είτε επιχειρήσεις θα μπορούν να κερδίσουν , να επιβιώσουν και εν τέλη να επικρατήσουν. Αυτό που μας απασχολεί φυσικά στην αναφορά μας είναι οι λαοί και εκεί θα μείνουμε, στους λαούς και ποιοι από αυτούς είχαν το δικαίωμα της επιβίωσης και γιατί όχι της επικράτησης .
 Εμείς ως Έθνος και ως λαός, έχουμε το δικαίωμα αυτό και το έχουμε de facto . Εμείς έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε επικράτηση, και το έχουμε γιατί μας το παρέδωσαν οι πρόγονοι μας αλλά και οι νεότερες γενιές. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι ... όποια πέτρα και αν σηκώσεις, σε όποιο μήκος και πλάτος της υφηλίου, από βορρά μέχρι νότο και από δύση μέχρι ανατολή, από ακρωτήρια μέχρι βουνοκορφές , παντού θα υπάρχει και θα βρεις έναν Έλληνα , μια Ελληνική κοινότητα , μια Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία . Παντού υπάρχει ένας από εμάς και αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι εμείς ... έχουμε κάνει πράξη την παγκοσμιοποίηση πολύ πριν οι δυτικοί καπιταλιστές φίλοι μας την ανακαλύψουν . Μόνο που εμείς το κάναμε από ανάγκη ενώ αυτοί στον βωμό του κέρδους. 
 Αυτό που ΔΕΝ μπορέσαμε να κάνουμε εμείς που φρόντισαν  οι άλλοι ήταν και δυστυχώς παραμένει η ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, καταγραφή όλων αυτών των Ελλήνων και ο συντονισμός τους ώστε να γίνουν προστάτες και στρατιώτες των Ελληνικών συμφερόντων και του Ελληνισμού. Φανταστείτε όλο αυτό το δίκτυο, καταγεγραμμένο , ενωμένο, Εθνικά ( όχι Εθνικιστικά ) καθοδηγούμενο, να δουλεύει για τα Ελληνικά συμφέροντα οικονομικά και διπλωματικά . Πόση τεράστια δουλειά θα μπορούσε να είχε γίνει, σε τι τεράστια νούμερα θα ήταν οι Ελληνικές εξαγωγές αν ας πούμε στέλναμε τα φρούτα μας σε όλη την υφήλιο ; ένα κιβώτιο ροδάκινα από άκρη σε άκρη της γης πόσα εκατομμύρια από αυτά θα απαιτούνταν ; Απλά παραδείγματα, για να μην κουράσουμε , που βάζουν σε σκέψεις τον κάθε σκεπτόμενο και που δείχνουν πως με απλές κινήσεις θα μπορούσαμε να είμασταν εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού , πως θα μπορούσαμε από επαίτες και ικέτες που είμαστε  να είμασταν αφεντάδες και ηγήτορες. Πως ακόμα και σήμερα μπορούμε να το πετύχουμε αυτό αν και εφόσον υπάρξει Εθνική πολιτική, αν και εφόσον θυμηθούμε ποιοι είμαστε από που ερχόμαστε και που θέλουμε να πάμε.
 Απαιτείτε λοιπόν κύριε Ντόκο εσείς εκεί που "καθορίζεται" εξωτερικές πολιτικές να απαιτήσετε την οργάνωση, την καταγραφή και την άμεση και στενή συνεργασία με τους απανταχού Έλληνες ούτως ώστε να ξεκινήσει η Εθνική παγκόσμια πολιτική επικράτησης του Ελληνισμού. Κάθε ένας Έλληνας εκτός Ελλάδος πρέπει και επιβάλλετε να γίνει πρέσβης, εξαγωγέας Ελληνικών προϊόντων, και κυρίως εξαγωγέας Ελληνικής κουλτούρας και ασπίδα της πατρίδας μας. Αυτή είναι η Ελληνική παγκοσμιοποίηση και σε αυτή πρέπει και να επενδύσουμε και να ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.