Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ..... ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙ ;;;;

 
Αλήθεια από τα νησιά μας, Σάμο - Ικαρία και Φούρνοι ποιες επιχειρήσεις συμμετείχαν; Ποιος ενημέρωσε για το φόρουμ και ποιους ; .... Μήπως μείναμε πάλι απέξω ;;;; ..... 
politischios.gr
Με τη συμμετοχή 400 τουρκικών και ελληνικών επιχειρήσεων, ανάμεσά τους και πολλών από τη Χίο, επισφραγίστηκε το Ελληνοτουρκικό φόρουμ επιχειρηματικότητας που
πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Σμύρνη Παρουσία των Υπουργών Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci και του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Σκρέκα.
«Συνεκμετάλλευση των δυνατοτήτων μας»
Όπως ανέφερε ο κ. Zeybekci οι δύο χώρες αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους θα πρέπει να συμβαδίσουν εκμεταλλευόμενοι τις κοινές ευκαιρίες. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα μία κοινή εξαγωγική πολιτική στο θέμα του τουρκικού και ελληνικού ελαιόλαδου ή στη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα τουρισμού.
Ο Τούρκος υπουργός απηύθυνε έκκληση για συνεργασία με τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο φόρουμ σημειώνοντας ότι «τώρα ήρθε η ώρα οι δύο χώρες να ξεπεράσουν τα μεγάλη λάθη του παρελθόντος και να επενδύσουν στην κουλτούρα της αρμονικής συμβίωσης και συνεργασίας».  
Ο κ. Zeybekci στα πλαίσια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «τελωνειακής ένωσης», ζητώντας έμπρακτα τη στήριξη της Ελλάδας αφού σύμφωνα με τον ίδιο εάν αυτή δεν καταστεί εφικτή «οι απώλειες θα είναι αρκετά μεγάλες» για τη χώρα μας.
«Διπλασιάστηκε το εμπόριο»
Στον αντίποδα ο Έλληνας Υπουργός Κ. Σκρέκας σημείωσε ότι τις δύο χώρες τις ενώνουν πολλά περισσότερα απ’ ότι τις χωρίζουν. Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τις ελληνικές επενδύσεις σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη που το 2013 ξεπέρασαν τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ανταπόκριση από τη Σμύρνη: Denizhan Guzel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.