Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ....

Σε καλό δρόμο η ανάπτυξη στην Κάλυμνο του θρησκευτικού Τουρισμού
Πρέπει να επανέρθουμε και να πιέσουμε ακόμα περισσότερο τους αιρετούς μας σχετικά με τα θέματα ανάπτυξης, τουρισμού κτλ του νησιού μας γιατί νοιώθουμε ότι πάμε να χάσουμε πάλι το τρένο. Όσο και αν ορισμένοι, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας μας χτυπάνε, όσο και αν ένα σύστημα μας εχθρεύεται, όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με
την μέθοδο των απειλών θα μας φιμώσουν ( το λένε πολλοί τελευταία αυτό περί φίμωσης.. τυχαίο  λέτε ;; ) εμείς νοιώθουμε την ανάγκη να πιέσουμε, να προτείνουμε, να κριτικάρουμε, να σπρώξουμε τους υπεύθυνους προς την παραγωγή έργου. Η αγάπη για τον τόπο δεν μας επιτρέπει να παραμείνουμε απαθής απέναντι στις προκλήσεις της εποχής και επειδή έχουμε επανειλημμένα πει ότι επικροτούμε τα καλά , όπως για την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού κτλ, αλλά καυτηριάζουμε και τα άσχημα, καλά θα κάνουν όλοι να ασχοληθούν με την ουσία των θεμάτων και να αφήσουν τις μικρότητες και τα κολπάκια.
 Ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω, για να κατανοήσουμε το πως κινούνται οι πάνω από εμάς , οργανωμένα, συντονισμένα, με αποφάσεις και πρωτοπορίες  ( Μαθήματα Ρωσικής γλώσσας στους Ροδίτες ) , πως ακόμα και οι τέως αιρετοί καταθέτουν τις απόψεις και γνώσεις τους παρόλη την ήττα τους και δεν "χάνονται " κρυμμένοι πίσω από την τάχα μου δημοκρατική απόφαση του λαού ( Λίτσα Φτακλάκη περί τουρισμού.. ) .
 Επίσης επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι κάποιες, όχι όλες και φυσικά όχι με πολλές λεπτομέρειες, προσπάθειες του Άγιου Σάμου σχετικά με την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού ,τομέα που το νησί μας έχει τεράστιες προοπτικές παραθέτουμε τον σύνδεσμο παρακάτω για να αντιληφθούμε για άλλη μια φορά το πόσο πίσω έχουμε μείνει ( Θρησκευτικός τουρισμός ... στην Κάλυμνο ). Αλλά επίσης είμαστε σε θέση να θυμόμαστε τις αντιδράσεις και τους τοίχους που βρήκε μπροστά του ο Άγιος , τόσο από τοπικούς " άρχοντες" αλλά και πολύ περισσότερο από τους "ειδικούς" του καφενέ αλλά και των ΜΜΕ. Το τι ας πούμε άκουσε ο Σεβασμιότατος δεν λέγετε, το τι του "φόρτωσαν" ήταν το κάτι άλλο. Γιαυτό είμαστε πίσω όμως, επειδή ποτέ δεν πρόκειται να τα βρούμε με τα ρούχα μας , πως να βρεθούμε με τους ξένους ; .... Πως να ανοίξεις τις πόρτες στην παγκόσμια αγορά όταν δεν ανοίγεις καν παραθυράκι στους δικούς σου ;;;..... 
 Χρειάζεται λοιπόν ομαδικότητα, αλληλεγγύη , σοβαρότητα, επαγγελματισμός και όραμα , δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σταματάμε να το λέμε .. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ για τον τόπο μας, για τους νέους μας, για το σήμερα και το αύριο. 
 Κλείνοντας , θέλουμε να επαναλάβουμε ότι ΔΕΝ είμαστε δημοσιογράφοι, ΔΕΝ είμαστε ερευνητές , ΔΕΝ είμαστε κομματικοί και ούτε υποστηρίζουμε κανέναν προσωπικά και άρα ΔΕΝ μας ελέγχει κανείς. Είμαστε ακραίοι τοπικιστές και το θεωρούμε τιμή και γιαυτό κάνουμε την προσπάθεια που κάνουμε και όσο και αν δημιουργούνται θέματα , εμείς παραμένουμε οπαδοί του διαλόγου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας ανταλλαγής λόγου και απόψεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.