Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ( 2 ) ..Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ // ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΦΟ
 .. Άρχοντες ήμασταν στα μέρη μας .. υπηρέτες και λεχρίτες στην πατρίδα μας …. , σε αυτούς μίλαγε ο Βενιζέλος όταν διακήρυττε το παραπάνω λογύδριο άραγε  ; ….. Για ποια πατρίδα μου μιλάς ;;; για ποια ιδέα ;;;; .. ποιον να πιστέψω , για ποιον να αγωνιστώ ;;;.. για τα προνόμια του Βασιλιά ή του Βενιζέλου ;;; .. για τους προδότες που διοικούσαν και που συνεχίζουν να διοικούν  ή για τον αραγμένο λαό που δεν θέλει αν χαλάσει την σιέστα του παρόλο που απειλείται ; .. Για ποια Ελλάδα μου μιλάς ;;;.. Για ποια Ελλάδα ;;;;;
 Ένα πικρό τέλος, που το έγραψε με δραματικό τρόπο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφερόμενος στον Βενιζέλο ….. « Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικό κράτος αλλά και σύμπαν το Ελληνικό Έθνος κατεβαίνει πλέον εις τον Άδη , από του οποίου καμία δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάσει και να το σώσει. Της αφαντάστου αυτής καταστροφής, βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί
σας εχθροί , πλην και εσείς φέρετε μέγιστο της ευθύνης βάρος » ….Αλήθεια ακόμα ως Έθνος, ως λαός , ψάχνουμε απαντήσεις ;;;;.. Ακόμα αναλύουμε τα γεγονότα και τις συνθήκες ;;;; … Ακόμα ΔΕΝ έχουμε δικάσει τους υπεύθυνους ;;;;.. Ακόμα είμαστε ταγμένοι στις ορέξεις των Βαρβάρων και αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια των προδοτών Ελλήνων ;;;;; …. Η ΝΕΑ φλεγόμενη ΣΜΥΡΝΗ είναι κοντά κι εμείς ΔΕΝ μάθαμε τις ακριβώς έγινε στην .. ΠΑΛΙΑ ..
 Όλα ήταν προσωρινά. Η ελπίδα και ευχή των ανθρώπων αυτών ήταν να γυρίσουν στα σπίτια τους, στο χωριό τους, στον τόπο τους.. αλλά οι Βάρβαροι είχαν αποφασίσει άλλα…. Όλα ήταν προσωρινά , αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού … τουλάχιστον αυτό απέδειξε για άλλη μια φορά η ιστορία του ξεριζωμού … ουδέν μονιμότερο του προσωρινού ……..
 Ο Μανώλης το είπε ξεκάθαρα … « Δεν αλλάζετε . Αυτοί που μας κυβερνούν είναι αμέτοχοι ; Δεν καταλάβατε τίποτα ; Τι άλλο να πάθετε ; Σας ρήμαξαν. Χάσατε πατρίδες, σπίτια, φίλους, συγγενείς και τώρα στο έλεος των καιρών, χωρίς αύριο ..» …. Αλήθεια πόσο μεγάλες αλήθειες ;;; Πόσο διαχρονικές αξίες και πόσο κοντά είναι το τότε με το σήμερα ;;;; …. Τα λόγια αυτά δεν είναι επειδή δεν ψηφίζει ο κόσμος αριστερά, δεν είναι επειδή δεν πιστεύει ο κόσμος σε μια ιδεολογία ή πιστεύει σε μια άλλη .. Τα λόγια αυτά είναι γιατί ο Έλληνας δεν αναγνωρίζει τους αρχηγούς, ο Έλληνας δεν αντιλαμβάνεται τους ηγέτες, η Ελλάδα ποτέ δεν κυβερνήθηκε από πατριώτες … Ο τελευταίος ηγέτης που κυβέρνησε την Ελλάδα ήταν ο …. Πρώτος κυβερνήτης της … ο Ι. Καποδίστριας . Αυτό το γνώρισμα δυστυχώς τόχουμε , αυτό είναι ένα από τα μελανά σημεία της φυλής μας, αυτό είναι ένα από τα στραβά της πάστας μας .. Επικροτούμε τα θέατρα και αφανίζουμε τους πρωταγωνιστές χειροκροτούμε το τίποτα και γιουχάρουμε το κάτι … θέλουμε να ακούμε και όχι να βλέπουμε .. γιαυτό ακόμα δεν ξέρουμε τόσα της ιστορίας μας , γιαυτό δεν διδασκόμαστε ποτέ από το παρελθόν μας αλλά μόνο στεκόμαστε περήφανοι που το έχουμε , χωρίς να ξέρουμε το γιατί είμαστε περήφανοι.
Η φράση του κυρ Λουκά είναι όλο το νόημα, είναι όλη η ιστορία της φυλής μας, είναι όλη η ιστορία μας τελικά ….. « Μόλις λέμε δόξα τω θεώ , αμέσως μετά ξαναλέμε βοήθα Παναγιά » … αυτό πέτυχαν οι βάρβαροι, σε αυτό τους βοήθησαν οι άνανδροι προδότες δικοί μας …….
 Η απόδειξη του πόσο μπορεί να διαβρωθεί ένας ολόκληρος λαός. Η απόδειξη ότι με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο μπορείς να χαλιναγωγήσεις κόσμο, συνειδήσεις , σκέψεις.. τα πάντα. Εύκολα ελέγχεις τους ανθρώπους, είτε από την μια είτε από την άλλη, εύκολα οδηγείς σε απάνθρωπες αποφάσεις, καλούς και ταπεινούς ανθρώπους, εύκολα δημιουργείς στρατό πιστών « σκυλιών» και τους εκμεταλλεύεσαι και τους χρησιμοποιείς κατά το δοκούν και το συμφέρον. Απλές αναφορές που όμως καταδεικνύουν πόσο καθοδηγούμενοι είμαστε ως λαός, μέχρι ποιο σημείο κατάντιας και αίσχους μπορούμε να φθάσουμε, πόσο εύκολο είναι αν βλέπει ο ένας τον άλλο ως μηδενική αξία, ως μίασμα, ως υποκείμενο . Πόσο εύκολο είναι αδερφός να σκοτώνει αδερφό.. ούτε μπροστά στον μεγαλύτερο πόνο του άλλου δεν συγκινούμαστε , ούτε μπροστά στον πόνο του αίματος μας δεν υποκύπτουμε .. γιατί αυτό μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε, γιατί αυτό μας πότισαν να πιστεύουμε ότι είναι το σωστό, γιατί στην τελική είμαστε το βιαιότερο είδος του ζωϊκού βασιλείου και ας θεωρούμε εαυτούς ευγενείς . Μαζικές διώξεις και κυνηγητό , προσπάθεια μαζικής εξόντωσης λες και καθαρίζεις έναν σκύλο από τα τσιμπούρια του… αυτή είναι η αξία της ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης ……. Πως γίνεται να τρώμε τις σάρκες μας ;;; .. Πως γίνεται να σκοτώνουμε το ικανό ,το άξιο, το σκαλοπάτι για μια καλύτερη Ελλάδα… για την ικανοποίηση απλά του αιτήματος των Βαρβάρων ;;; Πως γίνεται να καταστρέφουμε τους θησαυρούς μας επειδή οι βάρβαροι νοιώθουν κατώτεροι απέναντι τους ;;;;;;….

  Πως τελικά υπερνίκησε η βαρβαρότητα της παιδείας ;;; .. Πως νίκησε το …. Τίποτα … τα .. πάντα ;;;;…. Αλλά ακόμα και αυτό ακόμα, αυτό το μέγιστο κακό στον εαυτό του … είμαστε θεωρώ ο μοναδικός λαός που θα μπορούσε να το κάνει, που θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας ……. Είμαστε ικανοί για το μέγιστο καλό αλλά και το μέγιστο κακό ….. και κυρίως το κακό το κάνουμε σε εμάς , λες και ντρεπόμαστε να το κάνουμε σε άλλους , αυτό είναι το μεγαλείο μας ……..
 
«… Δεν λιποτακτούμε για να μας πυροβολήσετε . Να πολεμήσουμε για την πατρίδα θέλουμε » αν τα ακούγατε αυτά χωρίς να γνωρίζετε τι , ποιος και πως … τι θα λέγατε ; ότι είναι λόγια προδοτών ή λόγια πατριωτών ; λόγια ιδεολογικών στρεβλώσεων ή Εθνικών αισθημάτων ;;;;;
Αλήθεια πόσο υπερήφανος μπορείς να είσαι για έναν λαό που πάνω από την σωτηρία της πατρίδας, πάνω από το Εθνικό και πατριωτικό καθήκον τις προάσπισης των πάτριων εδαφών, βάζει το …. Ιδεολογικό μίσος και τον ακραίο κομματισμό ; …. Την άρρωστη παθολογική πίστη σε ιδεολογίες και πολιτικά πιστεύω ; … Πως είναι δυνατόν το μίσος αυτό να υπερνικά την σωτηρία της Πατρίδας ; Για ποια πατρίδα και για ποιους πατριώτες μιλάμε όταν προτιμούν αντί να παλέψουν , αντί να πολεμήσουν για την πατρίδα τους να ..παραδώσουν Έλληνες στον … κατακτητή ;;;; Πώς να πιστέψει ανθρώπου νους ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ; … Πώς να χαρακτηρίσεις τέτοιες ενέργειες εκτός από .. προδοσία ;;; .. Όταν θεωρούνται περισσότερο φίλοι αυτοί που θέλουν να καταλάβουν την χώρα σου από αυτούς που είναι πολιτικά αντίπαλοι … τότε για ποια λογική και για ποια μόρφωση και για ποια περηφάνια μπορούμε να μιλήσουμε ;;;;;; …. Κι όμως αυτά τα πράγματα έγιναν, αυτά τα άρρωστα μυαλά υπήρξαν και παρέδωσαν στους φασίστες κατακτητές Έλληνες πατριώτες για να τους εκδικηθούν για τα πολιτικά τους πιστεύω, για την ιδεολογία τους, για το ότι ΔΕΝ υπέγραψαν το.. συγχωροχάρτι .
 Αλλά για μένα το θέμα ούτε εδώ είναι κομματικό, ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό, δεν είναι το θέμα αν είσαι αριστερός ή δεξιός , το θέμα είναι αν είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ή  ΟΧΙ …. Αν αγωνίζεσαι για την πατρίδα ή για την ιδεολογία σου ή για τους προδότες . Το θέμα είναι αν αγωνίζεσαι και πιστεύεις για την σημαία και την σημασία της ή όχι … το ιερό υπέρτατο  σύμβολο της πατρίδας είναι για όλους ίδιο, επιβάλλεται σε κάθε ιδεολογία και απαιτεί κάθε σπιθαμή σεβασμού και τιμής . Είναι η ίδια πατρίδα που μας αγκαλιάζει όλους, ο συμβολισμός της σημαίας είναι ανώτερος από πολιτικές, κόμματα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδεολογίες …. Είναι το σύμβολο ορκωμοσίας πίστης και ορκιζόμαστε ΟΛΟΙ σε αυτό ..
 Μόνο εμείς , ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ θα μπορούσε να παρέδιδε ΕΛΛΗΝΑ , μόνο εμείς θα μπορούσαμε να φερθούμε τόσο επαίσχυντα , τόσο προδοτικά , με τέτοια απαξίωση  απέναντι και στην πατρίδα και στις ανθρώπινες αξίες, απέναντι στην ίδια την ύπαρξη μας … Μόνο εμείς θα μπορούσαμε να αφήσουμε , να ζητήσουμε … από αδερφό να σκοτώσει αδερφό … από οικογένεια να καταγγείλει μέλος της … από ανθρώπους να μετατραπούν σε άγρια πεινασμένα ζώα .
Τελικά πόσο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε για την φυλή μας ; για τον λαό μας ; για το ..περίφημο DNA μας ;;;;;;; …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.