Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ..... ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα FAZ...Ο Βενιζέλος είναι εκπρόσωπος εκείνης της πολιτικής που θέλει να αποδυναμώσει τις αρμοδιότητες της Τρόικας…», παρατηρεί η εφημερίδα, απαριθμώντας τις ενστάσεις του έλληνα υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι δυνατόν κάποιοι ευρωπαίοι κρατικοί υπάλληλοι να υπαγορεύουν κανόνες στη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει στον κ. Βενιζέλο ότι η Τρόικα...
συνιστά αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων των δημοκρατικά εκλεγμένων υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κυβερνήσεων της ευρωζώνης…». Ο ρόλος της Τρόικας δεν είναι να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά να παρακολουθεί εάν εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα συμφώνησε με τους δανειστές της», επισημαίνει η εφημερίδα. Και η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπενθυμίζει ότι το αξίωμα για «περισσότερη Ευρώπη» προϋποθέτει τον περιορισμό των εξουσιών των εθνικών κρατών. Deutsche Welle
Από exomatiakaivlepo.blog

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΤΕΛΙΚΑ ; ..... Νο 15


Ένας ακόμα κομματικός διορισμός από τον κ. Γεωργιάδη

Νέος διοικητής του νοσοκομείου Άργους, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.
Με κομματικούς διορισμούς στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων επιχειρεί να υλοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη μεταρρύθμιση στην υγεία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, όταν εν μέσω κινητοποιήσεων των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόριζε τους νέους διοικητές των νοσοκομείων με κριτήρια «γαλάζιου κομματικού στρατού».
Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πτοήθηκε και συνέχισε τους κομματικούς διορισμούς παρά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού περί αξιοκρατίας.

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΤΕΛΙΚΑ ; ... Νο 14


Συνεχίζεται η προσπάθεια απόλυτης καταστροφής και διάλυσης των πάντων, κάθε θεσμού, κάθε υποδομής, ότι υπάρχει όρθιο πρέπει να πέσει. Αλήθεια, οι τοπικοί αρχοντοχωριάτες κομματικοί υπηρέτες έχουν να απαντήσουν κάτι ή θα συνεχίσουν την τυφλή υποστήριξη στους προδότες ;
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
  Σάμος 03 Ιανουαρίου 2014
  1. Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερώθηκε από τα τοπικά όσο και όλης της χώρας Μ.Μ.Ε. ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι προσερχόμενοι για νοσηλεία ασθενείς υποχρεούνται κατά την έξοδό τους από το Δημόσιο Νοσοκομείο να καταβάλλουν για νοσήλεια το ποσό

GUNTER GRASS: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ....

Günter  Grass:” Europas Shande/ Η ντροπή της Ευρώπης” (Βραβείο Νόμπελ)
H ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΥΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣΣ, ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ , « Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» EUROPAS SCHANDE Günter Grass 

Από exomatiakaivlepo.blog 
 

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ .... ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ !!!


 happy-new-year-2014-holiday-hd-wallpaper-1920x1200-6341

(http://samostimes.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=28914:ti-tha-mas-apasxolisei-sti-samo-to-2014&catid=7&Itemid=138)
Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον κ.Σβαρνιά στο κείμενο του, τονίζοντας φυσικά ότι  θα μπορούσαμε να προσθέταμε άλλα τόσα και άλλα τόσα. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε, όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο φυσικά, αν αυτό είναι που θέλουμε για την επόμενη 10ετία να συμβεί στο  νησί μας, αν είναι αυτό που ζητάμε για την επόμενη μέρα, αν αυτό θέλουμε να συνεχιστεί . Ή θέλουμε κάτι διαφορετικό ; ή θέλουμε μια άλλη Σάμο ; ή θέλουμε πραγματικά ανάπτυξη και πορεία προς τα εμπρός ; .. Επειδή τα ψέμματα φθάνουν στο τέλος τους καιρός είναι να αποφασίσουμε πραγματικά τι θέλουμε και να το επιδιώξουμε . Οι δικαιολογίες πλέον ΔΕΝ υπάρχουν για κανέναν μας .

ΕΚΛΟΓΕΣ , ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ .... ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ

 
topontiki.gr / Μιχαλού
Μας μπήκε… και το 2014 με όλους τους κρυφούς νόμους να ξεπηδάνε από όλες τις πλευρές καταπατώντας κάθε ίχνος αξιοκρατίας και ανθρωπισμού. Βέβαια το 2013 ήταν η χρονιά που μας άλλαξε τα φώτα!!! Αλλά και η φετινή χρονιά όμως στόχο έχει να μείνουμε χωρίς φώτα!!!! Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 28,7 δισ. ευρώ για τοκοχρεολύσια, ενώ θα πάρει δάνεια 17,5 δισ...

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΤΟΛΗ " ΘΑΝΑΤΟΥ " ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ

Την πιθανή «θανατική καταδίκη» κάθε μικρομεσαίου επαγγελματία και κάθε αυτοαπασχολούμενου έχει υπογράψει η παρούσα κυβέρνηση, με τα ΝΕΑ μέτρα που θα εφαρμόσει η εφορία για να εισπράξει ΕΠΙΠΛΕΟΝ έσοδα ύψους 1,33 δις €.
Το πιο άψυχο οικονομικό επιτελείο που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα, υπό το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής και στο όνομα ενός πρωτογενούς πλεονάσματος που μόνο στα όνειρα των πιο ευφάνταστων λογιστάκων μπορεί να υπάρξει, «στήνει στον τοίχο» το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Μέσα στους αθώους, θα πετύχουν κι «ενόχους» !

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ κ. ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΕ ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΗΔΗ ;

Πρόκειται για μία αποκάλυψη, που κάτω από άλλες συνθήκες και ίσως σε μία άλλη χώρα, θα έπαιζε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες για εβδομάδες.
Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Le Monde», ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τότε θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.
Γιατί όμως το εν λόγω ρεπορτάζ «θάφτηκε» από τα περισσότερα μέσα